To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 email vs facebook

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 5:31 pm

suba kita binsang2 pasal ini.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 6:25 pm

oh..topik baru
Email mcm kegunaan rasmi bah ..utk urusan sama jabatan kerajaan (walaupun boleh digunakan utk main2 sama kawan-kawan).
fb tidak buli guna untuk kegunaan utk berurusan dengan pejabat kerajaan maupun swasta.
fb sekadar untuk berinteraksi dengan kawan2...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 7:37 pm

saya jarang sudah main fb , jarang masuk ..lawat2 ja , bukan apa sudah umur2 begini macam tada syok sudah , mungkin zaman sudah berlalu ..dulu memang selalu , tiap2 hari sampai makan pun kadang2 lambat , dorang panggil2 sudah 2, 3 kali baru datang makan ..

Fb memang untuk tujuan tidak rasmi , untuk mengiklan bisnes secara tidak langsung [ biasa perempuan yang begini ..] untuk bincang ringan , untuk mencari kenalan , untuk macam2 ..terpulang pada individu macamana kreatifnya , yang lucu , bukan semuanya letak gambar sebenar dalan Fb , gambar entah siapa2 dorang simpan ..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 8:12 pm

saya fb walaupun sdh lama aktif tp mcm tdk minat bah fb ni... setakat dpt chit chat, kongsi2 gambar, cerita lucu2, tdk lebih dr itu... fb paling sesuai utk yg muda remaja.. tp memandangkan fb ni masih baru, ramai org spt histeria dpt bermain2 dlm fb... ia bagus utk mencari kenalan atau jumpa balik kenalan2 lama.. kalau utk tujuan rasmi, mmg tdk sesuailah kecuali utk iklan promosi barangan... mungkin kerana saya kolot, hingga ke hari ini saya tdk minat fb... mungkin kerana saya lebih mementingkan informasi berguna...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 8:52 pm

Saya enda pernah main sama ini FB..paling2 pakai yahoo punya email saja.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 9:03 pm

itu Fb remaja ja main bah tuan , majoriti orang muda2 ...maklumlah , saya lebih suka buka yahoo juga ..main email ja
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 9:05 pm

fb ini sesuai utk enjoy2 sj, jumpa kawan2 lama, kongsi gambar2, borak2, ucap hp bday... utk tujuan rasmi, mcm tdk sesuai... mmg email juga yg lebih privasi... lgpun ini fb banyak betul cerita, tanam sayurlah, buka restoranlah, itulah, inilah, kirim itulah, inilah, sampai tdk terkejar kita, hehehe... sampai ada kawan saya yg bleh dikatakan tahi FB, hehehehe... on sj komputer, mmg fblah dia masuk, takut sayur tdk suburlah, takut masakan di restoran dia bangaslah, hehehe...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 10:30 pm

saya ada fb juga tapi saya suruh adik bongsu saya kasi maju tu farm...saya guna fb utk sembang sama kawan2 rapat sj. terutama anak2 yg masih menuntut dan yg bekerja di daerah lain... yg friends berpuluh2 tu tak kenalpun ..hehe...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 10:36 pm

saya pun ada ramai betul kawan, ramai yg saya tdk kenal... tp kerana ada request jd kawan, terima sjlah, hehehe... paling saya tdk suka bila ada request mau jd jiran farm lah, itulah inilah... susah juga kalau mau layan semua...
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 10:48 pm

sia bru 3 minggu reg FB...bnyk yg sia nda tau fungsi dia...yg sia tau mo cari ex-schoolmates yg suda lama terputus hbgn...yg farmville pla sia nda pena main pun sb nda tau mcm mana mo main...haha...yg sia tgk FB ni lebih kurang, kurang lebih FS juga...cuba gia kmu kc tau fungsi lain ni FB..tapi klu email ni dia lebih privasi bha...org len nda buli nampak pun apa yg ko kirim.kira email ni lebih P&C...buli guna utk urusan kerajaan...mcm SPA8, kdg2 kptsn tduga dia kirim p email...FB pla lbh kpd game...ntah npa ramai yg minat FB nie...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: email vs facebook   Wed Dec 02, 2009 11:22 pm

saya sendiri pun belum berapa campin fb... tp mmg tdk boleh guna utk tujuan rasmi ini fb...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: email vs facebook   Sat Dec 05, 2009 1:02 pm

hehe... lagi menarik kalo thread ni 'frienster vs facebook'.

tapi bila sya baca suma post, c tompinai gontulak jugalah yg expert fsl facebook, hehe... kalo sya, 3tahun yg lalu lagi sya sudah sign up facebook tapi smpai skrg masih tdk pndai guna, hehe...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: email vs facebook   Sat Dec 05, 2009 1:20 pm

saya sudah 'stop' main Fb ni ..mau buka pun malas sudah , tu zaman sudah limpas ..bagus lagi main forum macam ni ISLF , bukan apa , kepuasan sudah main Fb , macam tiada penghujung , ibarat main bola tanpa pengadil ..
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: email vs facebook   Sat Dec 05, 2009 1:37 pm

haha... samalah kita romeo. syapun tdk prnah sudah pigi update² tu. kwn² yg sruh sya buka ba. sya lgsung tdk minat, siap tolg sya buat lagi, minta add² lagi tu. sya malas mao buat o... haha. ini barulah... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: email vs facebook   Sat Dec 05, 2009 2:02 pm

boring juga bah kan ..balik2 isu yang sama , cerita lama dikasi baru , balik2 orang yang sama juga ..

lepas itu bukan berkenal pun , yang dorang bagi gambar dalam tu tu pun bukanya semua betul , lucu ...ada yang bagi gambar adik dia , atau sepupu dia atau anak buah dia , ha ha

kadang bertembung di kk bukannya tegur pun sebab tidak kenal , nanti bila chat baru dia bilang ada pergi kk pakai kereta begini ..baju begini , no kereta begini , rupanya tadi parking sebelah kereta kita ja , kita pun buat2 tidak tau ja ..kena jaga air muka kawan juga
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: email vs facebook   Sat Dec 05, 2009 2:12 pm

yaka? prnah ka kmu smpai hmpir² trlggar bahu? hehe... mesti ko ni romeo jenis yg cepat cam org. tengo c jerrygpun kao sudah cam dia. itu baru satu gmbar ja, kalo mcm yg di facebook tu yg smpai kita tdk larat mao tengo akibat trlalu bnyak, kompom skali tengo ja trus cam, hehe.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: email vs facebook   Sat Dec 05, 2009 2:26 pm

antara petua macamana supaya kita cepat dapat tangkap/ingat seseorang , atau cam muka diri orang itu ..

1] ingat sesuatu yang ada dimukanya , seperti parut ...atau tahi lalat , atau susunan giginya , atau sesuatu yang indah ditubuhnya [ ini kalau kita berhadapan dengannya ]

2 ] ingat cara dia berjalan , atau cara hayunan tangannya , atau potongan badannya , atau sesuatu kecacatan yang ada pada kaki atau tubuhnya [ ini kalau kita menghadap arah belakangnya ]

3] tone suara , atau gaya bahasanya , pelat percakapanya , cara sebutannya , gaya ketawanya , habit [ seperti suka buang ludah , korek hidung dsb ] ini kalau kita hanya mendengar suara atau melalui MMS ,

banyak lagilah ..tidak boleh cakap semua , bahaya ..ha ha
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: email vs facebook   Sun Dec 06, 2009 12:34 am

dlm facebuk sia masam mo lebih 50 urang yg sdh jd kawan kunun, hihihihiiiii..... bukan apa, bila sia buka, ada sj yg mo jd kawan, kasi kompom sjlah..... mana yg sia inda sudi, sia ignore sj, inda tau diurang tau ka sia ignore sj..... diurang sibuk serita itu ini, kirim itu ini, hatilah, bungalah, sia ignore sj..... inda minat bah..... dulu mula2 buatpun pasal kana suru......

sia lebi suka serita2 begini, dlm porum2, sabap serita lebi realistik & kadang2 mansabar minda..... sekurang2nya parkambangan samasa buli tau juga, dan buli tamba2 kepintaran memusing pakta, hihihihiiii..... barajal drpd kawang2 juga bah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: email vs facebook   Mon Dec 07, 2009 6:53 pm

FB ada manafaat kah? Cuba kamurang senaraikan.......

Ada juga menteri2 yg ada fb bagi memudahkan rakyat menyampaikan aduan kununnya lah... Ada masa kah diurang itu membaca aduan dari beratus-ratus pengadu?........
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: email vs facebook   Mon Dec 07, 2009 8:20 pm

atukoi... yb or menteri tengo pesbuk? haha... trus sya trbayang dorg c pairin buka² pesbuk o. hahahaaa... Laughing Laughing Laughing

tapi tdk taulah pula, mnatau trlalu tensen, tmbah² lgi dia tdk sgaja terklik tu pesbuk, besalah... skrg ni, masuk saja sikit p mna² sudah kluar tu pesbuk d sana sini. tggal kita mao klik lagi, hehe... kalo kita trlalu lapang & bnyak masa mgkin buli jugalah skali skala kita pigi masuk². tapi kalo masa memg trhad, tmbah² lagi kalo yb² or menteri² trlalu bnyak masalh² negara yg perlu diberi prhatian, mnalah dorg sggup p membaca tu. entah² sms hphonepun tdk larat sudah dorg membuka, hehe... Razz
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: email vs facebook   Mon Dec 07, 2009 10:04 pm

itu laba ..saya percaya juga ada di antara diurang (menteri YB) ada fb tapi sekadar utk tunjuk mesra rakyat kunun, padahal diurang indada masa buka fb tu.. kalau adapun cuma dua tiga minit sekali seminggu... ataupun dia suruh setiausaha peribadi dia yang kasi kelentong apa2 yg patut di fb. ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: email vs facebook   Mon Dec 07, 2009 11:54 pm

ini fb banyak guna juga, buli mengiratkan persahabatan..... buli kungsi2 gambar, buli sari kawan2, lama dan baru..... suma satakat itu sj, kalou bilang tampat binsang, masam susa juga pasal inda nampak samua tupik2, kadang2 susa mo sari balik mesej kita..... kalou yb2, paling ngam diurang guna porum atau bloglah,lg privacy..... kalou fb, masamana mo tulis panjang2, masam inda praktikal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: email vs facebook   Today at 10:18 pm

Back to top Go down
 
email vs facebook
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: