To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kawin muda Vs kawin lambat ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Wed Dec 23, 2009 3:36 pm

heheee... nahhh... kan kdptan sudah bini c aman amalkan diet, hehe. lepas ni, sepa yg tdk lama lagi mao khwin atau yg baru˛ khwin (mcm puan ally) mesti kita kasih maintain itu body kama, hehe. supaya suami nmpak masih muda atau org˛ lain nmpak kita awet muda slalu. Wink
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Wed Dec 23, 2009 3:45 pm

bukan diet bah mksud 'makan untuk hidup' versi saya. Maksud versi saya ialah makan asal idup saja..maknanya inda mampu untuk makan berlebihan...orang lain kalau indada lauk husss pigi pasar..kalau kami sabar saja..paling2pun pigi mamansing saana lopak2 sambil2 singgah petik paku pakis..kecuali kalau baru jual gata... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Wed Dec 23, 2009 4:05 pm

hehe... kalo sya bls lagi kuar tajuk sudah tapi x pa, nanti palan˛ kita gustan.

itu yg jaman dolu˛ ka itu aman? hehe. kalo mcm tu, lebih kurang saja kita ini aman. kmipun masa budak˛ bgtulah, tapi kalo kami husss... bilang bapa sya pigi merambat sana sungai, lepas tu smbil˛ petik pucuk ubi, hehe. tapi baguslah dapt diet scara tdk langsung, hehe.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Wed Dec 23, 2009 4:18 pm

ya..palan2 gustan lah...
Kawin muda kalau kena jalannya saya pikir boleh membantu melambatkan proses penuaan.. pasal inda stress (risau kempunan hidup belaki haha.......... ) Ada tu sigu perempuan 40-an sudah baru takawin. tingu mukanya ..aduina mcm bini saya tuanya sedangkan dia belum ada anak..
Back to top Go down
lonot kalapa
Prebet
Prebet


Number of posts : 26
Registration date : 2009-12-24

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Thu Dec 24, 2009 4:41 pm

kawin muda betul tdk bagus, mau yg sedang2.. kawin yg terlebih masak pun tdk bagus juga, mau yg sedang2.. Smile
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Thu Dec 24, 2009 5:00 pm

bukan mau puji angkat sendri , tapi ini kenyataan ...cuba konon tuan2 bandingkan kendur tegang kulit antara cina dan dusun , perempuan dusun macam lambat kendur kulit dia , liat bah ..semakin berumur lewat 40an kalau rajin jaga badan luaran dan dalaman , macam semakin mengancam !! silap2 kalah tu anak dara ..

kalau pandai berfesyen lagilah nampak muda , bandingkan juga kulit orang dusun dengan perempuan malaya macamana ...kulit dorang nipis , cepat betul kendur ..mungkin genetik dusun memang begitu ,
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Thu Dec 24, 2009 8:03 pm

lonot kalapa wrote:
kawin muda betul tdk bagus, mau yg sedang2.. kawin yg terlebih masak pun tdk bagus juga, mau yg sedang2.. Smile
betul juga tu tuan lonot...tapi kadang2 tu tangguh punya tangguh ujung-ujung tak jadi kawin... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Thu Dec 24, 2009 10:34 pm

aiyaa ..macam tersindir saya ooo Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Fri Dec 25, 2009 1:11 am

tp kadang2 susa bah mo sari yg sadang2...... kawin muda, takut inda 'pandai'..... kawin telebi tua, takut kao yg 'serender'..... hihihihiiiii..... atau nt kana kuin kuntrul..... tp mmg bah, sari2 dulu yg sadang2, kalou inda dpt barulah sambarang sj tangkap..... yg penting ada manjaga time kita atas katil mo mati sdh.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Fri Dec 25, 2009 1:19 am

"pikir-pikir dulu, sebelum kawin
jangan pikir sanang mogihum tontok tinan,
untung toi rugi tonggungan sendiri"

lagu c francis landong...ngam betul sma ni tread...hahaha Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Fri Dec 25, 2009 1:35 am

hihihiiii..... ngam itu lagu..... sampai sikarang masi bekumandang di udara..... tp mmg butul ada yg kawin lambat samata2 mo sari yg ngam..... ngam sagala ngam la.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Fri Dec 25, 2009 8:22 am

tiada yang betul2 ngam bah , sangat susah mencari yang begitu ...sedangkan saiz kasut baju pun payah mau cari yang betul2 ngam apalagi manusia ,
yang ngam sikapnya , ngam kerjanya , ngam dari hujung kaki sampai hujung rambut dengan kita ...kalau terjumpa yang begitu jangan kasi lepas , itulah sesempurna2 manusia

kalau pasangan laki bini , mau tidak mau mesti ada satu dua perkara yang tidak ngam antara dorang ..hanya dorang yang tau rahsia itu , walaupun kita nampak dorang ok tiada apa2 ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Sat Dec 26, 2009 5:48 pm

butul2 ngam mmg indada, tp mo sari yg ngam bah..... sabap kalou tarang2 inda ngam tp mo kawin juga, takut nt banyak panasalan, nt sapat tawar ati..... jd masamanapun misti mo sari yg ngam juga, jan tarang2 tarasa inda ngam, mo kawin juga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Kawin muda Vs kawin lambat ?   Today at 8:29 pm

Back to top Go down
 
Kawin muda Vs kawin lambat ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: