To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Tue Sep 16, 2008 10:01 pm

bah apa pendapat kalian? ada peluang kah ini gusti di suburkan di negeri sabah? macam hak hogon bah..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Wed Sep 17, 2008 1:45 am

Macam bagus juga kalau ada oo bush, kesan dari situ semua org akan menjadi sihat kerana menjaga badan masing2 macam hak hogon.
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Wed Sep 17, 2008 11:06 am

Gusti? Hebat impian kau ni bush. Saya pikir2 dulu sesuai ka inda...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Wed Sep 17, 2008 4:14 pm

ha ha ha...saya terfikir ni topik sebab saya lihat saja di restoran mamak di mana-mana di malaysia ni, disabah atau semenanjung..sentiasa di kerumuni oleh pelanggan utk minum teh tarik tetapi rupanya yang mereka mau ialah menyaksikan Gusti he he

jika memang ramai yang minat apakah kemungkinan sukan gusti ni ada tempat dalam masyarakat kita?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Wed Sep 17, 2008 4:51 pm

Minum satu gelas duduk 3 jam. Very Happy
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Wed Sep 17, 2008 5:07 pm

mungkin ok juga... cuma itulah, kita telah biasa melihat gusti yg hebat2 dgn badan2 yg besar & tegap... apabila menonton, kadang2 bdn kita tergerak2 spt kita yg berlawan di dlm gelanggang. Saya risau, apabila menonton gusti acuan malaysia, stadium akan riuh dgn gelak ketawa melihat aksi penggusti2 malaysia yg kecil2 kiut, comel, lucu... saya imagine, entah2 saya boleh keluar air mata menontonnya dgn perut yg keras.... hehe...
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Wed Sep 17, 2008 7:15 pm

gusti?dengan saiz pindik-pindik tagapkah dia punya kategori?sukar saya bayangkan dengan muka yang serius.......tapi,rasanya boleh juga bah.kita kan kreatif dalam pemilihan sukan kampung atau tempatan.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Sat Sep 20, 2008 12:55 am

atau kita jdkan acara itu lebi kapada lawak janaka..... lawak janaka sukan yg buat butul2 tp buli bikin katawa urang, misiti urang pacah purut katawa..... hihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Sat Sep 20, 2008 1:19 am

suba kita kasi sadang pesta kaamatan anjurkan ini gusti. ramai kali palansung datang. hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Sat Sep 20, 2008 6:54 pm

gusti masa kaamatan? aduinaaaa.... hansur kaamatan, hihihiiiii...... itu unduk ngadau pun indada sdh urang minat pigi tingu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Sat Sep 20, 2008 7:32 pm

boleh buat kelab-kelab bah kali ni..kelab macam football punya tu he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Sat Sep 20, 2008 7:33 pm

pukutarap wrote:
atau kita jdkan acara itu lebi kapada lawak janaka..... lawak janaka sukan yg buat butul2 tp buli bikin katawa urang, misiti urang pacah purut katawa..... hihihiiiii.....

wewin wrote:
suba kita kasi sadang pesta kaamatan anjurkan ini gusti. ramai kali palansung datang. hee.....

Bagus dua2 sadangan ini. dlm erti kata lain pertandingan itu bukan lah sampai ada patah tangan atau kaki, kalau bingkak2 sikit2 itu biasa lah. tapi ini lebih kepada hiburan semata2. bagaimana pun hadiah mesti kana ada lah.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Sat Sep 20, 2008 7:40 pm

kalau ada hadiah saya pun mau ikut lah he he takut nanti ada kena kobol lolou talampau buat lawak susah itu geng siarang langsung ehh..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Mon Sep 22, 2008 10:39 pm

Saya tidak nampak apa2 tulisan lah niche. ada something wrong kah?
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Tue Sep 23, 2008 12:41 am

tp yg sebetulnya kita ada suda pertandingan gusti ba. urang bilang gusti tangan. hehehe...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Fri Jan 30, 2009 12:16 pm

alphawaves wrote:
pukutarap wrote:
atau kita jdkan acara itu lebi kapada lawak janaka..... lawak janaka sukan yg buat butul2 tp buli bikin katawa urang, misiti urang pacah purut katawa..... hihihiiiii.....

wewin wrote:
suba kita kasi sadang pesta kaamatan anjurkan ini gusti. ramai kali palansung datang. hee.....

Bagus dua2 sadangan ini. dlm erti kata lain pertandingan itu bukan lah sampai ada patah tangan atau kaki, kalau bingkak2 sikit2 itu biasa lah. tapi ini lebih kepada hiburan semata2. bagaimana pun hadiah mesti kana ada lah.

Sia minat ini tupik (tp author satu ni..c wewin suda lama hilang...ramai org sakit ka win?) sb berkaitan dgn sukan. Dan sukan itu pula sebenarnya ada pada kita sejak dahulu kala lg suma tdk komersial...butul2 sukan sj, bkn masam skrg yg dpt duit punya. Utk org rungus sukan gusti ini dikenali sebagai MITABPO. Pemiannya hanya lelaki, teda perempuan. Gaya aksi sukan ini macam judo sikit, siapa yg berjaya menindih lawan sampai lawan itu akun kalah, itu dikira pemenang. Biasanya budak2 kecil atau budak remaja yg selalunya menjadi contender sukan ini sbg persediaan utk menjadi org dewasa. Ini perlu krn, unsur2 utama yg ada pd lelaki mestilah berani kalu tdk kana panggil gatalou. Satu lg sukan yg ada pd urg rungus ialah MILAPOS (berotan/bersebat)..sukan ini amat menyakitkan dan hanya org yg tahan sakit, lasak dan berani sj yg mampu mengambil bahagian. Pesertanya jg hanya lelaki..budak2 dan remaja. Sukan ini menggunakan rotan sbg senjata atau alat. Dua org pemain saling bersebat sesama sendiri...siapa yg paling tahan tdk mengaku kalah, itulah pemenang. Sebenarnya banyak lg sukan2 lain, ttp yg bagus di revive mangkali gusti mitabpo ni lah. Jeneral... biasanya handal dlm gusti...hihihiiii.......
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?   Today at 4:36 pm

Back to top Go down
 
Setujukah menjadikan Gusti sebagai sukan tempatan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Sports-
Jump to: