To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Petua mengeratkan perhubungan ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 10:58 pm

bah, pandai2lah melumpat pagar, jan manyangkut di dawai beduri..... kalou sdh inda pandai melumpat, tp mo melumpat dawai beduri juga, inda heran kuyak serual & si 'kawan' menghirup udara sagar.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 11:19 pm

hihihi...menipupun jadi pengerat perhubungankah...isk..isk..isk.. mcm nda ngam suda itu.. tpi si laa pun setuju.. asalkan jangan selalu dia bilang... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 11:28 pm

kalou menipu tp niat mo mengiratkan hubungan, ok baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Jan 26, 2010 11:35 pm

tapi kalau terlalu kerap..inda bagus bah.. saya pikir2 kalau bini saya buat begitu..misalnya kalau dia bilang pigi punguk sikarap padahal pigi bogusip sana kabun sabala sama si inan sambil moginggat.. Very Happy
Bisuk lusa saya tidak tepikirpun mau pungut sikarap pasal saya pikir bini sudah pungut. nah kalau sudah mau jual gata baru kalangkabut pigi pungut sikarap..jd bagaduh pula.. tongue
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Jan 27, 2010 8:11 am

kalau sesekali boleh tp kalau terlalu kerap, lambat laun akan timbulkan masalah, mesti akan timbulkan masalah...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 3:55 pm

Yorut_orut wrote:
hihihi...menipupun jadi pengerat perhubungankah...isk..isk..isk.. mcm nda ngam suda itu.. tpi si laa pun setuju.. asalkan jangan selalu dia bilang... Very Happy

ya, asalkan jgn selalulah... mgkin smua org prnah mnipu sma gf/bf atau husbnd/wife tapi tdk buli kalo slalu, wlaupun tipu yg kecilē punya hal. bukan bgtu ka aman? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 7:33 pm

bukan mungkin lg ooo..... mimang salalu menipu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 8:28 pm

Menipu bukan megiratkan hubungan cuma sekadar mempertahankan hubungan..saya pikir ini yg betul.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 8:37 pm

bila buat sala, sakap jujur sama pasangan..... bila buat hal yg inda bagus, sakap jujur sama pasangan..... bila main bula sama urang lain, sakap jujur sama pasangan..... indada yg tapuk2..... kompom sikijap sj kana tatak..... lapas tu sarai talak 5...... itulah kabaikan kalou jujur, buli mengiratkan hubungan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 02, 2010 11:17 pm

apapun formulanya adalah , kalau tidak suka dibohongi maka jangan sesekali membohongi pasangan ....kalau tidak mahu dicurangi maka jangan sesekali curang pada pasangan kita , kalau tidak rela di duakan makan jangan menduakan , kalau tidak suka ditipu maka janganlah menipu , kalau mengimpikan kesetiaan maka belajarlah jadi seorang yang setia , kalau mengharapkan kebahagiaan maka berilah kebahagiaan pada pasangan , kalau takut dipatuk ular maka jangan sesekali dekati ular , kalau takut terbakar jangan sesekali bermain api ..........

dulu kita pernah berbincang pasal hukum karma , balasan pada setiap perbuatan atau tindakan kita pasti akan ada samada cepat atau lambat , hukum alam adil pada setiap manusia , cuma kita yang sering tidak adil pada diri sendiri ..

selalu orang bertanya ,' saya sudah berikan segala kejujuran , kesetiaaan , ketaatan ....segalanya pada dia , kenapa dia masih buat begini pada saya , apa salah saya ? cuba kita renung dan ingat kembali perbuatan dan tindakan kita sebelum ini , perbuatan2yang pernah kita lakukan pada orang lain samada lelaki atau perempuan , mungkin 8, 9, atau 13 tahun dahulu ?

kalau kita pernah merampas maka kita akan merasa sakitnya dirampas , kalau kita pernah menyebabkan menitis airmata orang maka suatu ketika nanti kita akan merasa betapa pedihnya titisan dan harga airmata ...

tuan2 yang senior , tuan orut dan tuan PT juga tuan orud paranormal ..apa pendapat tuan2 ?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 03, 2010 12:35 am

base on experience lah... hal main kayu tiga mimang tidak boleh ditapuk lama. naluri perempuan mimang hibat..dia tau kalau lakinya makan jalan walaupun laki dia berusaha tipu kiri kanan...

jd jauhkan diri kita kepada perkara2 yg boleh membawa kita terpaksa menipu pasangan atau kawan. tapi kalau kana bini yg kuin kuntrul ..lantak lah .. tipu pun tipulah..pasal kalau kita turus tarang sama bini kuin kuntrul sudah pasti kena laser juga...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 03, 2010 2:17 pm

dlm sgala hal, kejujuran & kepercayaan adalah sgt brkait rapat. kalo kita tdk jujur, susah utk org prcaya. kalo kita tdk percaya, susah mo brsikap jujur.

so dlm mgeratkan hubungan, sya prcaya kita smua ada cara trsndiri mcmna mo guna ini konsep. hehe... Razz
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 03, 2010 3:16 pm

laa wrote:
dlm sgala hal, kejujuran & kepercayaan adalah sgt brkait rapat. kalo kita tdk jujur, susah utk org prcaya. kalo kita tdk percaya, susah mo brsikap jujur.

so dlm mgeratkan hubungan, sya prcaya kita smua ada cara trsndiri mcmna mo guna ini konsep. hehe... Razz
wah..baru pertama kali saya jumpa ungkapan begitu oh.. bagus ungkapan tu.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:36 pm

laa wrote:
dlm sgala hal, kejujuran & kepercayaan adalah sgt brkait rapat. kalo kita tdk jujur, susah utk org prcaya. kalo kita tdk percaya, susah mo brsikap jujur.

so dlm mgeratkan hubungan, sya prcaya kita smua ada cara trsndiri mcmna mo guna ini konsep. hehe... Razz
siapun pirst time dingar..... masam bingung2 sia suba mamahami..... apa arti tu? kasi tarang gia sama sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:41 pm

saya baca pun terkesima oooo ....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:43 pm

talampau mandalam mangkali......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:46 pm

lahir dari pengalaman bah tuan ...kalau orang yang innocent tidak akan tahu perkara2 sebegini Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:49 pm

hihihihiiiii buli tahan pula si laa ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 05, 2010 11:52 pm

aikk , tuan PT tiada tercium2 bau kah ....? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:04 am

hihihiiii..... nt si laa tatanya2 pula apa yg tesium2 bau tu yg buli mengiratkan perhubungan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:18 am

don wori ...c laa lama sudah tecium tu bau2 tuan , dia yang mula2 tecium Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:27 am

kao ada kaitan hubungan sama dia ka gaman? sia masam ada tesium bau2 lg ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 12:50 am

cuba tuan Pt tanya dia macamana ? bau apa dia cium ...adakah sama macam apa yang tuan tercium Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sat Feb 06, 2010 1:02 am

hihihihiiii nt dia munsul, sia tanya dia tesium bau apa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sun Feb 07, 2010 10:38 am

aik..abis suda kah petua mengeratkan perhubungan?... Very Happy

Bha.. saya kasi timbul satu masalah lain pula...

Mengeratkan hubungan ini hanya akan berlaku jika masih ada secebis selera terhadap pasangan. Jika selera terhadap pasangan sudah pudar...sejuta petua mengeratkan hubungan pun indada guna suda. pasangan seperti itu mungkin perlu tonik untuk memancing selera terhadap pasangan... Laughing Laughing
bila sudah timbul semula selera terhadap pasangan barulah petua untuk mengeratkan hubungan diperlukan supaya selera itu akan bertahan.. tongue
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Today at 5:56 pm

Back to top Go down
 
Petua mengeratkan perhubungan ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: