To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:54 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
July 2017
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
CalendarCalendar

Share | 
 

 Forum Guru2 Sabah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
lonot kalapa
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 26
Registration date : 2009-12-24

PostSubject: Forum Guru2 Sabah   Thu Dec 24, 2009 4:31 pm

bah, senang2 kamu, siapa yg sigu2 itu bulilah masuk sini forum.. manatau ada tdk puas hatikah.. komenkah... tp ini frum masih barulah...

http://memberjpnsabah.forumotion.com/forum.htm
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Thu Dec 24, 2009 5:12 pm

mau komen pasal apa tu tuan lanot ? pasal tugasan ka ..pasal skim gaji ka ? pasal kokurikulum ka atau pasal segala jenis pasal ?

banyak keluar di paper pasal rungutan2 guru ni , pasal kenaikan gred pun ada ..pasal elaun pun ada , macam2 ..
Back to top Go down
lonot kalapa
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 26
Registration date : 2009-12-24

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Thu Dec 24, 2009 5:37 pm

apa sj boleh, banyak sdh tajuk sana tu... saya kasi promosi sj bah, hehe..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Thu Dec 24, 2009 6:17 pm

bah , nanti akan dilawat juga forum tu tuan lanot , sekadar memberi pendapat mangkali bolehlah kampung2 punya ...entah betul ka tidak , kena pakai ka tidak ..

tapi , memang banyak lagi yang saya rasa boleh diperbetulkan berkenaan isu keguruan ini , orang lama ..orang baru , lulusan maktab , yang ada degre , penolong kanan penolong kiri semua ada luahan masing2 ..
belum termasuk guru2 luar bandar punya luahan , yang serba serbinya masih alahai ..yang guru buat tugas tukang kebun pun ada , guru biasa buat tugas GB pun ada , yang guru buat 3 tugas pun ada ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Thu Dec 24, 2009 7:45 pm

Bha...yalah lonot kalapa..sayapun mau lawat forum tu.. buli lah kutuk mana2 yg patut dan sanjung mana2 yg patut disanjung... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Dec 25, 2009 1:25 am

bah lonot, nt buli juga pigi tingu2 itu porum..... masam sia mangajar puku gata sj bulikah?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Dec 28, 2009 10:31 pm

sia ni bukan sigu...tapi mo round2 juga di sana pasal mungkin bagus tuk masa hadapan.. he he he...
Back to top Go down
joepani
Prebet
Prebet


Number of posts : 25
Registration date : 2009-12-29

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Tue Dec 29, 2009 9:13 am

SiokSondri wrote:
sia ni bukan sigu...tapi mo round2 juga di sana pasal mungkin bagus tuk masa hadapan.. he he he...
butul itu. bagus utk anak2 Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Tue Dec 29, 2009 9:57 am

mo round2 sana jugalah kalou begitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Tue Dec 29, 2009 10:00 am

saya sudah round saana ...ok jugaklah
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Tue Dec 29, 2009 10:07 am

sia sdh round juga tp bulum register, inda buli basa pula kalou bulum register..... mgkin panas2 serita diurang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Tue Dec 29, 2009 9:58 pm

ya ba pula kan.... mo register pula ... trus inda jadi sia masuk...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Dec 30, 2009 8:31 am

itu labaitu.. saya cuba2 intai apa serita sana tapi indada lubang untuk mengintai ... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Dec 30, 2009 9:49 am

tidak payah intai2 tuan ..nanti kena cucuk itu mata Very Happy terus masuk ja log in habis cerita ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Dec 30, 2009 11:44 am

kalau tuan2 di ilsf mau sign in di forum tu, sayapun ikut tapi kalau inda saya pun inda mau pasal saya malu bah masuk sana sebagai orang baru kalau tiada kawan masuk serentak... Very Happy
Lagipun mungkin di sana semua sigu2 saja bah...sikali diurang sembang pasal matimatik,sains, georapi... gaji sigu, kenaikan pangkat.. saya nak kata apa? tekulat-kulat saya satuurang saana balakang inda tesakap... scratch
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal
avatar

Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Dec 30, 2009 3:32 pm

Yorut_orut wrote:
kalau tuan2 di ilsf mau sign in di forum tu, sayapun ikut tapi kalau inda saya pun inda mau pasal saya malu bah masuk sana sebagai orang baru kalau tiada kawan masuk serentak... Very Happy
Lagipun mungkin di sana semua sigu2 saja bah...sikali diurang sembang pasal matimatik,sains, georapi... gaji sigu, kenaikan pangkat.. saya nak kata apa? tekulat-kulat saya satuurang saana balakang inda tesakap... scratch
sama la bah kita ini tuan orut. sa jinguk2 ja d sna sebagai guest seja Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Dec 30, 2009 5:40 pm

butul, sia masam sagan2 juga pigi mangasau sana.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Dec 30, 2009 8:27 pm

saya sudah register sana tu , nama apa ? rahsia ..ha ha

tapi yalah , lain padang lain belalang ..cara kita pun lain , maklumlah masuk rumah orang yang lain adat dia , cakap kita pun kena kasi lain nada dia , cara kita pun terpaksa kena ubah , bukan apa , standby mana tau ada apa2 ...
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Dec 30, 2009 11:42 pm

so, siapa2 yg guru tu atau berminat bercerita ttg sekolah/guru2/kerjaya guru, masuklah kamu di sana... saya sdh melawat tp tdk dpt baca apa2 sb setakat pelawat shj...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Sun Jan 03, 2010 6:50 pm

lonot kalapa wrote:
bah, senang2 kamu, siapa yg sigu2 itu bulilah masuk sini forum.. manatau ada tdk puas hatikah.. komenkah... tp ini frum masih barulah...

http://memberjpnsabah.forumotion.com/forum.htm

aiyaaa... sya bukan sigu o, kompom tdk bulilah tu kan? hehe... Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 04, 2010 4:15 pm

sigu laa, masam kaolah yg paling ngam masuk sana....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 04, 2010 4:57 pm

disana , haba dia lain ..suhu dia meningkat ja lambat turun , maklumlah luahan hati hujan ditengahari ..

kalau rajin dan ada masa , cubalah tuan2 melawat2 sana sigu2 punya 'kata hatiku ...'
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 04, 2010 5:02 pm

nt saya pun akan melawatlah...
Back to top Go down
lonot kalapa
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 26
Registration date : 2009-12-24

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Jan 06, 2010 9:31 pm

ya, lawat2lah kamu, saya ternampak bah itu forum tdk sengaja... mcm ok pula...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Wed Jan 06, 2010 10:12 pm

bukan guru pun boleh masuk juga sana tu , ia terbuka untuk semua ...

cuma kalau bukan guru , kemudian topik yang dibincangkan berkaitan dengan keguruan ..kita akan rasa malu2 segan sikit sebab tidak dapat masuk cerita , maklumlah banyak cerita yang bukan guru tidak tahu ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   

Back to top Go down
 
Forum Guru2 Sabah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: