To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Camana Diurang Jadi Kaya?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Camana Diurang Jadi Kaya?   Thu Mar 11, 2010 3:13 pm

Malaysian Business magazines in its February 2008 issue has published their survey of 40 Richest Malaysians. The ranking is as follows;

1. Robert Kuok Hock Nien, 84, RM 58.110 billion, Kerry/Kuok Group
2. T. Ananda Krishnan, 69, RM 19.625 billion, Usaha Tegas
3. Tan Sri Lee Shin Cheng, 69, RM 14.943 billion, IOI Group
4. Tan Sri Quek Leng Chan, 65, RM 11.098 billion, Hong Leong Group
5. Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary, 57, RM 8.550 billion, Albukhary Foundation
6. Tan Sri Teh Hong Piow, 78, RM 8.06 billion, Public Bank
7. Tan Sri Tiong Hiew King, 71, RM 3.87 billion, Rimbunan Hijau
8. Tan Sri Vincent Tan, 56, RM 3.40 billion, Berjaya Group
9. Tan Sri Lim Kok Thay. 56, RM 3.16 billion, Genting Group
10. Tan Sri Azman Hashim, 68, RM 2.87 billion, Arab-Malaysian Corp

11. Datuk Lee Yeow Chor, 42, RM 2.33 billion, IOI Group
12. Lee Yeow Seng, 29, RM 2.29 billion, IOI Group
13. Tan Sri Yeoh Tiong Lay, 78, RM 1.74 billion, YTL Group
14. Ong Beng Seng, 62, RM 1.73 billion, Hotel Properties Ltd
15. Tan Sri Jeffrey Cheah Fook Ling, 62, RM 1.49 billion, Sunway Group
16. Datuk Yaw Teck Seng, 70, RM 1.39 billion, Samling Group
17. Datuk Seri Lee Oi Hian, 58, RM 1.304 billion, Batu Kawan
18. Datuk Lee Hau Hian, 55, RM 1.301 billion, Batu Kawan
19. Tan Sri Francis Yeoh Sock Ping, 54, RM 0.99 billion, YTL Group
20. Datuk Mokhzani Mahathir, 46, RM 0.97 billion, Kencana Petroleum
21. Datuk Yeoh Seok Hong, 49, RM 0.883 billion, YTL Group
22. Datuk Yeoh Seok Kian, 51, RM 0.881 billion, YTL Group
23. Datuk Micheal Yeoh Sock Siong, 48, RM 0.87 billion, YTL Group
24. Datuk Mark Yeoh Seok Kah, 43, RM 0.86 billion, YTL Group
25. Tan Sri Hamdan Mohamad, 52, RM 0.85 billion, Ranhill
26. Raja Datuk Seri Eleena Raja Azlan Shah, 47, RM 0.83 billion, Gamuda
27. Tan Sri Dr Lim Wee Chai, 50, RM 0.78 billion, Top Glove Corp
28. Tan Sri Kua Sian Kooi, 56, RM 0.75 billion, Kurnia Asia
29. Puan Sri Chong Chook Yew, 85, RM 0.71 billion, Selangor Properties
30. Datuk Tony Tiah Thee Kian, 61, RM 0.67 billion, TA Enterprise
31. Datuk Tan Chin Nam, 82, RM 0.61 billion, Tan & Tan
32. Tan Sri Rozali Ismail, 52, RM 0.59 billion, Puncak Niaga Holding
33. Shaari Ismail, 53, RM 0.57 billion, Puncak Niaga Holding
34. Datuk Seri Panglima Lau Cho Kun, 72, RM 0.533 billion, Gek Poh Holdings
35. Datuk Lin Yun Ling, 52, RM 0.532 billion, Gamuda
36. Datuk Seri Liew Kee Sin, 49, RM 0.52 billion, SP Setia
37. Ong Leong Huat, 64, RM 0.50 billion, OSK Holdings
38. Datuk Abdul Hamed Sepawi, 57, RM 0.49 billion, Naim Cendera Holdings
39. Datuk Tony Fernandes, 43, RM 0.47 billion, AirAsia
40. Kwan Ngen Chung, 48, RM 0.40 billion, Kwantas Corp

According to Malaysian Business, the above wealth figures are calculated based on the individuals’ reported personal stakes in listed companies and private holdings that can place a value on as at 18 January 2008.

However cross-holdings and indirect stakes in subsidiaries are not included to avoid double counting and overstating of wealth. Personal debt is taken into account only if it has been reported or made known in the annual statements.

According to the magazine the list is by no means a definitive compendium of the wealthiest in Malaysia. There are many who may be richer, with interests buried in inexplicable webs of companies or nominees, which makes tracing difficult.

The details of the 40 tycoons wealth and their background appears in the magazines February 2008 issue.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Thu Mar 11, 2010 3:19 pm

Ini senarai org terkaya di malaysia yg dikeluarkan pada 2008. kedudukan sekarang pasti sudah berubah.

Yang saya terpikir:
1. camana diurang boleh jadi billionaire?
2. adakah diurang ini menderma kepada org miskin tegar sekurang-kurangnya 5 - 6 ribu ringgit sebulan?
3. Rupanya Mokhzani Mahathir lebih kaya dari Tony Fernandes...
4. tiada kemungkinankah Mokhzani Mahathirmempunyai duit billion2 yg tidak didedahkan..maklum saja anak Perdana Menteri (bekas).
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Thu Mar 11, 2010 6:51 pm

Masam kabanyakan yang kaya2 ni urang sina(cina)bah. kan gaman? Smile
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Thu Mar 11, 2010 7:06 pm

biasa yg kaya raya tu pasal ada 'background' asal bah..... suba diurang start masam sia memutung gata.... si makjani tu, putunglah lolou sia kalou dia start dr scratch.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Thu Mar 11, 2010 10:14 pm

bagi saya , biarkan dorang jadi kaya ...mudah2an itu duit banyak dorang boleh guna bikin beli tiket masuk syurga ,

samada dorang jadi kaya dengan cara baik atau buruk , itu urusan dorang dengan tuhan ...akan ada balasan juga tu semua , apapun kena ingat juga tidak semua orang kaya itu dapat kekayaan dengan cara negatif , ada yang berjaya atas usaha tanpa henti dan kenal penat lelah , ada yang membuat kebaikan dengan cara sembunyi2 tidak menunjuk2 ..

dan tidak dinafikan juga , ramai yang jadi kaya dengan cara membelit dan memutar alam , ...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 8:16 am

Ya.. pedulilah diurang kaya-raya.. tapi yg saya ingin tau sangat ialah camana diurang bulih jadi billionaire? Bagi mereka yg mimang telah mewarisi bisnis datuk ninik inda hairanlah. tapi bagaimana yg tidak?..mcm anak dr mahathir tu bah.. kaya sangatkah dr. mahathir sebelum jadi pm? Ok..indapa mungkin dr mahathir dulu ada kasi anaknya rm1 juta utk mulakan bisnis.. apa aganya bisnis yg boleh meenjadikan 1 juta itu ke billions?

Angan2 nak jadi kaya juga bah ini.... Very Happy
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 8:23 am

Main saham motu tu.kalau untung mimang sanang Very Happy tapi sakali rugi,bankrup sampai gantung bunuh diri. Very Happy utang betimbun sampai anak cucu bayar pun bulum abis lagi. Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 9:29 am

Pada pendapat saya... antara yg paling popular mengkayakan orang (di malaysia) dengan cepat ialah:
1. mega projek - jambatan pulau pinang, leburaya utara selatan, KLCC, Puterajaya, dan semua projek yg separuh mega..dll.
2. Perladangan..
3. Main saham (mesti ada 'kaki' lah)
4. Hasil penswastaan - telekom, lembaga letrik, pos, dsb...
5. Dan tentu sekali mereka2 yg ada share (saham) di Petronas.

Dalam pada itu..adakah org kaya-raya ini menderma 5 - 10 ribu ringgit setiap bulan bagi org2 yg miskin dan miskin tegar? Luakkah harta billionaire spt robert kuok kalaupun dia menderma rm10 ribu setiap bulan?
Biasanya orang kaya lah yg luki... Very Happy .... apa komen kamu?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 1:20 pm

itulah sia bilang, diurang jd kaya raya pasal datuk nini muyang diurang dulu ada duit bah..... susa kita sari yg start dr kusung..... masam si makjani, rasa2 dia abis sj dr sikul, lapas tu karaja, lapas tu mula mengumpul duit, lapas tu jd kaya, lapas tu jd billionaire ka? putung la lolou sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 2:08 pm

mimang si mokjani tu bukan start dari '0' pasal bapa dia ada duit.. tapi dia tidak begitu sapat jadi billionaire kalau bukan kerana mega project karajaan yg dia dapat.
Dan kalau saya diizinkan membuat "tuduhan yg tidak berasas"..saya membuat andaian bahawa dia bukan setakat ada RM0.97 billion pada tahun 2008.. Very Happy
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 2:56 pm

Yg saya dengar2 si mukjani ni enda berapa pandai bisnos bah. banyak kumponi dia kasih bankrap juga dulu. lihat saja lah tongkah holding..last2 kena jual sama cina kah. itu yg saya dgr2 lah.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 3:07 pm

barangkali dia main wayang saja baitu.. mungkin duit keuntungan dia sudah tapuk pigi swiss bank... Very Happy
Sori Tuan Mokjani ..si orut main2 saja bah jgn ko saman si orut pula..


Last edited by Yorut_orut on Sat Mar 13, 2010 8:17 am; edited 1 time in total (Reason for editing : spelling correction)
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Fri Mar 12, 2010 6:38 pm

bukan tuduhan inda barasas baitu tuan orut, mimang ada asas..... lainlah kalou dia memutung gata, tiba2 kao tudu dia ada 1 biliion rm......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sat Mar 13, 2010 9:59 am

merujuk pendapat tuan orut , sekadar untuk berkongsi pengalaman ...

saham , main saham ini tidak semestinya ada kaki dalaman untuk maju ...kalau saham perladangan , atau saham industri , pertama kita mesti ada modal , berapa harga belian awal dan berapa harga jualan , keuntungan tetap ada , yg penting kita ada remiser yang baik dan jujur , main saham kita kena rajin dan sabar , bijak meneliti pergerakan saham2 yg naik dan turun setiap minit , harus cepat bertindak samada mengapungkan atau menjualkan ,[ kecuali saham sebagi taraf owner ...ini lain cerita ]

Petronas , tiada individu yang punya saham dalam modal teras Petronas , ianya adalah semata2 dari modal awal yang telah dikembangkan , pelaburan Petronas di 32 buah negara didunia adalah hasil dari keuntungan anak2 syarikatnya yg lain , audit dalaman sentiasa ada , tanggapan2 awam berkenaan Petronas sering tersasar , kalau tuan2 punya peluang untuk mengkaji dan begaul dengan CEO petronas , kita akan dapat maklumat yang terkini dan benar ..

si mokjani , dulu dia pegang itu MISC , bangkrap !! mahadir bilang kita mesti selamatkan kompeni tempatan [alasan dia ja tu ..] last2 dia paksa petronas beli tu MISC yg nyawa2 ikan , petronas beli dengan hak milik penuh , kini MISC adalah anak syarikat petronas yg cemerlang ..

Kamarudin , anak si badawi ...pemilik SCOMI , syarikat ini terlibat dalam pembuatan komponen , melabur di 6 buah negara ..[kebanyakan anak2 orang besar , berjaya dalam bidaan tender kerana pengaruh bapa dorang ]
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sat Mar 13, 2010 11:37 am

bagus info ko romeo...
tapi memang tiada billionaire yg bermula dari '0' kan..? Sama ada diurang mewarisi bisnis datuk nenek atau dpt tender melalui pengaruh bapa yg berkedudukan.
Untuk memanjangkan hayat thread ini.. ada kemungkinankah seseorang billionaire ini akan jatuh bangkrap atau semakin kaya dan kaya?
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sat Mar 13, 2010 11:55 am

ada , di thai dulu ada bilionare ...sekali jatuh terduduk tertiarap , pungut botol ..tapi dia ok ja , ..

dorang kalau jatuh , jatuh betul ...kalau untung , untung betul
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sat Mar 13, 2010 12:16 pm

dua2 ada kamungkinan, buli tambah kaya, buli bingkrap juga..... tingu si syed kacik yg sini sabah dulu asistant si mustapa, sikarang anak2 dia sana samananjung kerual masuk kut sdh mo barabut duit & harata..... kis2 masam beginilah yg kalou diurang silap atur akan manjadi kajatuhan.... bukan tamba kaya.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sat Mar 13, 2010 2:34 pm

kaya ini , terutama kaya harta ...kita yang jaga , bukan harta yg jaga kita , silap2 boleh hilang harta , ...orang kaya jadi miskin itu sangat menakutkan , boleh jadi gila , orang miskin jadi kaya tiba2 pun boleh bikin susah juga ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sat Mar 13, 2010 5:50 pm

hihihi..kalau orang kaya yg jatuh miskin..lebih parah dari org miskin yg sedia miskin. Bukan lah maksud saya diurang lebih miskin dari org yg sedia miskin tapi diurang lebih teruk kerana kejutan bah. bayangkan kalau dulu2 pakai airkon ..tapi kini pakai kipas angin... dulu makan berlauk sadap2 tapi kini makan mcm org miskin biasa. Dulu diagung-agungkan tapi kini diumpat-umpat... Very Happy
mcm mau lari kumpas sudah.. Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sat Mar 13, 2010 6:24 pm

dorang tidak dapat terima hakikat bah tu , dorang sudah biasa senang tiba2 jadi susah ...dorang jadi keliru , panik , penat ,

orang macam kita lagi senang , ada makan syukur ...tada makan syukur , ada lauk makan , tiada lauk pun makan , makn nasi sama garam pun ok ja ..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sun Mar 14, 2010 3:26 pm

yg kaya jd miskin, masam kiamat dunia...... kalou miskin jd kaya, masam kabaruan, kalou balik dr kadai, sadar2 kerita masi di kadai, telupa..... pasal tebiasa sdh naik bas bah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sun Mar 14, 2010 3:55 pm

lucu komen sitarap... Very Happy
saya tambah.. sudah tanga jalan dalam bas baru teringat kerita di rumah elok2 paking di siring ruma dekat reban ayam...dia teringat pun pasal teraba kunsi di pakit ketika kundaktor bas minta tambang... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Sun Mar 14, 2010 5:26 pm

hihihihiii masam kunun si kadoh dulu time mula2 jd yb..... sdh sampai tanom baru dia sadar pasal dreber dia telipon mana sdh..... dreber dia masi menunggu dapan kadai sana kk.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Mon Mar 15, 2010 10:47 am

pukutarap. wrote:
hihihihiii masam kunun si kadoh dulu time mula2 jd yb..... sdh sampai tanom baru dia sadar pasal dreber dia telipon mana sdh..... dreber dia masi menunggu dapan kadai sana kk.....

Yg saya dingar2 pula si kadoh bapaluh-paluh dalam bas waktu mula2 buat pertemuan yb2 PBS sejurus selepas PBS manang pilihanraya... tapi inda tau pula apakah kes ini tetinggal kerita di rumah atau mungkin dia belum ada kerita pd waktu tu... Very Happy
(w/bagaimanapun saya pikir ini semua hanya jokes bah..sekadar memperli yb2 yg kebaru-baruan)
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Mon Mar 15, 2010 11:36 am

ingat kes -cerita- Temenggung Jugah , masa dia pergi London utk meeting ..maklumlah Iban kampung , makan sirih 24 jam , masa dalam kapal pun dia mengunyah , tingkap bertutup mana boleh buka suka2 , last2 dia buang ludah gitu ja di dinding kapal , bukan sekali tapi berkali2 ...last2 tu pramugari nampak , pramugari jadi panik , dia ingat tu beliau muntah darah ...terus bagitau pilot , apalagi pilot pun pusing balik kuching ...

lagi kes , Temenggung Jugah ...masa naik kapal di Kuching , dia buka selipar , sampai London masa turun dia cari balik mana selipar/kasut dia , tiada ? habis semua orang dia tuduh curi kasut dia ..[ ini peristiwa konon berlaku masa dia mula2 naik kapal , first time dalam hidup ..]

dan ada juga kes menteri veteran , terlupa pakai kasut ....dia pakai selipar pergi meeting , tengah jalan baru perasan cuma pakai selipar , terpaksa suruh driver cari kedai beli kasut baru [ mungkin dia terlampau sibuk mangkali ..]
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Camana Diurang Jadi Kaya?   Today at 7:37 pm

Back to top Go down
 
Camana Diurang Jadi Kaya?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: