To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 STPM persendirian buli angkat ka?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Sun Dec 13, 2009 6:46 pm

saya sukung kenyataan si puan ally..di mana ada kemahuan di situ ada jalan.

Saya pikir org yg mau ambil exam persendirian tu tebih bersemangat dari yg bersekolah.. sebab dia sudah buat perancangan...sedangkan yg budak sekolah ada di antara mereka yg pigi sikula hanya kerana terpaksa....
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Sun Dec 13, 2009 6:50 pm

time sekolah, bkn ingat belajar tue...enjoy seja d pikiran...tapi bila suda berenti sikul mcm rindu pla balik mo p skolah...trus menyesal nda belajar bgus2...jd msa ambl persendirian ni la yg kita ada motivasi mo belajar bha...sebab klu bukan kita yg mo study sdri sepa lg...bkn mcm d skolah yg ada cikgu mo ajar..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Sun Dec 13, 2009 7:21 pm

betul , dan ini yang biasanya berlaku , mereka yang berjaya hari ini bukan berjaya sekelip mata , biasanya mereka pernah mengalami dan menempuh bermacam kegagalan , tapi atas kesedaran dan semangat yang kuat ..mereka bangkit dan hasilnya adalah apa yang mereka ada kini ..

bagi mereka yang masih berkehendak , teruskan usaha ..
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Mon Dec 14, 2009 8:58 pm

mimang bila ada niat mo belajar balik... perkara yg pertama di ingat iala "buli angkat ka?"... tapi bagi saya la... banyak juga exam yg sia ikut2 ni tuk tambah pengetahuan... soalan sya ialah "mcmana mo belajar?"... bukan "buli ka tidak?" sebab kalau mau mimang buli dan tatap buli..

skarang ni zaman moden dan banyak suda perkembangan tiknologi yg susa kita mo bayangkan. kalau btul2 mau... guna la tiknulugi tu tuk bantu kita belajar, org puti bilang repetitions make you remember...... sala satunya iala, kalau subjek yg membaca saja tu... rekod saya, kasi jadi mp3, daripada denagr lagu2... bagus lagi dengar suara sendiri membaca nota2 dlm bentuk mp3...

he he he.. ni baru satu idea... banyak lagi cara... Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Dec 15, 2009 8:25 am

saya pernah buat cara tu duuuuuuuuulu..tapi gali saya dingar suara sendiri kana rakam bah.... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Dec 15, 2009 7:00 pm

ally joe wrote:
erm, sia ada pengalaman ambk stpm persendirian laa...mmg buli angkat punya...msa sia ambk stpm calon sekolah sia kondem 1 subjek...tapi msa sia ambk persendirian ok pla result sia...org bilang d mana ada kemahuan d situ ada jalan bha...klu dlm ati ko ada niat mo pass msti ko study punya tue..

o yaka pula ally. jadi bulilah sya timba sikit² pgalaman kao ni kan? hehe... Laughing
jadi, ko ada pigi tusyen juga ka ally? atau kao ada buat discus² dgn kwn² ka? ataupun memang kao study sndiri² punya?
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Wed Dec 16, 2009 6:30 pm

sia msa ambl persendirian mmg sia study sdri²...sia bnyk buat ulngkaji, latihan, buat nota kcil ( ni buli ko bwa p mana²...asal ada msa ko buka nota buli bca² sdh)...sia bnyk abis msa study d library...
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Wed Dec 16, 2009 7:36 pm

wah ... klu sa ... inda la sa mau ... walaupun ada tawaran mau kasi lanjut palajaran. sabap utak sa ni suda karas butul mangkali ... inda buli ingat suda klu talampau banyak benda yang mau di simpan di utak Sad
tapi klu ada sponsor mungkin sa mau suba juga bah. Very Happy

Tapi bilang urang ... dimana ada kemahuan disitu ada jalan ... selagi kita ada minat dan semangat, selagi itu peluang utk berjaya pasti cerah.

Gud luck to laa, kio Very Happy
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Thu Dec 17, 2009 8:55 pm

ally joe wrote:
sia msa ambl persendirian mmg sia study sdri²...sia bnyk buat ulngkaji, latihan, buat nota kcil ( ni buli ko bwa p mana²...asal ada msa ko buka nota buli bca² sdh)...sia bnyk abis msa study d library...

o yaka ally? best ba study d library kan? sunyi & tdk panas, bahan rujukanpun bnyak. tq ally sbab sudi syer pgalaman, serba sdikit buli membantu.

jerryg wrote:
wah ... klu sa ... inda la sa mau ... walaupun ada tawaran mau kasi lanjut palajaran. sabap utak sa ni suda karas butul mangkali ... inda buli ingat suda klu talampau banyak benda yang mau di simpan di utak Sad
tapi klu ada sponsor mungkin sa mau suba juga bah. Very Happy

Tapi bilang urang ... dimana ada kemahuan disitu ada jalan ... selagi kita ada minat dan semangat, selagi itu peluang utk berjaya pasti cerah.

Gud luck to laa, kio Very Happy

tq jerry... ko teda kwn² yg pernah ambil prsendirian ka? buli ko cerita² sikit? hehe...

SiokSondri wrote:
mimang bila ada niat mo belajar balik... perkara yg pertama di ingat iala "buli angkat ka?"... tapi bagi saya la... banyak juga exam yg sia ikut2 ni tuk tambah pengetahuan... soalan sya ialah "mcmana mo belajar?"... bukan "buli ka tidak?" sebab kalau mau mimang buli dan tatap buli..

skarang ni zaman moden dan banyak suda perkembangan tiknologi yg susa kita mo bayangkan. kalau btul2 mau... guna la tiknulugi tu tuk bantu kita belajar, org puti bilang repetitions make you remember...... sala satunya iala, kalau subjek yg membaca saja tu... rekod saya, kasi jadi mp3, daripada denagr lagu2... bagus lagi dengar suara sendiri membaca nota2 dlm bentuk mp3...

he he he.. ni baru satu idea... banyak lagi cara... Laughing
hehe... betul juga kan kwn ss? hehe... tapi sya takut memg tdk dapat angkat punya ba. sbab bila sya tnya kwn² sya, sumapun ckp susah tu... dorg bilang. pas tu dorg ckp kalo mampu, bagus kao upah tutor private dorg bilang, hehe... Laughing


Last edited by laa on Tue Dec 22, 2009 8:19 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Fri Dec 18, 2009 5:33 pm

paling ngam bawa bf pigi barajal kunun sana library, kajadiannya bersinta2 saja..... inda dpt barajal, hihihihiii...... tp kalou si laa mau upa sia jd kawan tuisyen, aduinaaaa inda mau sia, banyak duit sia tebuang inda dpt memutung.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Dec 22, 2009 8:23 pm

pukutarap wrote:
paling ngam bawa bf pigi barajal kunun sana library, kajadiannya bersinta2 saja..... inda dpt barajal, hihihihiii...... tp kalou si laa mau upa sia jd kawan tuisyen, aduinaaaa inda mau sia, banyak duit sia tebuang inda dpt memutung.....

alalaaa... sya baru brkira² mao offer c gaman jadi sigu tution sya ba. ba tdk apalah katu kalo c gaman sudah menolak, hehe... Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Wed Dec 23, 2009 9:42 am

hihihihiiii bawa si gamanlah laa, dia tu ok sj tu......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Wed Dec 23, 2009 10:53 am

aiyaaa... c gaman yg satu lagi tu tdk prnah munsul² sudah ba, hehe.

gaman, kalo kaolah kan, masamna kao pkir? ok ka tu ambil prsndirian?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Wed Dec 23, 2009 11:02 am

inda tau siapa yg ko maksudkan si gaman satu lagi tu.. Tapi bagi saya (gaman 2.. Smile ok saja bah ambil stpm persendirian..kalau gagalpun tida rugi apa2 ..rugi yuran dan masa barajal sajalah. belum cuba belum tarai..siapa tau.. Mungkin kasait juga... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Wed Dec 23, 2009 3:15 pm

hehe... c gamanlah itu dulu²an aman, syapun tdk tau mna 1 gaman lagi slain c gaman pukutarap, haha. mgkin c romeo, tapi dorg c mr. alpha & tompinai orudpun c gaman juga c gaman pukutarap pggil tu, hehe.

ya pula ba kan aman yorut. tdk rugi apa², tarai² dululah kan?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Fri Dec 25, 2009 1:51 am

laa wrote:
aiyaaa... c gaman yg satu lagi tu tdk prnah munsul² sudah ba, hehe.

gaman, kalo kaolah kan, masamna kao pkir? ok ka tu ambil prsndirian?
kalou sia? masam sualan sepu amas sj...... indapa sia jawap, kalou sia...... kompom gagal, hihihihihihiiii...... bakarat sdh bah utak sia laa...... janlah kao menyiksa diriku ini barajal ambil stpm sendiri2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Mon Dec 28, 2009 10:41 pm

la... bila la kunun ko mo kira2 ambil stpm ni?
Back to top Go down
joepani
Prebet
Prebet


Number of posts : 25
Registration date : 2009-12-29

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Dec 29, 2009 10:35 am

tarai2 dulu bah. mana tau ada nasib. mcm ada urg kg sa, lapas spm dia pigi karaja cari duit mau ambil stpm persendirian dan dia bernasib baik sebab dpt keputusan stpm yg agak membanggakan. bila sa tanya dia, apa dia buat, dia bilang, sa pinjam buku sana library utk dia punya rujukan.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Dec 29, 2009 10:37 am

mimang taun 2010 lah kan laa...... mangkali buli tu kita kasi tusyen ramai2 si laa sini ilsf...... hihihihihihiiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Dec 29, 2009 9:39 pm

sia pun setuju sama si tuan orut-orut... try saja... masuk kolam dulu baru pikir mcmana mo baranang... he he he...
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Wed Dec 30, 2009 11:38 pm

pujian kpd pn/cik laa kerana bersemangat utk mengambil stpm... baguslah... perkara yg bagus haruslah diteruskan... tahniah & syabas...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Sun Jan 03, 2010 7:20 pm

SiokSondri wrote:
la... bila la kunun ko mo kira2 ambil stpm ni?
pukutarap wrote:
mimang taun 2010 lah kan laa...... mangkali buli tu kita kasi tusyen ramai2 si laa sini ilsf...... hihihihihihiiiiii......
ya, plan sya tahun 2010 nilah ni knon. oi, tq bnyak² gaman atas sukungan gaman. kan bagus kalo dpt jumpa terus, buli juga direct tusyen. hehe...

joepani wrote:
tarai2 dulu bah. mana tau ada nasib. mcm ada urg kg sa, lapas spm dia pigi karaja cari duit mau ambil stpm persendirian dan dia bernasib baik sebab dpt keputusan stpm yg agak membanggakan. bila sa tanya dia, apa dia buat, dia bilang, sa pinjam buku sana library utk dia punya rujukan.
yaka joepani? oi, kalo mcm tu sya tdk mao putus asalah ini. tq joepani sbb sudi kongsi serita, inilah yg sya mao. smakin dkt mao register, smakin pudar pula smgat mo tarai ba. tapi mujur ada kwn² ILSF bagi sokongan. kalo mcm tu sya tdk boleh ptus asa o, mntau sya buli jadi mcm tu urang kg ko kan joepani? Wink

Admin wrote:
pujian kpd pn/cik laa kerana bersemangat utk mengambil stpm... baguslah... perkara yg bagus haruslah diteruskan... tahniah & syabas...
tq admin. kalo ada info tentg stpm bulilah admin syer² nanti. hehe...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Mon Jan 04, 2010 4:16 pm

bagus samangat si laa..... ngam laitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Jan 05, 2010 1:10 pm

terima kasih gaman pukutarap. kalo kao ada info² yg brkaitan tolg post sini bagi sya kio. hehe... Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Tue Jan 05, 2010 9:59 pm

aduinaaaa..... sia ni pasal parajalan, sia angkat tangan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: STPM persendirian buli angkat ka?   Today at 9:25 pm

Back to top Go down
 
STPM persendirian buli angkat ka?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: