To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 kasi gugur baby, apa pandapat kamu?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Fri Feb 19, 2010 7:40 pm

aduinaaaa, masi ada kaitan baitu laa..... sabap hubi marakam sendiri itu adalah sala 1 paktor yg manyabapkan ada nyawa yg kana gugur..... kan agem.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Fri Feb 19, 2010 11:29 pm

seolah2 manusia semakin gila , manusia semakin rosak ....kerosakan semakin menjadi2 , penyakit semakin banyak ,

ada yg gila bayang , main sendiri ..rakam muka sendiri dan jual sendiri , ada yg gila buang bayi ..ada yg gila mau jadi gila ,

takut satu masa nanti tuhan kasi turun bala , habis semua kena ..
Back to top Go down
bangkahak
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2010-02-13

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sat Feb 20, 2010 12:08 am

percayalah... keadaan ini bukan akan tambah baik tp akan tambah teruk pula...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sat Feb 20, 2010 10:06 am

takut tuhan kasi pengajaran macam kes tsunami Aceh ...100 ribu lebih korban , atau macam kes gempa Haiti , mana kita mau lari ...selamat tinggal kekasihku , selamat tinggal kereta besarku , sayonara segalanya ...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sat Feb 20, 2010 7:06 pm

kesudahan samua mimang sayurnara gaman.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sat Feb 20, 2010 8:51 pm

ya ba, lepas buat dosa yg berdabol², trus Tuhanpun kasih turun bencana kasih bersih tu bandar. masa trkena tu bncana, mo ckp ADUH!pun mgkin tdk sempat sdh. No
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sun Feb 21, 2010 12:55 pm

bah, abislah kao agem.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sun Feb 21, 2010 2:08 pm

masa kena bencana , tiada lagi ingat apa2 ...yg sedang berkasih lupa kekasihnya , anak lupa bapa , yg kaya lupa harta , apa yang dorang terfikir hanyalah ketakutan dan bagaimana untuk menyelamatkan diri ja , menyelamatkan diri masing2 ..bukan menyelamatkan orang lain , ..

kecuali yang memang alim , kaki masjid atau kaki gereja , akan teringat tuhan ...masa itu dia akan berdoa habis2an , minta selamat dari marabahaya ..

yang melucukan , orang yg selama ini tidak pernah ingat tuhan pun akan berdoa juga minta selamat , nyawa dihujung tanduk sudah baru ingat tuhan , itupun kalau sempat ..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sun Feb 21, 2010 2:42 pm

tp lapas salamat, lupa balik yg dulu mo dakat 'mati' sdh..... lapas tu, mangulangi lg kasadapan2 lalu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
agem
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sun Feb 21, 2010 3:24 pm

pukutarap wrote:
bah, abislah kao agem.....
ai? Kanapa? bukan ada pun sya buat apa2. Very Happy gaman bah yang patut jaga2.sabab dia kanal butul muka palakun tu santik/hensem ka tida.mimang paminat numbur satu ni. Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Mon Feb 22, 2010 2:55 pm

pukutarap. wrote:
tp lapas salamat, lupa balik yg dulu mo dakat 'mati' sdh..... lapas tu, mangulangi lg kasadapan2 lalu.....

Teingat saya serita gurawam begini...
ada kunun tu org pigi kalab malam. tiba2 tu kalan malam tabakar. orang semua betempiaran lari. ini satu urang ini sudah main takut.. apa tidaknya pasal dia tasangkut. entah tasangkut apa. dia berdoa sama tuhan...ulang2 dia minta tuhan lapaskan dia. dlm doa dia dia bilang..saya insaf sudah ini..lain kali inda buat lagi.. tiba2 dia talapas dari tasangkut. kamu tau apa dia bilang?...cuba kamu teka... jangan tak teka.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Mon Feb 22, 2010 6:23 pm

hihhiiii..... indatau o tuan orut.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Mon Feb 22, 2010 6:36 pm

jangan tak teka tuan pukutarap... cuba2 dulu bah manatau ngam ..Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Wed Feb 24, 2010 7:38 pm

Yorut_orut wrote:
pukutarap. wrote:
tp lapas salamat, lupa balik yg dulu mo dakat 'mati' sdh..... lapas tu, mangulangi lg kasadapan2 lalu.....

Teingat saya serita gurawam begini...
ada kunun tu org pigi kalab malam. tiba2 tu kalan malam tabakar. orang semua betempiaran lari. ini satu urang ini sudah main takut.. apa tidaknya pasal dia tasangkut. entah tasangkut apa. dia berdoa sama tuhan...ulang2 dia minta tuhan lapaskan dia. dlm doa dia dia bilang..saya insaf sudah ini..lain kali inda buat lagi.. tiba2 dia talapas dari tasangkut. kamu tau apa dia bilang?...cuba kamu teka... jangan tak teka.. Very Happy

hehe... mgkin dia bilang 'HAHAHA TUHAN KANA TIPU' dia bilang. smbil mnyanyi² lagi lagu budak² tu, 'sang buaya kena tipu oleh sang kancil' hahahaaa... adoina... kana tiaulah ba ini. Laughing Laughing Laughing Razz
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Thu Feb 25, 2010 9:03 am

terima kasih laa kerana meneka tapi tekaan kurang tepat.. cuba lagi. yg lain pun cuba teka.

saya paste balik kisah tu...di bawah ini:

ada kunun tu org pigi kalab malam. tiba2 tu kalab malam tabakar. orang semua betempiaran lari. ini satu urang ini sudah main takut.. apa tidaknya pasal dia tasangkut. entah tasangkut apa. dia berdoa sama tuhan...ulang2 dia minta tuhan lapaskan dia. dlm doa dia dia bilang..saya insaf sudah ini..lain kali inda buat lagi.. tiba2 dia talapas dari tasangkut. kamu tau apa dia bilang?...cuba kamu teka... jangan tak teka.. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Thu Feb 25, 2010 12:26 pm

' duiii ..nasib baik sa talapas , kalo tdk mati sudah ...bisuk boleh datang lagi , ha ha ..' dia bilang kan tuan PT .. Very Happy
atau ..

' buduh punya pub ..buat pintu bikin gapit urang , kalau ada apa2 hal macamana ? ' ...bikin pintu pun tidak tau ...cisss Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Thu Feb 25, 2010 1:12 pm

hehe..inda sabar2 saya kasi tau jawapannya.

Sesudah org tu terlepas dari tersangkut, dia bilang "indapa lah tuhan"... Very Happy
"Indapa lah" ertinya dia tidak perlu pertolongan tuhan pasal dia sudah terlepas.
Jadi.. bila dia tidak perlu tuhan maka dia juga tidak perlu mematuhi janji dia dlm doa sebentar tadi. Begitulah skiap manusia yang jajal.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Thu Feb 25, 2010 8:03 pm

hihihiiii..... pangalaman bah kan tuan orut.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Thu Feb 25, 2010 8:33 pm

he he ..pengalaman dulu2 zaman kuda makan tembaga Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Thu Feb 25, 2010 8:54 pm

hihihiiii tuan orut banyak pangalaman tu......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Fri Feb 26, 2010 8:55 pm

Yorut_orut wrote:
hehe..inda sabar2 saya kasi tau jawapannya.

Sesudah org tu terlepas dari tersangkut, dia bilang "indapa lah tuhan"... Very Happy
"Indapa lah" ertinya dia tidak perlu pertolongan tuhan pasal dia sudah terlepas.
Jadi.. bila dia tidak perlu tuhan maka dia juga tidak perlu mematuhi janji dia dlm doa sebentar tadi. Begitulah skiap manusia yang jajal.
oo... bgitu ka pula serita dia aman? hahaaa... lucu o. mgkin dlm hati Tuhan ckp "jajal ini anak" dia bilng, hehe... mcm sya prnah dgr juga ini serita ba tapi lupa² sdh. bnyk pgajaran d sbalik serita ni, dia bagi peluang juga hidup tu manusia wlaupun sdh brbuat dosa, wlaupun sdh buat dosa brdabol² mcm kes buang baby ni. mgkin dia hrp² tu manusia dtg balik sma dia lepas tu brtaubat.


Last edited by laa on Sat Feb 27, 2010 10:15 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Fri Feb 26, 2010 9:08 pm

bangsa mana yg banyak buang bayi? ada statistik kah?
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sat Feb 27, 2010 6:30 am

Yorut_orut wrote:
hehe..inda sabar2 saya kasi tau jawapannya.

Sesudah org tu terlepas dari tersangkut, dia bilang "indapa lah tuhan"... Very Happy
"Indapa lah" ertinya dia tidak perlu pertolongan tuhan pasal dia sudah terlepas.
Jadi.. bila dia tidak perlu tuhan maka dia juga tidak perlu mematuhi janji dia dlm doa sebentar tadi. Begitulah skiap manusia yang jajal.
sudah kana kasi lapas baru dia bilang indapa? Very Happy betul2lah.suba kalo tesangkut balik,nah.minta tulung lagi balik. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sat Feb 27, 2010 10:58 am

statistik ? susah mau jawab ni....yang keluar dalam TV kebanyakan bangsa melayu ,bangsa lain pun pasti ada juga tu ,

mungkin yg perempuan melayu tapi pasangannya bangsa lain , begitu juga sebaliknya ....jangan lupa dusun pun ramai juga yang buat begitu , kitaiiii ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Sat Feb 27, 2010 1:31 pm

ada juga statistik tu sana huspital & balai pulis..... tp mimang inda buli taulah, mimang sensitip.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: kasi gugur baby, apa pandapat kamu?   Today at 2:20 am

Back to top Go down
 
kasi gugur baby, apa pandapat kamu?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Local Issues-
Jump to: