To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Petua mengeratkan perhubungan ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sun Feb 07, 2010 3:01 pm

bah, suba tuan kasi patua pasal serila ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Sun Feb 07, 2010 7:33 pm

itulah masalahnya...camana mau timbulkan selera tu...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Mon Feb 08, 2010 11:43 am

mesti 'kumpilit' .....perasa cukup , baru ada selera ..... Very Happy

ada lucu , ada serius , ada garang dan lunak manis baru bagus ....selera pun bagus ,
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Mon Feb 08, 2010 2:16 pm

hahaha... perisa yg mcm mana itu? Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Mon Feb 08, 2010 2:24 pm

perisa mulut , perisa bibir , perisa lidah ...
perisa kaki dan tangan , perisa jari dan lutut , ha ha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Mon Feb 08, 2010 6:24 pm

atukoi..tidak paham saya... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Mon Feb 08, 2010 10:38 pm

dalam butul patua si gaman, hihihihiiii...... si tuan orut yg sdh bapangalaman pun inda paham.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 09, 2010 5:40 pm

Yorut_orut wrote:
wah..baru pertama kali saya jumpa ungkapan begitu oh.. bagus ungkapan tu.. Very Happy
pukutarap wrote:
siapun pirst time dingar..... masam bingung2 sia suba mamahami..... apa arti tu? kasi tarang gia sama sia.....
romeo wrote:
saya baca pun terkesima oooo ....

hahaaa... ini ungkapan sya ambil dari pgalaman sya sndiri ba kwnČ. bikin kcian juga ba kalo org lain prcayaaaa sja dgn apa yg kita ckp, wlaupun sbnrnya tdk betul. tapi bla kita sudah jujur sejujurČnya pula, kdgČ org tdk prcaya sma kita. jadi, syapun trfikir, apa guna sya sntiasa jujur kalo tdk dipercayai? lebih bagus kita tdk payah brsikap jujurlah.

kalo kita tdk percaya, susah mo brsikap jujur.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Tue Feb 09, 2010 11:18 pm

nah, si laa satuju sdh sakapan sia..... misti salalu mo menipu atau inda jujur supaya dpt mengiratkan hubungan..... kalou si laa ada affair sama sia, tp kunun2 jujur mo kasi tau laki dia, antah apa akan jadi..... jd bagus inda jujur supaya hubungan masi bagus masam salalu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 10, 2010 12:36 am

satu pengakuan paling jujur dari c laa ...mungkin suara dari hati paling dalam , saya respek dengan ko laa ...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 10, 2010 8:10 pm

masam sia ada judu tu sama dia gaman.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Feb 10, 2010 11:03 pm

tapi dengan saya pun macam ada jodoh juga tu gaman ...macamana tu , c laa kita bagi dua ja lah Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 6:07 pm

Yorut_orut wrote:
aik..abis suda kah petua mengeratkan perhubungan?... Very Happy

Bha.. saya kasi timbul satu masalah lain pula...

Mengeratkan hubungan ini hanya akan berlaku jika masih ada secebis selera terhadap pasangan. Jika selera terhadap pasangan sudah pudar...sejuta petua mengeratkan hubungan pun indada guna suda. pasangan seperti itu mungkin perlu tonik untuk memancing selera terhadap pasangan... Laughing Laughing
bila sudah timbul semula selera terhadap pasangan barulah petua untuk mengeratkan hubungan diperlukan supaya selera itu akan bertahan.. tongue
aman sya cdgkan kalo mcm tu punya prblem kena selalu ambil masa brduaČan tu aman. kalo kamu pigi mnaČ, mesti jln samaČ jgn kasih tinggal c inan. & yg pling pentg mesti selalu snyum utk c inan, hehe... amcm aman? Wink

pukutarap wrote:
masam sia ada judu tu sama dia gaman.....
romeo wrote:
tapi dengan saya pun macam ada jodoh juga tu gaman ...macamana tu , c laa kita bagi dua ja lah Very Happy
ya, kita brtigaČ ada dudu... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 6:14 pm

hihihiiiii...... bg san sia sj bah gaman..... kao sarilah sigu2 bujang di skulah kao..... atau anak2 murid ka.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 6:24 pm

hehe... kao ada pgalaman ka besinta sma ankČ murid sndiri gaman? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 6:28 pm

anak2 'murid' sia? sana SK.Kabun Gata? hihihihiiiii..... pandai si laa malawak oo...... inda dpt besinta oo laa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 6:43 pm

aiyaaa... mesti tebesinta juga ba tu, sbb hariČ jumpa kan. npa pula tdk dpt besinta? pgetua strict betul ka? Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 6:46 pm

bukan pangatua strik, tp pasal anak2 'murid' indada rispon.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 7:01 pm

alalaaa... belum cukup petualah tu gaman kalo mcm tu, hahaaa...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Feb 11, 2010 8:14 pm

cik puan laa mungkin ada pengalaman besinta sama murid dia ...ha ha , cerita sikit laaa Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 12, 2010 9:16 am

aduina..indada pula yg mengulas lebih dalam cara2 menimbulkan selera utk mengeratkan berhubungan...hahaha... sensitif kaini aa?... Very Happy

selalu org pigi kfc utk makan ayam sedap...org kaya pula selalu pigi resturan 5 bintang. tapi cuba kita bayangkan kalau tiap2 ari pigi resturan 5 bintang menu yg sama pula tu..hehe..sadap mimang sadap tapi kalau dah jemu yg sadap pun jadi inda sadap..kan..?

hehe..si laa bilang bawa si inan pigi jalan2 bedua-duaan..tapi kan..kalau misalnya di aman bawa si inan jalan2 tapi dia jawap pula "hai..dah buang tebiat ke..?" ..disindiri pula si gaman. ..mana tau gia..barangkali si inan yg hilang selera sama si gaman..bawa mcm manapun dia tatap inda mau pigi...mcm mana laitu laa..? Laughing Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 12, 2010 10:41 am

Romantik dan keromantikan ....

masyarakat kita masih terdidik dan terkongkong dengan budaya , adat dan agama , sebab itu apabila dibandingkan sikap orang putih dengan kita , seolah kita tidak romantik , tidak pandai berkasih kasihan ....bermanja2 dsb ,

lelaki asia tidak sama dengan barat , latar belakang persekitaran banyak mempengaruhi cara kita ....samada cara menunjukkan kasih sayang , cara menghargai , cara meluahkan atau cara memberi ,
orang perempuan kita pun demikian juga , sikap malu dan segan ....masih menebal dalam diri mereka ,

apapun , perkara ini ada kebaikanya juga , bersesuaian dengan cara hidup dan budaya masyarakat kita , maknanya kita masih tahu batas 'romantik' itu dimana , orang putih juga sebenarnya sudah meluat dengan tingkahlaku 'tiada batasan' dan keterbukaan yang melampau dinegara mereka , malah mereka mencemburui budaya dan sikap masyarakat kita yang penuh dengan seni dan kiasan ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 12, 2010 10:50 am

betulkah romeo yg org barat sudah meluat dgn tingkahlaku 'tiada batasan'? ..ya mungkin juga tapi bagi mereka yg kuat agama dan moral saja. bagi yg tidak..hmm..inilah yg diurang paling suka.

Untuk menimbulkan selera.. ada org yg bilang 'puasa' beberapa hari/minggu/.. bila dah 'kebulur' ..makanan yg inda sadap pun boleh meliur bila dihidang...
buli kaitu diamalkan?...Very Happy Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 12, 2010 12:26 pm

aiyoooo ...ini soalan maut tuan orut , sa akun kalah ...saya tidak tau kalau bab ini , kebulur dan membulurkan diri ? ha ha ..

saya hari2 kebulur , hari2 mesti makan ...pagi thari ptg malam mesti makan , kalau tidak nanti gastrik datang ..saya punya pantang cuma dua , kalau kurang makan dan kurang tidur , mood jadi lain , rosak ...cepat marah , yang begini saya tahulah ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Feb 12, 2010 1:16 pm

kalau selera makan kuat inda paya puasa bah tuan.. Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Today at 9:26 pm

Back to top Go down
 
Petua mengeratkan perhubungan ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 9 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: