To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Siapa Paling pengotor?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 1:45 am

Mari kita bincang2..

Diantara dua kaum ini iaitu Lelaki dan Perempuan..siapa bah yg paling pengotor rupanya..

Saya mulakan...PEREMPUAN!
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 8:02 am

Buat penghuraian bah x-spy......
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 9:27 am

pengutur dr segi apa tuan xspy? pengutur masamana?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 12:25 pm

mati akal saya mau jawap topik si x-spy ini.... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 5:07 pm

hehe... rasa²nya bukan pgotor ba tu tapi tidak rajin (tidak koopud). ini sya nmpaklah, hehe... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 5:24 pm

kita tunggu dulu huraian si x-spy baru kita faham apa yg dia cuba ketengahkan..
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 5:27 pm

heheee... yalah, btul juga. mntau lepas ni tmbah ransak kita ppuan vs lelaki. hahaaa...
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 7:32 pm

pengutur bah perempuan ini..tapi iksyin saja kunu kelihatan macam pembersih.

Kenapa diurang suka sama orang2 itam (aprika, nigru, pakistan dan india) sedangkan kita lelaki enda pun suka sama urang2 hitam punya perempuan.
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 7:38 pm

ooo... salah 1nya fsl suka sama wrna kulit ka pula? hehe... kalo fsl tu, syapun blur o knapa. tapi kalo sya, tdklah sya mao cari yg jauh² ba. cukuplah sya kasih kompom sja lelaki dusun dlm hati sya.

Mr. x-spy, mgkin sbb lebih rmai lelaki asing traveling brbanding ppuan ba. ni menurut apa yg sya nmpaklah...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 7:40 pm

ish3...begitu ka pula x-spy...kulit nigru sj bah yg itam tu.. tu keling pun itam jug tapi sadap jg martabak dia... Very Happy
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 7:42 pm

cih ko ni tuan orut..enda suka aku memakan makanan diurang..sambil menibar2 ruti sambil kurik idung..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 7:46 pm

indapa baitu x-spy... indada juga kes keracunan martabak keling... Very Happy
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 8:03 pm

Misti si Laa suka makanan keling ni.. Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sat Dec 12, 2009 8:50 pm

ayatukoi... Mr. x-spy... itu kalo time darurat bulilah... tapi kalo masih bnyak pilihan, sya tdk pndangpun o... hahaaa... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 8:35 am

bagi saya lelaki dan perempuan dari segi pengotor/pembersih sama ja , pembersih ini sikap ..lahir dari hati , berkaitan dengan sikap rajin dan malasnya ,

lelaki bujang biasanya kurang rajin mengemas , dia hidup dan tinggal seadanya ..sebab itu kita nampak keadaan rumahnya sedikit berselerak , kain baju cuma nampak smart masa dating atau keluar rumah ja , pun demikian ada juga lelaki bujang ynag rajin , bersihnya dan rajinnya mengalahkan orang perempuan ..

ada pula perempuan bujang masa keluar rumah punya lawa , wanginya mengalahkan bunga ros kembang pagi ..memang cukup sifat , tapi cuba kita pegi rumahnya , ya ampun ..tidak percaya kita , berselerak , berterabur , kain baju letak mana2 ja , buku dan pinggan bercampur atas meja ,

ada orang lelaki/peremppuan , masa diluar rumah kemas ..smart , tapi kalau dirumah pengotor , selekeh , ada pula masa dirumah memang pembersih , rajin sapu dan lap mana2 , pantang tengok habuk terus sapu , tapi masa di luar ...terlalu 'kesimplean' , [ adakah istilah ni ..? ]
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 9:00 am

hujah si romeo ini saya sukung... anak sumandak saya pun begitu...indapa saya kasi tau saja sama kamu pasal bukan juga kamu kanal...hahaha..
Saya selalu tegur dia pasal inda kasi kamas tampat tidur tapi dia inda paduli. Sya bilang.."kamu inda malu ka si vena (kawan dia ..sumandak jg) nampak bilik ko nda kemas.. kamu tau apa dia jawap?...
Kamurang kasi tau saja apa jawapan dia..Siapa yang dapat jawap dengan tepat..sah dia memang peka orangnya... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 9:10 am

Oh ya..orang yang tidak kemas tu bukan semestinya dia pengutur... ada beza tu. antara tidak kemas dan kotor tiada persamaan tu.
Tabiat pengotor:
1. jarang mandi
2. inda berus gigi.
3. inda kasi bersi tandas
4. inda cuci periuk kalau memasak
5. tak basuh tangan ketika mengendalikan makanan...
6. ....banyak lagi.......
Tabiat tidak kemas:
1. pakaian selekeh tapi tidak kotor
2. perabot tunggang langgang
3. buku berselerak
4. ..dll...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 10:08 am

'alaa ..dia punya bilik pun nda kemas bah , bagus lagi bilik sia ni ' gitu dia jawab kan tuan Very Happy

masa kecik2 , pernah mak kami ambil selimut bantal buang dari jendela ..dia marah kami tidak kasi kemas bilik , suruh balik2 pun tidak juga , macam sarang babi dia bilang ..sekarang kami sudah besar2 tiada sudah dia berleter , tapi kadang2 macam rindu pula dengar dia marah dan berleter maam dulu2 ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 10:27 am

Atuuuukoi...betul2 peka ko romeo...tepat sekali jawapan ko..

so ertinya..rata-rata tu kosumandakanpun bukan pengemas orangnya. Saya pasti anak sumandak saya kasi kemas bah biliknya kalau bilik kawan2nya kemas.
Tak kemas tapi tak semestinya kotor...Apa ulasan si laa? Pengemas kah dia tu?? Jawap jujur laa..jgn tak jawap.. Razz
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 11:09 am

naluri saya bilang c laa ni jenis pengemas punya tuan ..rajin mngemas dia ni , tengok ja gya dia ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 3:38 pm

ya..mungkin si laa ini pengemas orangnya. Satu hal yang agak unik sama si laa ialah dia tidak rasa janggal beporom dengan 'orang lama'..Sedangkan dia masih bawah 25.. Umur mcm dia ngam di fb sj. Jgn pula ko salah faham miss laa..nanti ko pikir si orut mengusir ko.. Very Happy Jgn ko lari ..sni saja ko aa.. kalaupun ko pigi sana kadai kupi jiran sebelah..jgn lama2 nanti ko inda ingat balik sini pula... Razz
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 4:50 pm

c laa ni jenis simple ja ba tuan ..malas dia banyak aksesori , memang dia ni jenis rajin mengemas , beruntung siapa dapat dia ni ..betul ni Crying or Very sad
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 7:34 pm

x-spy wrote:
Kenapa diurang suka sama orang2 itam (aprika, nigru, pakistan dan india) sedangkan kita lelaki enda pun suka sama urang2 hitam punya perempuan.

urg dusun pun ada yang itam tuan dan nda semestinya kita suka org yg kulit dia itam trus kita pengotor...dan nda semestinya org itam itu kotor...org yang putih pun ramai yg pengotor juga...so don't judge a book by it's cover...klu menyukai seseorang yg berkulit hitam itu dianggap pengotor sia rasa lebih dari separuh manusia d dunia ini pengotor...ramai juga lelaki yang berkhawin sma perempuan kulit hitam...so napa perempuan seja yang dianggap pengotor? so next time tuan, klu mo buat huraian jgn terlalu prejudis sma satu² pihak seja... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 7:41 pm

macam saya tamakan lada padi oo.... Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   Sun Dec 13, 2009 7:44 pm

bukan apa tuan, warna kulit dan bangsa manusia ni kan pemberian Tuhan, jd klu suka sma org yg kulit hitam itu dianggap pengotor mcm kita menolak pemberian dan anugerah Tuhan bha..hehe...sori klu ada yg terasa... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Siapa Paling pengotor?   

Back to top Go down
 
Siapa Paling pengotor?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: