To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 mcmana mau sayang ibubapa kita

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Empong
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2010-03-07

PostSubject: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 07, 2010 5:28 pm

Hi, sa urg baru bah sa disini. sa harap kedatangan sa dialu-alukan...hehehehe

sa mau tanya bah macamana kita mau sayang ibubapa kita?

harap2 kita boleh berkongsi pengalaman atau cerita pasal ni...
Back to top Go down
Empong
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2010-03-07

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 07, 2010 5:29 pm

:heart:dunia sdh berubah tapi pastikan hati tidak berubah....
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 07, 2010 6:11 pm

Kedatangan saudara empong tatap diterima. selamat bergabung di ilsf.

Pada pendapat saya, kita menunjukkan kasih sayang terhadap ibu bapa dengan mematuhi ibu bapa, tidak melawan cakap walaupun kadang2 kita rasa diurang tiada point kecuali meleter. Kalau kita berjauhan..slalu2 lah kunjungi ibu bapa...

kawan2 sambung...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 07, 2010 7:29 pm

buat apa yg dorang suka , jangan buat apa yg dorang tidak suka ...

sambung kawan2 ..
Back to top Go down
Empong
Prebet
Prebet


Number of posts : 3
Registration date : 2010-03-07

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 07, 2010 7:53 pm

thank u semua sbb terima kedatangan sa walaupun x diundang... ya bah kebanyakkan sekarang banyak anak2 yang lupa sama ibubapa mereka....da yg sibuk kerja dan ada yg mmg lupa...herankan...[b]
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 07, 2010 10:01 pm

jgn sakitkan hati ibubapa...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 07, 2010 10:47 pm

beri segala yang terbaik pad mak bapak , selagi dorang masih ada ...besok2 apabila dorang sudah tiada , menyesal dan menangis airmata darah sekalipun tidak berguna ,
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Mon Mar 08, 2010 7:56 pm

bagus ini tupik oo.....

jangan kasi tingu muka garang sama bapa mama.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Wed Mar 10, 2010 10:20 am

Jangan kata 'tidak' kepada ibu bapa kecuali kalau diurang mononsog manasawo... Very Happy atau jika apa yg disuruh sudah pasti mendatangkan malapetaka..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Thu Mar 11, 2010 1:19 pm

kalau 'mononsog manansawo' kali kedua sebab bini pertama tidak beranak / meninggal / cerai macamana tuan Very Happy matilah ni kena ulas bilang c monkey ....
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Thu Mar 11, 2010 2:12 pm

sama juga tu romeo... masalah utama ialah ko tak nak camana?? Lainlah kalau mak bapa paksa bela kucing.. kalau kita tak suka kucingpun boleh juga suruh org lain kasi makan.. kalau bini? buli kasi orang lain 'makan' kah?... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Thu Mar 11, 2010 2:17 pm

he he ..kalau sia , siapa barani2 kasi 'makan' bini sia , sia putung lolou dia baru tau ....marah ni Evil or Very Mad
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Thu Mar 11, 2010 7:01 pm

hihihihiii..... marah si empong kana bawa tarajun gaung.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Thu Mar 11, 2010 10:05 pm

itulah pasal , si gaman yang kasi mula ... Very Happy
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Fri Mar 12, 2010 8:48 am

romeo wrote:
he he ..kalau sia , siapa barani2 kasi 'makan' bini sia , sia putung lolou dia baru tau ....marah ni Evil or Very Mad
kalou suda abis kana makan,tinggal mo kikis lagilaitu. Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Fri Mar 12, 2010 9:00 am

bukan juga saya kasi lari kumpas baitu ..cuma buat misalan saja.. Very Happy

Kalau kita mau menunjukkan kasih sayang kepada ibubapa.. jgan ikut mcm yg saya buat dulu2.. waktu saya masih bujang mkan gaji lah kunun..tapi satu senpun saya inda parnah bagi sama mak bapa. Kenapa? sebab dalam hati saya bilang, "bikin apa saya bagi duit sama diurang sedangkan diurang pun ada duit.." Jahat pikiran saya..kan..? Bila saya tingu drama di tv yg anak2 bagi hadiah sama ibubapa (walaupun ibubapa diurang kaya) saya nampak ibubapa tu bukan main happy kunun dpt hadiah yg tak seberapa (selendang dan necktie saja)..baru saya tepikir bahawa bukan semestinya kalau mak bapa mampu hidup senang maka kita inda payah bagi apa-apa sama diurang.

Mak bapa tidak mengharapkan sesuatu dari anak2...mengunjungi mereka sekali sekala bila berjauhan pun dah memadai. tetapi jika kita bagi mereka sesuatu ..itu menjadi satu bonus bagi mereka.
hehe...panjang lebar pula si orut... Cool
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Fri Mar 12, 2010 1:27 pm

hihihihiiii..... nt sia mo malawat si tuan orut laini, sakali sakala malawat mentua.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Fri Mar 12, 2010 1:47 pm

ko inda takut ka anak sumandak saya tu tuan pukutarap... tingu sawit 30 kg sanang2 sj dia angkat... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Fri Mar 12, 2010 6:43 pm

hihihihiiiii..... bulum kao tingu sia mangangkat susu gata, pikul 2 tin, tangan kiri kanan 1 tin, barapa kilu sdh itu?

sumandak kao sayang sama kao ka tuan orut? ada dia beli apa2?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sat Mar 13, 2010 5:45 pm

aduina...setakat ini anak sumandak saya selalu minta duit..belum lagi dia yg belikan apa-apa kesuali kalau dipesan beli sayur di pasar dengan duit yg dibekalkan sama dia... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sat Mar 13, 2010 6:41 pm

anak minta duit sama bapa tiada masalah bah tu tuan orut , lagipun bapa dia mampu ...bila lagi mau manja2 sama bapa kan Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 14, 2010 10:07 am

saya buli nampak sudah tu gaung.... Very Happy
anak remaja/belia jarang yg terpikir sangat nak tunjukkan sayang kepada ibubapa, tak melawan cakap ibu bapa dah lah..(sekurang-kurangnya begitulah yg saya pikir ketika saya masih remaja dulu). Padahal biarpun tak lawan cakap ibu bapa secara debat tapi pada hakikatnya inda mendengar cakap juga.
Biasanya sesudah diri sendiri jadi bapa atau ibu barulah tepikir hal2 menyanyangi ibu bapa secara mendalam. W/bagaimanapun saya percaya mereka2 yg sudah matang (walaupun bujang tongue ) sudah dapat mendalami kasih sayang terhadap ibu bapa...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 14, 2010 3:15 pm

Yorut_orut wrote:
saya buli nampak sudah tu gaung.... Very Happy
anak remaja/belia jarang yg terpikir sangat nak tunjukkan sayang kepada ibubapa, tak melawan cakap ibu bapa dah lah..(sekurang-kurangnya begitulah yg saya pikir ketika saya masih remaja dulu). Padahal biarpun tak lawan cakap ibu bapa secara debat tapi pada hakikatnya inda mendengar cakap juga.
Biasanya sesudah diri sendiri jadi bapa atau ibu barulah tepikir hal2 menyanyangi ibu bapa secara mendalam. W/bagaimanapun saya percaya mereka2 yg sudah matang (walaupun bujang tongue ) sudah dapat mendalami kasih sayang terhadap ibu bapa...
gaung? gaung???? mana?

masam tarasa sia oo.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 14, 2010 4:04 pm

indapa bah tuan pukutarap..gelar 'matang' tu kan bagus... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Sun Mar 14, 2010 5:22 pm

hihihihiiii butul juga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: mcmana mau sayang ibubapa kita   Today at 8:12 am

Back to top Go down
 
mcmana mau sayang ibubapa kita
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: