To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Forum Guru2 Sabah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 8:21 am

hei... pukutarap ayu kita join sana forum sigu. Kita kasi kalah post guru2..post paling tinggi sekarang (setakat saya tingu tadi) baru 79 post. kalaus aya yg taie porom satu minggu saja suda kana putung tu 79 post..hahaha..

Tapi w/bagaimanapun ilsf sudah sebati dengan jiwa ini. selagi kawan2 yg rajin mempost sini masi ada ..sayapun tatap ada... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 10:20 am

hihihiiii..... ngam juga tu, tp tukar username ka?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 10:48 am

saya tukar username..malu juga bah... pasal sigu2 sanapun saya pasti ada tingu2 juga ilsf ini. jadi kalau saya tida tukar username diurang sudah pasti tau siapa tu si orut si penuri gata yang penyibuk... Very Happy
Tapi boleh tau juga siapa si orut di sana... tingu saja post yg paling mendadak nanti..dia laitu... hahaha... Laughing
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 11:23 am

Yorut_orut wrote:
hei... pukutarap ayu kita join sana forum sigu. Kita kasi kalah post guru2..post paling tinggi sekarang (setakat saya tingu tadi) baru 79 post. kalaus aya yg taie porom satu minggu saja suda kana putung tu 79 post..hahaha..

Tapi w/bagaimanapun ilsf sudah sebati dengan jiwa ini. selagi kawan2 yg rajin mempost sini masi ada ..sayapun tatap ada... Very Happy

wahahahaha...memang butul2 la taie forum...tamaha mo dpt post tinggi...

sa gia masuk chat saja sekarang pasal , kalau chat..buleh terus berinteraksi..mcm ko bbual tapi tidak nampak..around the world lagi...amerika pun buleh sampai...kikikiki..tinggal di kutub punya orang lagi sa belum dpt kontek...kalau bforum ada etika....lambat dpt reply....suda tu kena jaga bahasa lagi...kalau laser sikit...ada la orang datang......tu...kekeke.kan tarap...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 11:38 am

hahaha... itu laitu si pukutarap jarang2 suda mau post banyak2 pasal dia mau buang tu gelar taie porom. Inda apalah saya yg ambil gelar dia tu..haha... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 11:56 am

Monkey.. saya pula ..sebab2 saya lebih suka forum daripada chat...
1. Modem saya bukan canggih ..pandai putus2
2. Saya tidak pandai bual2 secara spontan..
3. Saya tidak dapat catchup apa pikiran orang muda2
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 2:26 pm

sia pula kalou sakap inggilis, aduinaaaaa serender sia..... kalou masam si monkey, no problem lah citcat sama urang puti..... masam sia ni putung2 gata, ngam beporum sj, taie pun taie lah..... yalah, nt sia masuk sana porum guru pakai nama lain......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 8:55 pm

kalo sya pula, asal sya mao brchit chat, paling pnting sya mesti jaga itu ayat sya. tdk kiralah guna chat ka, forum ka, sms hphone ka... itu yg paling utama kalo sya. di sini lagilah... nanti kana serang kao o... haha... Razz
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Fri Jan 22, 2010 9:38 pm

betul tu laa... lagipun kalau saya, saya rasa seolah-olah berhadapan dengan orang yg saya chatt bah (porom pun sama). Jadi memang saya tidak barapa suka mengeluarkan perkataan yg kurang sopan. Namun begitu..kadang2 bila joking2 tersasul sakap juga... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Sat Jan 23, 2010 11:19 pm

ha ha ..saya pula kalau boleh mau lawan chat orang yang sangat kotor mulut dia , yang paling laser dan kasar , dulu ..di forum lain , ada saya jumpa jenis begini , cakap main lepas ja ...[ mari kita tengok siapa yang kena ..]

bukan apa , mau kasi kena dia balik , lawanlah laser siapa bisa ..ha ha , dalam ILSF ini semuanya baik terkawal , tiada yang gatal lidah ...inilah baiknya ILSF dan inilah yang buat orang respect dengan ILSF , harap2 berkekalan ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Sun Jan 24, 2010 7:40 am

hehe...begitu labaitu tuan romeo.. saya itu sopan-sopan juga. tapi kalau ada orang provoke gatal juga jari ni nak balas balik... Very Happy
tapi setakat ini belum ada tukang provoke yg mendafar di ilsf. Kalau ada org begini mendaftar di sini bagus juga bah..boleh juga test power laser....hahaha...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Sun Jan 24, 2010 8:33 am

sia lg, pasal kelintung buli tahan juga ni..... tp satakat ini ilsf masam ok sj, tingulah barapa post sia, hihihihiiiiii...... kalou ada yg provok, hihihihiiiii pantang undur...... kesuali rod blok.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Sun Jan 24, 2010 8:47 am

hihihihiii..........kalau ikut pandapatan saya kan........... rata2 org yg mendaftar mana2 forum mimang ada bakat ...bergaduh mulut bah.... cuma kalau tiada yg memprovoke mcm ok saja semua...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Sun Jan 24, 2010 8:21 pm

hihihihiiii..... sdh sia masuk sana, kamu taulah tu mana satu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 7:13 am

hehehe....tupi hijau saja pukutarap inda pakai di forum sana tu...pisau gata tapap jadi identiti dia (maksud saya gaya bahasa tu bah)..... Very Happy
kalau ikut gaya sakapan dia...saya rasa2 saya kenal siapa kalangkabut tu... Laughing
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 2:46 pm

romeo wrote:
ha ha ..saya pula kalau boleh mau lawan chat orang yang sangat kotor mulut dia , yang paling laser dan kasar , dulu ..di forum lain , ada saya jumpa jenis begini , cakap main lepas ja ...[ mari kita tengok siapa yang kena ..]

bukan apa , mau kasi kena dia balik , lawanlah laser siapa bisa ..ha ha , dalam ILSF ini semuanya baik terkawal , tiada yang gatal lidah ...inilah baiknya ILSF dan inilah yang buat orang respect dengan ILSF , harap2 berkekalan ..

wahaha..romeo...ko chat mana ohh? tempat yg sa suka masuk tu nda buleh guna perkataan yg kutur2.....mo tulis sh1t pun terus kena kick ohh..kalau masuk lagi, merapu lagi.bah, kena banned la ko...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 2:57 pm

pukutarap wrote:
sia pula kalou sakap inggilis, aduinaaaaa serender sia..... kalou masam si monkey, no problem lah citcat sama urang puti..... masam sia ni putung2 gata, ngam beporum sj, taie pun taie lah..... yalah, nt sia masuk sana porum guru pakai nama lain......

aiyarr..ko ingat urang putih saja meh yg buleh ada dlm chitchat sa? adeinaa....sa punya kawan nda juga jauh bah..singapura ada 2, KL ada 5, NY ada 1, jepun ada 1....sa masuk sana asian room...kalau ko p western punya area...naik segala bulu ko woorr..kutur ada, kasar pun ada bahasa durang...macam si romeo bilang tu..
kalau sa masuk chat paling2 sa tanya perkembangan terkini tmpat durang..wuts hot , wuts new...wuts trendy..biasa laa...kalau sa chat sama tu member jepun, paling2 sa tanya pasal cerita anime.....
bahasa inggilis durang pun bukan bagus sangat..bagus lagi inggeris aki sa yg suda 3 kapla kena pukulan bahar..ngehehe
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 6:48 pm

Yorut_orut wrote:
hehehe....tupi hijau saja pukutarap inda pakai di forum sana tu...pisau gata tapap jadi identiti dia (maksud saya gaya bahasa tu bah)..... Very Happy
kalau ikut gaya sakapan dia...saya rasa2 saya kenal siapa kalangkabut tu... Laughing
hihihihiiiiii..... susa bah gia sia mo pura2, kalou sdh kampungan, pigi mana2 pun siri2 kampungan tatap ada...... nt sia pakai juga gambar butul sia sana tu tuan orut.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 7:21 pm

Gambar yg tupi hijau ini juga kah yg ko pakai di sana nanti?.. kasi laba gambar yg terkini... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 7:39 pm

masam itu yg paling potogenik bah tuan..... yg terbaru, aduinaaaa...... inda sanggup sia......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 8:07 pm

hihihi...panakut betul ko ini... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 8:38 pm

bukan panakut, tp itulah yg paling potogenik sia tingu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Mon Jan 25, 2010 9:40 pm

hi hi ...rupanya c monkey kaki chat juga , semua kita disini memang kaki forum rupanya , mana forum saya masuk itu biarlah rahsia bilang CT , identiti kena tapuk2 ..username pun kena kasi ubah2 , itu permainan forum dan chat , macam itu tikus sama kucing ..

adalah dalam 2, 3 forum dicuba , semua ada 'wajah' tersendiri , ada silat dan kuntau masing2 ..mat salleh punya gaya dan mulut pun bukan boleh dipercaya sangat , lebih2 kalau chat ..lebihkurang ja dengan kita perangai dorang

apapun ISLF tetap dihati ..ikhlas ni
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Tue Jan 26, 2010 9:54 am

Ya.. kita hidupkan trus ilsf ini kerana forum lain sudah ramai member dia. Kalau kita terlalu lama di forum sebelah nanti sunyi pula kadai kupi kita ini...
Saya tertanya-tanya juga pasal dalam rekod, member ilsf sudah mencecah ratus org tapi di mana diurang tu aa?... scratch
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Tue Jan 26, 2010 12:09 pm

ya kan ? bilang ramai sudah yang daftar tapi macam kita2 juga disini ..ntah mana yang lain tiada pun timbul2 ,

bagi saya forumezz ini pun banyak perangai , ada yang forumer tegar dan ada yang cuma sambilan ja bikin hilang2 boring ...tuan2 ini dikira 'penagih' sudah Very Happy tiada hari tanpa berforum ...

lagi satu , kebanyakan kawasan dan etnik disabah ada forum dia sendiri ..itu yang bikin kurang korum satu2 forum , sudah terpecah kepada kumpulan masing2 ..forum utara [lotud rungus ] , forum sipitang [kedayan bisaya ] , forum keningau [dusun murut ] , tawau [bugis] dan yang terbaru forum tausug [suluk] pun ada sudah ..jangan main2 !! tapi belum saya cuba masuk sana sebab kita tidak akan mengerti apa dorang cakap , sama juga dengan forum bugis , semua cakap bugis melulu ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Forum Guru2 Sabah   Today at 5:48 pm

Back to top Go down
 
Forum Guru2 Sabah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: