To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Hadiah Yg Sesuai

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Hadiah Yg Sesuai   Fri Jan 22, 2010 7:17 am

bagaimana kita pilih hadiah? Mungkin hadiah di sesuaikan dengan...
1. maksud
2. occasion
3. kepada siapa hadiah itu diberi
4. umur penerima
5. ...

Dan bagaimana dengan harganya..adakah hadiah itu harus berkualiti, mahal atau.... macam mana...
kita share2 pendapat... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Hadiah Yg Sesuai   Sat Jan 23, 2010 10:20 pm

bagi saya , pertama hadiah itu diberi mengikut kemampuan , kedua keadaan orang yang menerima dimana peringkatnya , kanak2 ..dewasa, berkerjaya , penuntut ? keperluan dan kehendak mereka tidak sama ..

kalau student , jam tangan ..[supaya ia sentiasa melihat masa ] atau camera [ supaya ia boleh familinya atau kawan2 , guru2nya ] ..dan banyak lagilah ..

harga barang no 2 penting , yang sangat penting ialah makna dan nilai emosi pemberian itu ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hadiah Yg Sesuai   Sun Jan 24, 2010 8:25 am

uina romeo..kalau mengikut kemampuan... sebiji cap cai pun buli bagi bah... Very Happy
hehe..main2 bah.
Bagi saya sesebuah hadiah itu ikut occasion. misalnya kalau anak saya dapat pointer bagus.. saya hadiahkan dia sepasang pakaian yg terbaik ikut kemampuan saya...(pakaian berjenama yg berharga ratus2 inda masuk kamus saya lah).
Kalau hadiah hari jadi...emm biasa2 saja lah.. asalkan ada. Kalau hadiah harijadi gf pula (bagi kamurang yg bujang2) kamu tingu2 lah kasut dia..sudah lusuh kah tidak. kalau sudah lusu dan tak berganti..nah apa lagi..hadiahkan dia kasut. hahaha...
saya tak suggest barang mahal dan kekal bagi gf. Kenapa? sebab suatu hari nanti jika hubungan tu tak perpanjangan..adakah kamu pikir dia jaga pemberian kamu itu sebagai kenang-kenangan bekas bf? atau........hahaha...kamurang pikir jawapannya ..... Very Happy Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Hadiah Yg Sesuai   Today at 3:53 pm

Back to top Go down
 
Hadiah Yg Sesuai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: