To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Petua mengeratkan perhubungan ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 12:40 pm

kalau sdh laki bini tp masi lg malu2, masi bukan laki bini tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 12:43 pm

uina mcm si tarap dapat selami perasaan laki bini... Very Happy
Tapi mimang butul apa yg ko sakap tu tuan PT...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 12:47 pm

semua milikku milikmu , semua milikmu milikku jua ...begitu bah kalau sudah laki bini kan ? memang sepatutnya tiada lagi rasa segan , malu ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 12:51 pm

hihihihiiii dr segi tiuri sia mimang bagus tuan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 1:01 pm

samalah dengan saya tuan Very Happy teori ja semua ni ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 1:03 pm

kalou si tuan orut barulah, tiuri + praktikal dialah master.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 1:25 pm

inilah mau berguru dengan dia ni .. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 1:33 pm

misti kawin dulu baru buli beguru..... takan 'praktikal' sendiri2 sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 1:38 pm

romeo wrote:
inilah mau berguru dengan dia ni .. Very Happy

ini susah bah mau ajar oo.... Very Happy
tiuri buli lah..praktikal? ibarat kalau belajar memandu misti ada kereta....hihihi...
mcm si pukutarap sakap...misti kawin dulu...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 2:11 pm

'praktikal sendiri ' ..alamakkk !! Twisted Evil
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Wed Dec 09, 2009 9:23 pm

hahahahaaa... ketawa saya baca cerita kamu...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Dec 10, 2009 3:55 pm

ha ha ..itulah bah tuan PT punya idea , Pt ni bukan sekadar pukuktarap ja bah , ' praktikal tetap ' pun bulih ...ha ha
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Dec 10, 2009 6:07 pm

hihihihiiiii sadangan sia sama si tuan romeo baitu, utk mengiratkan perhubungan dia laki bini...... atau bakal bini dia..... susa mo beguru sama si tuan orut kalou bulum kawin..... mimang buli praktikal tp inda sama baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Dec 10, 2009 9:23 pm

pd saya, ada 3 perkara utama utk mengeratkan perhubungan... saling menyayangi, menghormati dan saling mempercayai... kalau perkara utama ini tergugat, pasti akan memberi kesan terhdp perhubungan dlm keluarga.. jd, sesiapa yg telah atau ingin mendirikan rumahtangga, ambil berat ketiga2 perkara ini...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Thu Dec 10, 2009 9:32 pm

macam 3M ja ni ..menyayangi , menghormati , mempercayai

Tapi dari segi lojik , 3 perkara ini memang penting ...kunci pada segala keharmonian
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 7:07 am

yg tiga 3M tu mcm asas bah. Tapi ada juga faktor sampingan yang menceriakan rumahtangga iaitu sense of humor.

saya bagi satu suntu ..

si laki pigi memburu pada malam hari. bisuknya awal pagi dia bawa pulang hasil buruan..

Bini: Atukk..om nakaanu kopio kou ie gia kii.. ('kou' dia bilang sebab laki dia ada kawan)
Laki: Om..nakaanu nogi bo nga au ma dii nokotutttttt..........

si bini hanya senyum tersipu-sipu.... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 8:41 am

macam pengalaman sendiri ja ni tuan Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 9:40 am

ish... bukan saya bah.. jiran dan kawan saya... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 12:10 pm

kalau sudah terlalu biasa buat joke dengan bini , hari2 ada ja joke dibuat ..lama2 bini macam tidak percaya sudah , laki cakap serius pun dia anggap joke juga ,

contoh kes , si laki pakai smart2 ..siap dengan baju melayu , samping , minyak wangi , pakai songkok baru , bini tanya pigi mana ni bang , pakai lawa2 apahal ?
si laki jawab , pigi menikah lagi satu ..' selamba ja dia cakap

si bini sengih ja , dia tidak ambil serius fasal dia tau laki dia selalu cakap main2 , malah dia jawab balik ' ngam la tu ..pigi la nikah cepat '

malamnya baru si laki balik , ada macam2 barang dia bawa ..bini tanya mana dapat barang2 ni semua ? laki dia cakap' kan saya sudah cakap pegi nikah ..orang bagi ' bini dia sengih ja ,' orang tanya betul2 dia cakap main2 pula ..' tu ja dia mampu jawab

dipendekkan cerita , rupanya memang si laki tu pegi kawin , nikah lagi satu ..bini muda , nikah di pejabat kadi ja , setelah terbongkar rahsia teruk juga dia kena sumpah sama bini tua , tapi dia cakap 'saya sudahcakap terus terang ..kau bilang pergi ja , kasi cepat lagi ' saya tidak cakap tipu pun , mati akal si bini tua ..ini cerita duuulu , cerita benar , masa tu undang2 perlukan kebenaran bini tua untuk kawin baru belum ada , sekarang kalau mahu tambah bini mesti ada izin , kebenaran dari bini tua ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 1:44 pm

kalau talampau joke pun inda bagus juga.. kasi sadang2 sj bah dan tingu masa dan tempat juga.
joke laki bini ni simple ja bah.. misalnya kalau anak2 tiada di rumah .. cakap sj "aina...tinggal kita berdua saja ini arud..sambil senyum2"..nanti si bini bilang "mulau"..tapi senyum2 jg tu..hahah... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 2:23 pm

indah juga dunia rumahtangga ni kan tuan ? ha ha ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 2:45 pm

masa muda 18 - 30 blum terbayang sangat keindahan berumah tangga. Bila umur dah lewat 30-an hingga 40-an mulai sudah tu terpikir kebagusan kalau berumah tangga. bila dah 50-an nah..menyesal sudah inda kawin.
bila kita dah tua..tiada lagi kebanggan kita yg lain selain anak2. Kecuali lah jika anak tu derhaka...

aik?..mcm lari kumpas lagi... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 2:53 pm

o ..macam tu ka ? tuhan ciptakan kita brpasang2 memang untuk berpasangan bah kan , masing2 ada psangannya cuma cepat atau lambat itu ja isunya , kecualilah kita memang tidak mahu mencari pasangan , sengaja tidak mau cari ..

yang tidak mau kawin itu ada alasannya , masa muda masih kuat tenaga memang tidak difikirkan sangat soal anak , masa tua dsb ..nanti kalau umur sudah atas 50an mungkin baru terasa sunyi ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 3:05 pm

lari kumpas..biarlah..siuk serita ini.. Very Happy

ketika muda2 boleh bekawan dgn siapa2. bila dah tua tak ble lagi kawan sama urg muda2 (bukan tak ble tapi kurang sesuai suda).
Nah..kalau tua tpi indada bini..mau bakawan sama kawan2 lama ada had sudah...tak ngam suda bermalam di rumah diurang (kasau daun).... Very Happy waktu tu baru betul2 terasa nyesal inda kawin.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Fri Dec 11, 2009 6:20 pm

setuju ..memang begitulah , ha ha ..macam sayu pula hati kalu ingat2 masa tua tiada teman , sejuk tu ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Petua mengeratkan perhubungan ?   Today at 12:36 pm

Back to top Go down
 
Petua mengeratkan perhubungan ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: