To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar

Share | 
 

 Petua mengeratkan perhubungan ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 10:58 pm

bah, pandai2lah melumpat pagar, jan manyangkut di dawai beduri..... kalou sdh inda pandai melumpat, tp mo melumpat dawai beduri juga, inda heran kuyak serual & si 'kawan' menghirup udara sagar.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 11:19 pm

hihihi...menipupun jadi pengerat perhubungankah...isk..isk..isk.. mcm nda ngam suda itu.. tpi si laa pun setuju.. asalkan jangan selalu dia bilang... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 11:28 pm

kalou menipu tp niat mo mengiratkan hubungan, ok baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 11:35 pm

tapi kalau terlalu kerap..inda bagus bah.. saya pikir2 kalau bini saya buat begitu..misalnya kalau dia bilang pigi punguk sikarap padahal pigi bogusip sana kabun sabala sama si inan sambil moginggat.. Very Happy
Bisuk lusa saya tidak tepikirpun mau pungut sikarap pasal saya pikir bini sudah pungut. nah kalau sudah mau jual gata baru kalangkabut pigi pungut sikarap..jd bagaduh pula.. tongue
Back to top Go down
niche
Special Rank
avatar

Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Jan 27, 2010 8:11 am

kalau sesekali boleh tp kalau terlalu kerap, lambat laun akan timbulkan masalah, mesti akan timbulkan masalah...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 3:55 pm

Yorut_orut wrote:
hihihi...menipupun jadi pengerat perhubungankah...isk..isk..isk.. mcm nda ngam suda itu.. tpi si laa pun setuju.. asalkan jangan selalu dia bilang... Very Happy

ya, asalkan jgn selalulah... mgkin smua org prnah mnipu sma gf/bf atau husbnd/wife tapi tdk buli kalo slalu, wlaupun tipu yg kecil≤ punya hal. bukan bgtu ka aman? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 7:33 pm

bukan mungkin lg ooo..... mimang salalu menipu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 8:28 pm

Menipu bukan megiratkan hubungan cuma sekadar mempertahankan hubungan..saya pikir ini yg betul.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 8:37 pm

bila buat sala, sakap jujur sama pasangan..... bila buat hal yg inda bagus, sakap jujur sama pasangan..... bila main bula sama urang lain, sakap jujur sama pasangan..... indada yg tapuk2..... kompom sikijap sj kana tatak..... lapas tu sarai talak 5...... itulah kabaikan kalou jujur, buli mengiratkan hubungan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 11:17 pm

apapun formulanya adalah , kalau tidak suka dibohongi maka jangan sesekali membohongi pasangan ....kalau tidak mahu dicurangi maka jangan sesekali curang pada pasangan kita , kalau tidak rela di duakan makan jangan menduakan , kalau tidak suka ditipu maka janganlah menipu , kalau mengimpikan kesetiaan maka belajarlah jadi seorang yang setia , kalau mengharapkan kebahagiaan maka berilah kebahagiaan pada pasangan , kalau takut dipatuk ular maka jangan sesekali dekati ular , kalau takut terbakar jangan sesekali bermain api ..........

dulu kita pernah berbincang pasal hukum karma , balasan pada setiap perbuatan atau tindakan kita pasti akan ada samada cepat atau lambat , hukum alam adil pada setiap manusia , cuma kita yang sering tidak adil pada diri sendiri ..

selalu orang bertanya ,' saya sudah berikan segala kejujuran , kesetiaaan , ketaatan ....segalanya pada dia , kenapa dia masih buat begini pada saya , apa salah saya ? cuba kita renung dan ingat kembali perbuatan dan tindakan kita sebelum ini , perbuatan2yang pernah kita lakukan pada orang lain samada lelaki atau perempuan , mungkin 8, 9, atau 13 tahun dahulu ?

kalau kita pernah merampas maka kita akan merasa sakitnya dirampas , kalau kita pernah menyebabkan menitis airmata orang maka suatu ketika nanti kita akan merasa betapa pedihnya titisan dan harga airmata ...

tuan2 yang senior , tuan orut dan tuan PT juga tuan orud paranormal ..apa pendapat tuan2 ?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 03, 2010 12:35 am

base on experience lah... hal main kayu tiga mimang tidak boleh ditapuk lama. naluri perempuan mimang hibat..dia tau kalau lakinya makan jalan walaupun laki dia berusaha tipu kiri kanan...

jd jauhkan diri kita kepada perkara2 yg boleh membawa kita terpaksa menipu pasangan atau kawan. tapi kalau kana bini yg kuin kuntrul ..lantak lah .. tipu pun tipulah..pasal kalau kita turus tarang sama bini kuin kuntrul sudah pasti kena laser juga...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 03, 2010 2:17 pm

dlm sgala hal, kejujuran & kepercayaan adalah sgt brkait rapat. kalo kita tdk jujur, susah utk org prcaya. kalo kita tdk percaya, susah mo brsikap jujur.

so dlm mgeratkan hubungan, sya prcaya kita smua ada cara trsndiri mcmna mo guna ini konsep. hehe... Razz
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 03, 2010 3:16 pm

laa wrote:
dlm sgala hal, kejujuran & kepercayaan adalah sgt brkait rapat. kalo kita tdk jujur, susah utk org prcaya. kalo kita tdk percaya, susah mo brsikap jujur.

so dlm mgeratkan hubungan, sya prcaya kita smua ada cara trsndiri mcmna mo guna ini konsep. hehe... Razz
wah..baru pertama kali saya jumpa ungkapan begitu oh.. bagus ungkapan tu.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:36 pm

laa wrote:
dlm sgala hal, kejujuran & kepercayaan adalah sgt brkait rapat. kalo kita tdk jujur, susah utk org prcaya. kalo kita tdk percaya, susah mo brsikap jujur.

so dlm mgeratkan hubungan, sya prcaya kita smua ada cara trsndiri mcmna mo guna ini konsep. hehe... Razz
siapun pirst time dingar..... masam bingung2 sia suba mamahami..... apa arti tu? kasi tarang gia sama sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:41 pm

saya baca pun terkesima oooo ....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:43 pm

talampau mandalam mangkali......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:46 pm

lahir dari pengalaman bah tuan ...kalau orang yang innocent tidak akan tahu perkara2 sebegini Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:49 pm

hihihihiiiii buli tahan pula si laa ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:52 pm

aikk , tuan PT tiada tercium2 bau kah ....? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:04 am

hihihiiii..... nt si laa tatanya2 pula apa yg tesium2 bau tu yg buli mengiratkan perhubungan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:18 am

don wori ...c laa lama sudah tecium tu bau2 tuan , dia yang mula2 tecium Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:27 am

kao ada kaitan hubungan sama dia ka gaman? sia masam ada tesium bau2 lg ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:50 am

cuba tuan Pt tanya dia macamana ? bau apa dia cium ...adakah sama macam apa yang tuan tercium Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 1:02 am

hihihihiiii nt dia munsul, sia tanya dia tesium bau apa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sun Feb 07, 2010 10:38 am

aik..abis suda kah petua mengeratkan perhubungan?... Very Happy

Bha.. saya kasi timbul satu masalah lain pula...

Mengeratkan hubungan ini hanya akan berlaku jika masih ada secebis selera terhadap pasangan. Jika selera terhadap pasangan sudah pudar...sejuta petua mengeratkan hubungan pun indada guna suda. pasangan seperti itu mungkin perlu tonik untuk memancing selera terhadap pasangan... Laughing Laughing
bila sudah timbul semula selera terhadap pasangan barulah petua untuk mengeratkan hubungan diperlukan supaya selera itu akan bertahan.. tongue
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   

Back to top Go down
 
Petua mengeratkan perhubungan ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: