To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 pemandu KLIA sombong

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: pemandu KLIA sombong   Sat Jan 02, 2010 5:50 pm

tempoh hari saya ada ke KL, lepas landing, ambil teksi ke KL rm70... aduh, sombongnya pemandu teksi tersebut org melayu... cakap smbong, kasar... tiada kesopanan langsung... mana sdh cerita2 konon org2 melayu kaya dgn sopan santun? mentang2 dia tau saya dr sabah, betul2 pandang rendah.. mukanya yg sombng masih jelas dlm otak saya...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sat Jan 02, 2010 11:04 pm

nasib ko lah garadu ...saya selama ini tidak pula kena driver yang sombong , ok ja ...malah sepanjang jalan ke kl itu sempat lagi buat joke , gelak ketawa lagi ..

mungkin tu driver kebetulan bad mood masa tu ...sakit gigi
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sun Jan 03, 2010 9:36 am

ya, nasiblah dpt pemandu yg tdk baik... bukan semua juga tu, majoriti baik...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sun Jan 03, 2010 11:04 am

kadangkala sikap penumpang sendiri yang menyebabkan driver jadi kurang ajar , kasar dan sombong ..kalau kita bagus dan bersopan , dorang pun sopan juga , tidak dapat dinafikan ada rungutan pasal driver teksi di Kl tapi tu masalah terpencil , bukan semua begitu ..
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Tue Jan 12, 2010 7:01 am

kesian kau garadu... mangkali kau inda senyum2 dan cerita baik sama dia ba... org melayu ni ok juga tapi kalau kana yg inda ok, truk betul juga la...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Tue Jan 12, 2010 3:28 pm

butul, kana yg baik mimang baik, kana yg buruk, mimang talampau buruklah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Wed Jan 13, 2010 12:23 am

tidak payah pergi jauh , lihat saja keadaan dan sikap pemandu teksi di kk macamana ..yang ada dihadapan mata kita setiap hari , tengok macamana perangai dorang ..

adakah orang tempatan pun dia tipu pasal tambang , macamlah kita ni kampungan betul tidak tau apa2 ..kemudian kita tengok juga bangsa apakah yang memonopoli teksi di kk ?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Wed Jan 13, 2010 4:55 pm

yalah, bikin heran juga kanapa misti mo menipu tambang..... bukan juga turus kaya..... masam samua lg tu ada ati mo tipu tambang..... mimang samua pamandu teksi ada mentaliti begini ka?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Wed Jan 13, 2010 7:55 pm

duit punya pasal tuan ...semua boleh jadi , driver teksi kalau pasal duit memang sangat berkira , maklumlah ...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sat Jan 16, 2010 8:27 pm

ya ba... ada ka patut org sini²... sajapun dorg pigi tipu. mcmlah kita tdk tau dorg pndai² kasih naik² hrga. bnyak alasan lagi tu knon, itulah inilah sbb²nya naik hrga. atuk²...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sat Jan 16, 2010 11:16 pm

kalou mo sari rejeki pun jgnlah bah mo menipu urang kan..... duit tambahan hasil drpd penipuan bukan haram ka?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sun Jan 17, 2010 9:26 am

makan hasil penipuan , atau hidup hasil menipu ....memang cepat kaya , cepat senang , tapi cepat sakit dan sekali sakit memang teruk ...

kerana orang yang tertipu akan selalu berdoa semoga si penipu dapat pembalasan , tuhan dengar ...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sun Jan 17, 2010 11:28 am

hehehe...memang ada segelintir pemandu reksi yg tak berapa baik..tapi pada masa yang sama ada juga penumpang yg tidak baik juga.
Pernah suatu masa dulu saya naik teksi bersama seorang perempuan kerani di kaunter pendaftaran kenderaan. saya duluan naik tu teksi tapi tu pemandu minta kebenaran dari saya sebelum dia terima tu penumpang perempuan. Saya ok saja pasal hala tuju kami sama .. destinasi tu perempuan lebih dekat. Ketika tu perempuan turun dia bayar tambang RM2 saja sedangkan kebiasaannya mimang RM3. Tu driver minta tambang penuh lah..akibatnya tu driver kena maki hamun.. kesian dia. Tu driver bilang sama saya.."Jahat tu perempuan..bukan dia tidak tau tambang yg betul..dia kerja di jabatan perlesenan kenderaan maa..bukan dia tidak tau.." dia bilang.. Saya senyum2 saja inda pandai ulas.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Sun Jan 17, 2010 10:47 pm

sabar ja lah kalou begitu, ada driber yg penipu, ada juga penumpang yg taruk......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Mon Jan 18, 2010 12:14 am

saya buli kira jari naik teksi sejak dulu..kalau naik bas kira semua jari kaki, bulu ketiak pun inda sukup. jd saya blum perna tanaik teksi yg dribernya sumbung..semua bagus2 saja..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: pemandu KLIA sombong   Today at 9:51 pm

Back to top Go down
 
pemandu KLIA sombong
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: