To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 hint2 kerjaya warga ilsf...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Wed Jan 20, 2010 12:00 pm

kerjaya cacing mengurangkan bahan2 organik , sisa2 septik .., kerjaya kita mengurangkan apa agaknya , mengurangkan hutang ? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Wed Jan 20, 2010 9:41 pm

susa mo taka samua karjaya kita kan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 12:33 am

tidak payah la main teka teka apa kerjaya kita semua ..paling senang ngaku potong getah ja macam tuan PT , habis cerita .... Very Happy

c monkey , kalau bukan nurse ...operator atau polis , ha ha ...[ meneka lagiiii .....]
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 5:19 am

baru 3 urang yg kasi hint2 kerja di sini....sudi2 laba yg lain tu kasi hint2 just for fun bah... Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 8:22 am

monkey wrote:
ko technician kali ni....

bukan ... inda ngam... he he he....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 8:23 am

romeo wrote:
tidak payah la main teka teka apa kerjaya kita semua ..paling senang ngaku potong getah ja macam tuan PT , habis cerita .... Very Happy

c monkey , kalau bukan nurse ...operator atau polis , ha ha ...[ meneka lagiiii .....]

sia pun setuju... tapi sia tambah lagi... mangkali si monkey ni kerja bank!
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 9:17 am

saya inda pikir si monkey karaja di bank pasal kalau ikut hint2 dia..dia bilang buli main2 intenet...tapi kalau saya tingu org karaja bank atuuukoi bebual2 sesama sendiripun susa.

kau bah sioksondiri ..kau karaja apa baini.... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 11:06 am

hahaaa bagus ini thread ini aman, syok baca clue˛ karaja kwn˛ kita. tapi brdasarkan ckpan˛ dorg suma, sya kira˛ c kwn SS mcm krja contractor saja itu, hehe... c gaman sigu sana 'sk kabun gatah', c romeo susah mo agak sbb sya kurang tau bidang dia, c monkey PA bos˛ d office dia. am i right? Wink Razz
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 12:27 pm

and you laa...? Please hint2 your career... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 8:19 pm

si monkey operator telepon bah, dia main intenet guna hp, sabap tu jarang juin kita pasal susa ba operate guna hp..... kalou bank, takan tanga malam pun jaga..... kalou operator, ikut sip, ada sip siang, ada sip malam......

buruk butul mangkali karaja putung gata sampai urang inda parsaya......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 8:26 pm

kerja motong getah ini bagus bah , lumayan lagi ...sendiri bos sendiri kuli , tada orang boleh arah2 , tapi pasal tuan PT ini ..memang saya tidak percaya dia semata2 memotong getah bah , betul2 ni ... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 8:54 pm

lumayan bah putung gata gaman..... mo lebi rm3000 sia dpt sebulan..... itupun bukan tiap ari memutung.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Jan 21, 2010 9:52 pm

pukutarap wrote:
si monkey operator telepon bah, dia main intenet guna hp, sabap tu jarang juin kita pasal susa ba operate guna hp..... kalou bank, takan tanga malam pun jaga..... kalou operator, ikut sip, ada sip siang, ada sip malam......

buruk butul mangkali karaja putung gata sampai urang inda parsaya......
Presepsi orang bah tuan pukutarap... masih terbawa-bawa pemikiran yg dulu2. saya masih ingat tahun 90an ..org yg pandai guna komputer di bangga2. smpai hari inipun masih yg berpikiran begitu padahal IT sekarang mainan budak2. jd kalau putung gata org pikir buta IT. Bagi saya saya tidak menolak kemungkinan ada di antara kita di sini yg kerja putung gata...barangkali yg mengakun penurih gata tu butul2 penuri gata... Very Happy
kalau saya kan..saya inda buhung bah..mimang saya sudah berenti makan gaji..cuma pigi kabun tu jarang...jaaaaaaaaaaarang... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 12:40 am

hari tu ..macam saya ada ternampak orang sebiji macam muka tuan PT , pakai kereta 4x4 ...siap bercerita dengan saya lagi , masa bercakap tu saya mati2 fikir dimana pernah jumpa orang ni , macam pernah jumpa tapi dimana ya ..? lepas itu baru teringat tuan PT ..

dimana ? biarlah rahsia ...ha ha , tapi masa itu tiada topi pula ..... pelanduk dua serupa mangkali ni kan Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 6:46 am

yang ko jumpa tu abang dia bah romeo.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 10:24 am

hihihihiiiii itu mangkali abang sia gaman..... kalou sia, inda lapas tupi ijau.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 11:10 am

pukutarap wrote:
hihihihiiiii itu mangkali abang sia gaman..... kalou sia, inda lapas tupi ijau.....

jangan2...ko nda lapas tupi ijau ko pasal licin bkilat kali kapla ko...pa gia dusun bilang tu...bulugu...sori kio kalau salah..sa antam saja...sa punya dusun only half way..muahahaha.....BT kali si tarap...botak tangah....
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 11:53 am

mangkali lah ...abang tuan PT kita , ...

tapi biasanya , saya ada satu 'penanda' bagi satiap orang [kawan ] yang tiada pada orang lain ..setiap orang tidak sama , punya kelainan tersendiri , dimuka ..dihidung , bentuk bibir , bentuk mulut , telinga , atau sebarang tahi lalat yang ada dimuka , rasa2 kalau saya terjumpa dengan tuan2 dan puan2 ..yang ada bagi wajah sebenar avatar , kompom akan di cam ..

tapi kalau betul yang hari itu tuan PT ..ha ha maknanya tuan PT tidaklah gemuk sangat , kurus sangat pun tidak juga , sedang2 ja orang bilang ..saya lebih 'sihat' dari tuan PT , saya menang lemak dan daging ..ha ha . tinggi kami lebihkurang ja ..

itu kereta pun saya kenal sudah ... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 12:00 pm

sah...tuan romeo pulis.. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 12:41 pm

mana2 orang yang pernah 'melalui peristiwa' atau 'punya kenangan' atau pernah menghadiri kursus interpersonal skill , atau kursus siasatan [penyiasat] akan belajar hal2 beg bah tuan orut ...

tidak kira dia kerja polis ka , Jpj ka , bomba ka , askar , kastam , imigresen , guru2 , ...tidak semestinya polis ja sebab taktik dan teknik mengingati sesuatu atau seseorang itu semuanya lebih kurang ja ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 2:23 pm

hihihiiiii aduinaaaaaa kadapatan sdh sia ni..... jan bgtau siapa2 ah gaman, kita2 sj sini..... pasal butak pun, jan kamu bgtau urang lain, kita2 ja..... buli tahan oo si gaman buli kanal urang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 6:21 pm

mana ada botak ..tiadalah , tuan PT bukan botak bah ...saya punya dahi lagi luas , ikut keturunan sebelah bapa , tapi bukan botak ...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 6:44 pm

ada tanda2 mau lari kumpas suda ini.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 7:47 pm

ih, sia bukan butak ka gaman? abang sialah yg kao jumpa kalou begitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Jan 22, 2010 9:05 pm

pukutarap wrote:
si monkey operator telepon bah, dia main intenet guna hp, sabap tu jarang juin kita pasal susa ba operate guna hp..... kalou bank, takan tanga malam pun jaga..... kalou operator, ikut sip, ada sip siang, ada sip malam......

buruk butul mangkali karaja putung gata sampai urang inda parsaya......

hahaaa... buruk ar. kalo ikut btul sya malu o sbgai org kg teda kabun gatah. tapi mao tnya blik c gaman ini, napa c gaman trasa putung gatah ni sbgai buruk btul ar? hahaa....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Today at 3:44 pm

Back to top Go down
 
hint2 kerjaya warga ilsf...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: