To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 here i am...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:25 pm

and...here is the first come,but not to grab some.

bila lagi ruangan ini forum ada ah?thanks niche.

sebelum sabahforum,saya cuma aktif dengan blog the star tapi suda lama saya tidak masuk sana blog itu.saya tidak ada idea mau tulis bah ini,troubleshooting suda minda saya.saya semacam tidak tau mau post idea yang bernas atau sekadar cakap kusung(macam roti kusung gitulah).gelabah juga sikit mana tau,ISA tu sangat aktif sekarang cari penjenayah idea.takut-takut juga terbongkar idea primitif saya di sana blog the star itu.atau diurang penegak ISA ini cuba sari sana Sabahforum.....palis-palis!

bah,saya urang baru di sini.kalau saya ungkit pantun budak-budak tentunya forumer semua tau,tapi saya cuma ambil baris yang terakhir saja bah....

..........................
..........................
..........................
[i]kalau salah tolong tunjukkan[i]
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:33 pm

hehe mecktalica, welcome... welcome... kau tu memang sdh famous dikenali forumers, so boleh dikatakan tiada yg salah utk ditunjukkan... welcome...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:33 pm

he he he saya dalam berforum ni saya cakap saja ni. kalau ISA tangkak saya..kirim salam saja kepada kamu semua ya.. nanti sudah karual ISA baru kita jupa lagi hu hu hu
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:42 pm

tu yang buat saya macam demam-demam masuk mana-mana forum ini.....emmm..ya,saya macam susah sikit menyesuaikan diri di sini...kena baca banyak idea dari kalian semua..
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:44 pm

ok pelan2...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:45 pm

tiada apa yg perlu dirisaukan, selagi kita berforum dgn cara baik, selagi itulah kita ok sj... bukannya kita pengganas, komunis, atau menggugat keselamatan negara... hehehe...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:48 pm

ha ha ha jangang ko risau bah meck talika..ko pun dapat tinguk kegilaan saya sana sabahforum tu.. kalau ISA apa boleh buatlah bah kan...

biarkan ISA ambil waktu kita tetapi kalau keluar ISA pastikan bersuara apa yang patut ka ka ka
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 8:53 pm

ya, jangang risau... kena2 lagi sekarang ni si zaid sdh letak jawatan kerana penyalahgunaan ISA oleh kerajaan, sdh tentu mereka akan berfikir paaaaaaaaannnnjaaaaaaaaagggg apabila ingin menggunakan ISA... hehe...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 9:06 pm

meck_talika wrote:
and...here is the first come,but not to grab some.

bila lagi ruangan ini forum ada ah?thanks niche.

sebelum sabahforum,saya cuma aktif dengan blog the star tapi suda lama saya tidak masuk sana blog itu.saya tidak ada idea mau tulis bah ini,troubleshooting suda minda saya.saya semacam tidak tau mau post idea yang bernas atau sekadar cakap kusung(macam roti kusung gitulah).gelabah juga sikit mana tau,ISA tu sangat aktif sekarang cari penjenayah idea.takut-takut juga terbongkar idea primitif saya di sana blog the star itu.atau diurang penegak ISA ini cuba sari sana Sabahforum.....palis-palis!

bah,saya urang baru di sini.kalau saya ungkit pantun budak-budak tentunya forumer semua tau,tapi saya cuma ambil baris yang terakhir saja bah....

..........................
..........................
..........................
[i]kalau salah tolong tunjukkan[i]
aduinaaaaa.... ngamlah tu meck, sini sdh kao..... urang bilang slmt dtg, sia pun begitulah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 9:09 pm

sini suda ko pukutarap,bah,ladang gatah ko bagi siapa?bagi sayalah....bah,selamat datang kepada si meck.. Basketball
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 9:17 pm

hihihi..... ya sia di sini..... kabun gata masi sia pigi putung2 tiap hari, hihihiiii.... salamat dtg tuan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 9:23 pm

lambat saya menanam vonodon ni tuan..nanti saya mau tuisyen sama ko ni sara-sara merawat pukuvonodon..

putung gata dalam bahasa kami di sebut sebagai "manalu" atau "mangagarit"
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 9:30 pm

kami pula kalou mangagarit tu artinya kasi salar, masam kasi salar dinding kerita sigu2 disiplin kita dulu2..... barmakna, kao kasi salar itu pukugata, artinya memutung gata lah baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 9:31 pm

wah, cerita potong getah kamu ya, lumayan tu, baguslah... itulah yg dikatakan berbudi kpd tanah...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 9:40 pm

pukutarap wrote:
kami pula kalou mangagarit tu artinya kasi salar, masam kasi salar dinding kerita sigu2 disiplin kita dulu2..... barmakna, kao kasi salar itu pukugata, artinya memutung gata lah baitu.....
itulah tu tuan bosku... kalau momutung gata maksudnya potong semua tu pokok gata bah ha ha ha gurau ya bosku...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Tue Sep 16, 2008 11:21 pm

Welcome meck. jgn terkezut. hihihi.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Wed Sep 17, 2008 12:00 am

welcome aboard mecktalika..enjoy yourself here.
aktif kan diri mu di sini...
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: here i am...   Wed Sep 17, 2008 12:44 am

welcome..welcome..meck T.. salamat baforum...hihihi Laughing
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: here i am...   Wed Sep 17, 2008 11:51 am

monkey wrote:
welcome aboard mecktalika..enjoy yourself here.
aktif kan diri mu di sini...
macam iklan maxis saja...... What a Face
semestinya saya barajal enjoi di sini dan semestinya...anda dan meggi!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: here i am...   Today at 12:18 am

Back to top Go down
 
here i am...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: New Members Introduction-
Jump to: