To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Baik dan buruk 'play station'

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Thu Jan 28, 2010 10:42 pm

budak2 ini tidak boleh tegas selalu , kita kena pandai ambil hati dorang ...dalam lembut ada tegas kita , dalam tegas ada kelembutan , terlalu keras sangat pun tidak boleh juga , sesekali kita kena ikut juga kehendak dorang tapi dalam masa yang sama dorang juga mesti ikut cakap kita ...

apapun , keputusan mesti ditangan kita dan kita yang menentukan bagaimana ....
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Thu Jan 28, 2010 10:49 pm

betul romeo...jgn kita bekasar sama budak2 pasal sikap kita itu akan terpahat dalam utak diurang. bila diurang besar nanti diurang masih anggap kita jahat. dulu2 pernah saya nampak seorang bapa mongobi anak dia..sampai sekarang saya masih mengingat sikap negatif beliau tu..membuat saya kurang serasi sama dia padahal dia indada buat salah sama saya..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Thu Jan 28, 2010 11:36 pm

ada orang cakap ..

budak2 ini jangan diajar kekerasan , dia akan belajar perlawanan ..
jangan diajar kemewahan kerana dia kan belajar ketamakan ..
jangan dipukul , kerana dia kan belajar menipu untuk mengelakkan
jangan dikeji , kerana dia akan merasa rendah diri
jangan dibuli , dia akan belajar melawan balik ..

jangan sakiti fizikalnya tapi sentuhlah hatinya dengan kelembutan dan kasih sayang , apa yang datang dari hati akan melekat dihati ....apa yang cuma datang dari nafsu dan emosi kita cuma akan singgah sekejap cuma di telinganya ,

begitulah lebikurang , entah betul atau tidak ....saya dengar orang cakap ja
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Thu Jan 28, 2010 11:59 pm

atuk2 otopot moti kopio tu tuan romeo...
tapi masalahnya sukar diamalkan semuanya dengan sempurna..

KELUAR TOPIK : HEHE ..... INI POST SAYA YG KE 2000...BETUL2 TAIE FORUM
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Fri Jan 29, 2010 9:09 pm

hihihihiiii..... mana sdh pigi play stesen kita?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Fri Jan 29, 2010 9:54 pm

abis serita sudah bah play station tu.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Sat Jan 30, 2010 12:56 am

sia lg, lansung indada idea pasal ini play station, parna nampak tp inda parna main.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Sat Jan 30, 2010 8:14 am

saya parna main tapi inda pandai...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Sun Jan 31, 2010 4:44 pm

hari ni boring duduk dirumah , jalan2 di kk ..........CC semua penuh dengan budak2 , ada main Fb ada main macam2 . tapi majoritinya main game , dari thari sampai petang penuh dengan budak2 , banyak betul duit dorang tu , makan minum tidak peduli sudah , didapati dorang tu ada group masing , jarang yang jalan sorang mesti ada kawan dia paling kurang 3 orang ...lelaki yang paling ramai , budak2 perempuan saya tengok kebanyakan main Fb atau chat friendstar , wahhhh ...bukan main dorang dengan ayat abang sayang , dinda kanda ...adik abang , ha ha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Sun Jan 31, 2010 8:39 pm

adakah kebanjiran remaja di CC menggambarkan bahawa masih ramai keluarga di Sabah yang tidak memiliki computer dan sambungan internet?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Sun Jan 31, 2010 9:08 pm

inda sak lagi, mmg selik it sini sabah masi randah butul banding negeri lain..... jgn bilang sana kg2, urang yg karaja upis pun betimbun lg yg masi buta it..... tingu tulisan sj pun tau sdh tulisan jaman dulu2..... yg sondong mo rabah sdh tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Sun Jan 31, 2010 9:23 pm

saya pikir rata2 org sekarang mampu membeli komputer bah..bukan mahalpun kalau tidak sengaja pilih yg mahal2.. asalkan ada bah.
Semuanya berpunsa daripada minat saja. Misalnya kami adik beradik cuma 3 urang ug minat komputer. Kasian saya tingu abang sya..kalau dia tulis minit mesyuarat (mesyuarat kg bah).. cantik tulisan dia yg condong2 tapi camana mau print?... Very Happy
Dia bilang ada juga komputer anak di rumah tapi dia inda tau guna... inda koopud dia bilang...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Sun Jan 31, 2010 9:35 pm

ramai urang yg begitu.... diurang malas mo barajal baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Mon Feb 01, 2010 4:02 pm

celik it ? tebaran penduduk yang punya kemudahan internet ? saya rasa tidak semua tempat punya kemudahan IT , kalau bekalan elaktrik pun tiada macamana mau ada internet ..

tapi kalau kawasan pekan , atau kampung2 yang berdekatan dengan bandar memang setiap rumah ada kemudahan IT , paling kurang ada satu liptop dalam satu rumah ...dan kebanyakan budak2 yang memenuhi ruang setiap CC dihujung minggu adalah budak2 pekan , atau student ,

kadar celik IT di sabah tidak serata , ada kawasan2 yang masih buta IT ...malahan dorang nampak komputer dalam TV ja , pegang pun tidak pernah ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Mon Feb 01, 2010 4:48 pm

ada yg sdh dingar parkataan mouse, tp lama sdh heran apa yg kana sakap2 mouse, bikin heran lg bila sek kamus, mouse itu tikus..... dlm kapala, "tikussss???? apa kana mangana tikus dgn komputer? palui diurang ni......"
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Tue Feb 02, 2010 3:38 pm

hahahaaa... lusu juga ini gaman, hehe. masam tu budak˛ dlm kelas ka gaman?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Tue Feb 02, 2010 7:40 pm

itulah..... dulu sia ada kawan bah, kami sama2 pigi kadai komputer..... sampai di kadai, dia bgtaulah itu urang sana yg komputer dia masam ada masalah..... itu urang bilang, "susa mo sakap oo kalou inda nampak, suba bawa cpu kao dtg sini....."..... kawan sia jawap, "cpu? apa itu cpu?"..... turus sia pusing sanyum2 tingu tampat lain..... mimang dia ni dakat2 buta komputer..... sia pula yg rasa malu ari tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Tue Feb 02, 2010 8:22 pm

memang semua org buta komputer pada mulanya bah.. tapi cepat juga juga paham kalau ada minat. Yg tiada minat ni yg masalah...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Tue Feb 02, 2010 8:30 pm

kompiden & sapat lg dia sakap tu, "cpu? apa itu cpu?"..... sanyum itu tokeh.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Tue Feb 02, 2010 10:46 pm

terus terang cakaplah , saya sendiri pun masih meraba2 pasal It ni ..........ibarat berjalan dalam gelap masih perlukan lampu untuk menerangi jalan , belum mampu berjalan dan berlari sendiri , juga belum layak dikategorikan sebagai celik It , sekadar main2 untuk syok sendiri bolehlah
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Wed Feb 03, 2010 12:39 am

ai..sama juga bah kita tuan romeo..kalau dikatakan betul2 celik IT inda juga. setakat kampung kaaaaampung buli lah...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Wed Feb 03, 2010 2:01 pm

pukutarap wrote:
kompiden & sapat lg dia sakap tu, "cpu? apa itu cpu?"..... sanyum itu tokeh.....
muahahaaa... lusu juga tu gaman. mcm betul˛ tu bapa sya o kalo mcm tu, kompiden & sapat ar... hehe. itu taukeh senyum ka katawa? kalo syapun ada sna dgr tu, kompom malatup katawa sya mgkali tu. hahahaaa... heheheee... Laughing Laughing Laughing

romeo wrote:
terus terang cakaplah , saya sendiri pun masih meraba2 pasal It ni ..........ibarat berjalan dalam gelap masih perlukan lampu untuk menerangi jalan , belum mampu berjalan dan berlari sendiri , juga belum layak dikategorikan sebagai celik It , sekadar main2 untuk syok sendiri bolehlah

Yorut_orut wrote:
ai..sama juga bah kita tuan romeo..kalau dikatakan betul2 celik IT inda juga. setakat kampung kaaaaampung buli lah...

deshhh... bagi sya pula, slagi sya belum pndai services laptop or pc sndiri sya aggap yg syapun masih meraba˛ dlm gelap lagi ini kalo fsl IT. hehe...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Wed Feb 03, 2010 3:20 pm

laa wrote:


deshhh... bagi sya pula, slagi sya belum pndai services laptop or pc sndiri sya aggap yg syapun masih meraba˛ dlm gelap lagi ini kalo fsl IT. hehe...
professional sudah bogia kalau sudah sampai tahap buli service laptop...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Fri Feb 05, 2010 11:22 pm

sia kira buli2 sdhlah pasal it ni..... sia sapat butul sdh manaip, sampai kawan2 inda sanggup mambalas post2 sia..... (matai na, adalah yg mengulas ni..... bilang si monkey)
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Baik dan buruk 'play station'   Today at 1:53 am

Back to top Go down
 
Baik dan buruk 'play station'
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: