To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Cari Jodoh Muslim Online Anda Yang Terbaik
by SchulzCube Tue Jun 12, 2018 7:07 am

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Fri Jun 08, 2018 5:18 am

» Tips Dan Rahsia Dari Seorang Jutawan Homestay Malaysia
by SchulzCube Sat Jun 02, 2018 8:47 am

» Jana Keuntungan dgn Jual Semula Produk MRR
by xbest Mon May 28, 2018 6:32 pm

» Bagaimana Buat DUIT dgn Jual Semula Produk PLR?
by xbest Wed May 23, 2018 12:46 pm

» Tanam Kucai Melalui Ubi Kucai
by xbest Mon May 07, 2018 3:38 pm

» Bisnes Tudung Jana Untung RM15,000 Sebulan
by xbest Thu Apr 26, 2018 8:54 pm

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Fri Apr 13, 2018 3:30 pm

» Seminar Tajwid Luarbiasa 2018
by xbest Wed Mar 28, 2018 2:16 am

» Contoh Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan
by xbest Sun Mar 25, 2018 9:45 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Sun Dec 24, 2017 2:35 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2018
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar

Share | 
 

 hint2 kerjaya warga ilsf...

Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Mar 16, 2010 7:30 pm

adakah tupi hijau itu salah satu hint2 kerjaya pukutarap?... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Mar 16, 2010 7:55 pm

bukan sala satu tp mimang hint karaja sia...... tupi ijau yg sdh lusuh, jarang susi, ada banyak bintik2 itam kana pulut, dan ada kuyak2 sdhlaaaaa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Tue Mar 16, 2010 9:18 pm

pukutarap. wrote:
oh kalou begitu, mangkali kaolah gaman yg paling mosikin antara kita samua di ilsf hihihiiiiii..... mangkali bebumbungkan daun kayu ori juga..... tilam tanah, bantal puku pisang, aduinaaaaa taruk sdh tu.....

Mimang banar sekali tu gaman..saya rasa lah antara semua porumer disini..saya lah paling miskin ni..ini hakikat yg benar2 berlaku..hihihi..

agem wrote:
orud wrote:
Saya lagi lah gaman..endada bil letrik tarus.. itu bulan saja lampu ku tiap2 malam..
si gaman ni saurang petapa mangkali. Very Happy mangkali tinggal di gua2.masuk ISLF pun pakai jampi2. Very Happy

Ini pun benar juga..maklum lah mensari ketenangan bah..sekali2 saja saya kerual kampung kalau ada urang sakit kepala..bila saya tinguk2..last2 saya cakap ko bili panadol lah..hihihi
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Wed Mar 17, 2010 11:29 pm

sedey sia baca ni cerita tuan orud , rupanya masih ada orang sabah yg tinggal dalam gua ...patut kena kasi masuk dalam TV3 'BersamaMu' .. Very Happy

tapi orang sabah memang canggih , walau tinggal dalam gua tapi sampin main komputer , pandai menaip lagi oooo .. Very Happy
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Thu Mar 18, 2010 8:41 pm

Gua tu tampat dia bersemadi tu. Very Happy kasi kuat ilmu dia tu. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Mar 19, 2010 7:01 pm

hihihiiii..... si gaman baitu, ada ilmu tinggi2 tp sisik tapuk.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Mar 19, 2010 8:49 pm

jaga kamu , ada pak guru disini ...bisa ngantar ilmunya dari jauh , bisa berhubung dengan segala roh , eeeee ...takutttt
Back to top Go down
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Mar 19, 2010 9:46 pm

Mengikut pengalaman saya tidak mustahil tu tuan romeo..di sekeliling kita terdapat banyak 'tenaga' terbiar yg bebas dan tidak mengalir kemana2. ada yg positif dan ada yg negatif. bagaimana pun utk mendapatkan..mengadunnya..dan mereka bentuknya..kena lah ada satu access, mood..dan dan target.

Hasil dari itu pernah saya perhatikan..org sihat menjadi sakit..sakit menjadi sihat..miskin menjadi senang..dan kaya menjadi susah..yg ni memang benar2 berlaku lah.

BTW siapa kah yg 'bisa berhubung dengan segala roh ini? dan kalau saya yg di maksudkan itu. bagi perenggan sebelum ini lah yg saya kononnya saya boleh menghantar ilmu dari jauh? kalau mengikut sesetengah tulisan romeo ni..pada masa yg sama dia ni kelihatan macam matang tp pada masa yg sama kelihatan agak mentah butul.
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Fri Mar 19, 2010 10:09 pm

Bah mo cakap pasal paranormal sana thread paranormal lah. nak bg tau atau tidak pasal kerjaya masing2 itu lain cerita. tapi jgn menyimpang lah. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Mar 20, 2010 10:06 am

hihihihiiii..... sampat lg pusing itu stering jan masuk gaung.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   Sat Mar 20, 2010 11:42 am

diakui masih budak2 , harap pada mereka yang matang dapat menunjukkan kematangan sesuai dengan ilmunya Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: hint2 kerjaya warga ilsf...   

Back to top Go down
 
hint2 kerjaya warga ilsf...
Back to top 
Page 15 of 15Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: