To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 hint2 kerjaya warga ilsf...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 10:42 am

saya tiada cek2 kalau topik ini ada suda. kalau sudah ada..puan admin buli kasi delete saja.

Baiklah saya duluan.
Dulu saya pernah makan gaji tapi sekarang inda lagi pasal umur suda limpas. sekarang duduk diam2 di ruma. kadang2 lawat2 kabun gata sawit yg sekangkang gobuk saja. Ini bukan hit2 lagi mimang direct suda ini..hahaha... Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:04 pm

sa belum nampak ada ni topik ...jadi tuan yorut , kita on saja kio...

kira orang tua moden la bah kan tuan yorut ni...pasal, masih lagi mo ikut perkembangan terkini..dlm IT lagi tu....mum sa, sa mo ajar antar sms pun dia nda mau..aiyarrr...bagus lagi dail terus, tanya terus dia bilang...smpailah dia pencen..baru saja pencen...mo ajar main internet pun nda mau....akun lagi p renung lama2 bunga2an dia...

jadi, cuba tuan yorut pikir..apa pekerjaan yg bule ada masa utk online hmpir setiap hari?....atau langsung belum kerja lagi.....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:28 pm

monkey wrote:
sa belum nampak ada ni topik ...jadi tuan yorut , kita on saja kio...

kira orang tua moden la bah kan tuan yorut ni...pasal, masih lagi mo ikut perkembangan terkini..dlm IT lagi tu....mum sa, sa mo ajar antar sms pun dia nda mau..aiyarrr...bagus lagi dail terus, tanya terus dia bilang...smpailah dia pencen..baru saja pencen...mo ajar main internet pun nda mau....akun lagi p renung lama2 bunga2an dia...

jadi, cuba tuan yorut pikir..apa pekerjaan yg bule ada masa utk online hmpir setiap hari?....atau langsung belum kerja lagi.....

tokey siber kali kao ni monkey..... Laughing
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:37 pm

bukaaaaannn...sa suda kasi hint sana topik sebelah
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:43 pm

monkey wrote:
bukaaaaannn...sa suda kasi hint sana topik sebelah
pulis.... Laughing
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:44 pm

Quote :
baik la ..sa bekerja di jabatan kerajaan.....bidang apa? bidang yg sentiasa sibuk tidak kira malam ka siang ka..asal kena panggil..ko kena standby laaa

so ... kira2 teka teki utk kamu la ni..

cuba teka ...apa kerja sa....

baa... ni hint yg si monkey maksudkan ... ni ka tu monkey?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:49 pm

ok.. sia punya hint kerja ialah

a. sia atur sendiri kerja sia tiap2 hari.... kalau sia malas atur.... satu bulan inda atur pun indada orng marah... cuti pun sendiri2 atur... tapi ada gaji bulanan... he he he...

b. siang malam sia stand by juga

c. kawasan pergerakan juga sangat luas......... mcm seluruh sabah juga!

d. ada driver... ada kereta

e. internet 24 jam... mana2 pun sia buli masuk internet ....

suba teka ... he he he...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:50 pm

wahahahaaa......dari segi kelajuan ko mencari ni...sa salute sama ko.....memang ko ada teknik
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 12:52 pm

ko technician kali ni....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 7:24 pm

si monkey mangkali karaja operator telepon......

sia punya karaja pula.....
1. tiap malam misti ada yg mo digusuk, kalou inda gusuk, bisuk masi buli pigi karaja tp inda lansar
2. masa karaja, sanyaaaaaaaap sj indada sakap2
3. karaja ikut suasa juga
4. ada 'gaji' juga tp inda ikut bulanan, kadang2 lapas sebulan, kadang2 inda sampai sebulan sdh gaji.....
5. gaji ikut parkambangan dunia juga......
6. masam ada 'aircond' juga masa karaja, sajuk butul tarpaksa pakai baju tabal langan panjang
7. tebiasa sdh bau2 busuk
8. time karaja, sia pigang sanjata besi juga tp bingkuk2 sikit
9. .....

suba taka apa karaja sia?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 8:34 pm

saya berhadapan dengan orang yang berurusan tiap hari ..di kadai , di rumah , di jalanraya , di ofis , dimana ..kadang2 perangai dan sikap orang banyak menguji kesabaran , pandangan negatif dan hinaan jangan cakaplah ..berbakul2 sudah saya dengar , kadang2 bikin panas juga , tapi ..inilah yang kena suruh dibuat , inilah kerja yang dibagi , ...

kadang2 di air , kadang2 didarat , kadang2 dibandar , kdang2 masuk kampung , kadang2 malas ..kadang2 rajin , selalu menyuruh dan kadang2 disuruh , ....selalu mengarah dan kadang2 di arah , ..

mau lagi ..? kerja belum lama , sekarang umur belum sampai 35 , lama lagi mau pencen ni ...

apalah kono kerja saya ni ? ha ha ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 8:41 pm

PULIS......
PGA tu ko tuan romeo..kan..kan..kan...

off topic: kanapa smiley ini inda buli pakai aa?
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 8:53 pm

lama saya tdk online... rancak betul sdh cerita kamu... ok juga ni thread main teka2 kerjaya...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 9:13 pm

macam ..tapi bukan , cuba tuan orut teka lagi sekali apa konon ?
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 9:21 pm

mungkin tentera...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 9:26 pm

Itu ari ko inda mangaku karaja imigresen ...tapi mcm kerja imigresen bah kao ini tuan romeo..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 9:33 pm

satu pokok , nama sama tapi banyak ranting yang punya tugasan berbeza ..ada ranting menghadap keatas , ada kebawah , ada senget kekanan , ada senget kekiri , setiap satu ada tugas masing2 ...

ada tugas dia melindungi , ada tugas dia cari air , ada tugas dia tangkap semut , ada tugas dia sebagai payung , ada tugas dia sebagai akar , namun masih dalam satu pokok yang sama ..ha ha

tidak payahlah tuan orut cari dan teka lagi , sebab pasti tidak akan tahu juga ...susah bah main teka2 ni kan , kalau ditulis berpusing2 lagi bikin susah , kan kan ...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 9:48 pm

inda apa bah ...siuk juga main teka taki ni...
Barangkali ko AADK..agensi anti dadah kebangsaan... hihihihi...


Last edited by Yorut_orut on Tue Jan 19, 2010 10:17 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 9:52 pm

bhg narkotik mungkin...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 10:30 pm

kalau tuan orut dan niche diarah atau terpaksa menyamar selama 1 bulan atau berbulan2 ..jadi pemungut sampah , atau memotong rumput , atau jadi pelayan 'ayam' l , atau jadi pemandu lori ..simpan rambut panjang dan pakaian tidak tentu hala ,

atau menjual air tepi jalan , atau menjual burger ...demi tugas kerana tugas , tanpa senjata mempertahankan diri [ kadang2 ada ] , berjauhan dengan anak bini dan terpaksa menipu mak bapak sendiri untuk melindungi kerahsiaan tugas , sanggupkah ?

kalau tidak , jangan masuk bidang siasatan narkotik , kalau tidak sanggup jangan masuk bidang siasatan AADK ...

saya tidak sanggup ooo ...ha ha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 10:44 pm

Bha..nanti saya pikir2 lagi apa jenis kerja ko ni tuan romeo..Oh ya jenis sudah tau iaitu penguatkuasa tapi inda tau pulis ka..atau apa.. nanti saya check di internet dulu senarai penguatkuasa di malaysia..hihihi...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 10:51 pm

atukoiii ...ini barulah , cari sampai ke internet , bukan cari sampai kelubang cacing kah tuan ? ha ha ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 10:57 pm

di lubang sasing mana ada kerjaya tuan...hahahaha...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 11:13 pm

kalau tiada , kenapa tu cacing masuk dalam lubang tuan ? mesti ada kerjaya dia didalam tu ..kan kan , he he
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Jan 19, 2010 11:18 pm

hahaha...memang ada kerjaya sana tapi kerjaya si sasing lah..menguraikan bahan2 organik..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Today at 8:25 pm

Back to top Go down
 
hint2 kerjaya warga ilsf...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 15Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: