To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 hint2 kerjaya warga ilsf...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 28, 2010 11:27 pm

cukup , cukuplah ...............teruk sudah ni , balik pada topik asal
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 29, 2010 9:50 am

romeo wrote:
cukup , cukuplah ...............teruk sudah ni , balik pada topik asal

buleh..buleehh...tapi kita sambung kumpas yg suda lari jarum ni p sana no compas no direction.....
lagipun ini cadangan si tuan orud juga....matai la bah kena ulas balik ni


tuan orud bilang :
Quote :
atukoi.. tarkajut saya kama gia..

Tapi saya ingat tuan pukutarap = romeo..

Bah mari kita terus kasih salah ini jarum kompas..hahaha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 29, 2010 3:14 pm

ngam monkey ngam..mungkin akan ada perkara berbangkit untuk dibincang-bincangkan nanti di sana. Cool
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 29, 2010 9:07 pm

jd, apalah kunun karaja kamu samua?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 29, 2010 9:49 pm

saya putung gata... terpulang kamu parcaya atau tida... Very Happy
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 29, 2010 10:42 pm

Saya bumuh kampung..persaya lah kamu..hihihi
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Jan 30, 2010 12:48 am

Yorut_orut wrote:
saya putung gata... terpulang kamu parcaya atau tida... Very Happy
sia pun.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Jan 30, 2010 12:58 am

orud wrote:
Saya bumuh kampung..persaya lah kamu..hihihi
ada tampat kao kasi iklan ka perkhdimatan kao gaman? apa sdh gia itu website kaotu?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Jan 30, 2010 8:47 am

orud wrote:
Saya bumuh kampung..persaya lah kamu..hihihi
ya saya parsaya.... mimang tuan bumu kalau di kampung...
tapi kalau di bandar bukan bumuh .... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Jan 30, 2010 4:28 pm

yang sebenarnya , saya tiada kerja tetap .....masih menunggu kerja , sekarang buat kerja2 kampung ja , kalau disuruh saya buat , ambil upah bah ....

ini betul punya cakap , bukan main2 punya ............
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Jan 30, 2010 5:02 pm

romeo wrote:
yang sebenarnya , saya tiada kerja tetap .....masih menunggu kerja , sekarang buat kerja2 kampung ja , kalau disuruh saya buat , ambil upah bah ....

ini betul punya cakap , bukan main2 punya ............

begitu bah tuan..saya anggap saja pengakuan tuan ini benar... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Jan 30, 2010 5:08 pm

ya, terimakasih pounsikou dengan kepercayaan tuan orut ...memang betul sudah saya cakap ni , tiada lagi tapuk2 ..
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Jan 30, 2010 11:33 pm

Makin lucu ini serita ni..hehehee
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sun Jan 31, 2010 1:15 pm

sia parsaya butul ooo si gaman romeo bumuh..... gaman orud, kao parsaya ka?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sun Jan 31, 2010 2:25 pm

tukar pendirian sudah bah kau ptarap..dulu ko bilang si romeo pulis..sikarang ko bilang dia bumuh pula... Very Happy
Saya parcaya bah si romeo ini indada karaja tatap..tapi karaja dia yg inda tatap tu tatap memberi pulangan yg lumayan..itulah pasal dia tida mau karaja yg tatap... Laughing Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sun Jan 31, 2010 4:11 pm

c orud bah , dia belum kasi hint2 apa kono kerja dia , dia bilang bomoh ..aiseyyy lupa bagitau bah yang saya pun part time jadi pawang Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sun Jan 31, 2010 5:51 pm

hihihihiiii..... si gaman karaja bumuh & pawang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sun Jan 31, 2010 7:25 pm

Yang sebenarnya saya pun endada keraja tatap juga bah ni..kadang kalau ada urg datang minta tulung2 buat2 rumah kah..nah saya ikut lah..gaji rm25 satu hari..baru2 ni ada org di kampung saya bawa saya mengasih dalam terusan sawah padi nah ada lah income saya sedikit..kadang2 tu saya memukat ikan air tawar dan jual sama org kampung juga..saya jual murah2 jak..mana kah enda kawan2 juga bah. kadang2 kalau kelapa sudah tua..sama ada saya pungut atau kait. tapi kerja 2-3jam saja lepas tu saya balik rumah, makan dan tidur..pukul 4 nanti saya mau main bula pula. jadi pekerjaan saya ni enda tetap sebenarnya pasal semua kerja saya buat.

Tapi satu saja saya enda buat ialah barang pekerjaan yg enda bagus..memang saya sama sekali enda akan buat sampai bila2 pun.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sun Jan 31, 2010 7:43 pm

macam betul oo panarangan si orud... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sun Jan 31, 2010 9:05 pm

orud wrote:
Yang sebenarnya saya pun endada keraja tatap juga bah ni..kadang kalau ada urg datang minta tulung2 buat2 rumah kah..nah saya ikut lah..gaji rm25 satu hari..baru2 ni ada org di kampung saya bawa saya mengasih dalam terusan sawah padi nah ada lah income saya sedikit..kadang2 tu saya memukat ikan air tawar dan jual sama org kampung juga..saya jual murah2 jak..mana kah enda kawan2 juga bah. kadang2 kalau kelapa sudah tua..sama ada saya pungut atau kait. tapi kerja 2-3jam saja lepas tu saya balik rumah, makan dan tidur..pukul 4 nanti saya mau main bula pula. jadi pekerjaan saya ni enda tetap sebenarnya pasal semua kerja saya buat.

Tapi satu saja saya enda buat ialah barang pekerjaan yg enda bagus..memang saya sama sekali enda akan buat sampai bila2 pun.
sia parsaya butul ooo.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Mon Feb 01, 2010 12:06 pm

Yorut_orut wrote:
macam betul oo panarangan si orud... Very Happy

yab bah....macam betul oh kan ....Cool
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Mon Feb 01, 2010 1:33 pm

pakar bikin skrip bah si orud ini... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Mon Feb 01, 2010 3:39 pm

dari mana tuan Orud dapat tu skrip aaaa ? dia nampak dalam buku mangkali Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Mon Feb 01, 2010 3:53 pm

dia karang sendiri baitu tuan romeo... karangan ini ada dua kemungkinan. 1 yang betul punya.. 2 yg di karang-karang menjadi karangan... Very Happy
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Mon Feb 01, 2010 10:13 pm

hahaha ketawa saya..ada ada saja kamu ni aar..haiyarrr (bilang c monkey) hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Today at 3:45 pm

Back to top Go down
 
hint2 kerjaya warga ilsf...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: