To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Mon Mar 15, 2010 7:54 pm

sansara sesb sikarang, ari2 masuk newspaper..... inda lina tidur sdh itu pangarah..... balik2 kana suru latak jawatan..... apalah, sdh bepulu taun pun servis masi masam nagara mundur punya..... gen set kasi seken hen, hihihihiiii manasal dia buka serita..... si gapur bilang, gen set seken hen uli pagawai2 sesb yg 3rd hen......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Mon Mar 15, 2010 7:58 pm

hihihi..abis laitu menteri tarpaksa latak jawatan pasal dia sudah janji latak jawatan jika masalah letrik di sabah inda salasai hingga akhir tahun ini. Tampat sayalah yg paling kerap mati karan.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Mon Mar 15, 2010 8:09 pm

ini SESB memang bikin panas , balik2 mati karan ...entah berapa banyak sudah Tv , radio , aisbuk , yg rusak pasal balik2 mati karan tiba2 ..

dari dulu sampai sekarang tiada perubahan , apa masalah dorang kita pun tidak tau ..

sekarang ada 3 syarikat yg menawarkan bekalan tenaga elaktrik di sabah , di sepanggar dorang punya plan ..ARL , sama satu lagi apa nama dia tu , tdk ingat ..

patut dikasi tambah lagi sumber bekalan tenaga elektrik , kasi 4 , 5 buah pun lagi bagus ...bagi pilhan pada pengguna untuk memilih mana satu syarikat yg dorang mahu , biar SESB sedar diri dimana tahap mutu perkhidmatan dorang dimata masyarakat ..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Mon Mar 15, 2010 8:36 pm

inda dpt tu pasal yb2 pun ada saham..... sabap tu sesb basar kapala..... pederal punya bah malalui tnb..... karajaan sabah suma pigang saham 20% sj..... kalou sana samananjung blackout, bingkrap kao kana saman2..... kalou sini sabah, sesb sanyum sj..... sia sukung butul si gapur, dia bilang sesb jan layan rayat sabah masam kalas 2 punya urang...... barani2 lg si baharin manjawap tu, sakali taruk pula dia kana antam yb2 lain.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 12:22 am

seingat saya , hal ini sudah masuk paper banyak kali ..banyak komen orang , komen pekedai dan peniaga , tapi SESB macam kebal , tidak lut punya ..

hari demi hari begitu juga , harap bangunan ja besar ...
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 9:58 am

Tampat sya pun salalu begitu juga.ngam2 takana waktu mo tingu tv.episode akhir punya serita mo tingu tiba-tiba galap.time tingu dvd pun kadang-kadang bisuk baru buli kasi kaluar tu disk.ikan di esbuk pun buruk di pasal tiada karan.mo cas hanpon pun tida dapat.banyak juga barangan letrik kami rusak pasal tiba-tiba tiada karan.sesb punya pasal.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 6:35 pm

hihihihiiii..... taniahlah kita sama tnb/pederal dgn kaadaan letirik kita, 1malasia lah katakannnn......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 7:39 pm

agem wrote:
Tampat sya pun salalu begitu juga.ngam2 takana waktu mo tingu tv.episode akhir punya serita mo tingu tiba-tiba galap.time tingu dvd pun kadang-kadang bisuk baru buli kasi kaluar tu disk.ikan di esbuk pun buruk di pasal tiada karan.mo cas hanpon pun tida dapat.banyak juga barangan letrik kami rusak pasal tiba-tiba tiada karan.sesb punya pasal.
hihihihihi...kalau ngam2 tingu dvd gusti ..trus gelabah pasal bisuk baru buli kasi keluar... takut kantoi... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 7:47 pm

parna sdhkah kamu dingar sesb kana saman pasal barang2 letirik rusak?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 7:55 pm

saya belum pernah dingar... barangkali belum ada kes kerusakan...?
Tampat saya ada ketika karan mati hidup mati hidup mcm singal kerita (cuma selang 5 minit begitu) jd tu aisbuk kana kasi off..kalau tidak dia akan bunyi tub..tub.tub.. bayangkan kalau indada urang utk kasi mati suis..tatap rusak punya...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:00 pm

bulum parna kana samankan..... pasal tu basar kapala...... dulu sesb ada sakap mo bayar ganti rugi kerusakan barangan letirik..... dingan sarat ada kana buat lapuran pulis..... hihihihiiiii..... diurang tau baitu manada urang yg rajin butul mo buat lapuran pulis..... dan diurang tau juga pulis akan tiau lg kalou sibuk mo pigi lapur kis2 kisil kerusakan masam rusak kili, seterika...... (hihihihiii, ada yg mangulas nt ni, tingu ah.....)
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:08 pm

satu lagi bahaya ni karan salalu mati.. Ada kejadian anak saya menerika baju..sekali karan mati dia bilang silaka..trus kasi tinggal tu sterika tapi lupa kasi mati suis .. nah bila karan idup sudah maka idup lah jug tu sterika. Begitu juga dengan cerek ketika sedang masak air... biasanya bila karan mati maka kita lupa kasi off tu swis.. inilah bahaya nya...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:10 pm

nah, buli lapur pulis tu tuan orut, hihihihiiii..... (jan tesinggung ah tuan orut, sia ni lawak2 budu bah)
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:17 pm

ui...hal begini mana buli lapur pulis? Nanti pulis tiau... kanapa kau lalai!!! dia bilang .. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:25 pm

hihihihiiii..... sesb pun makinlah basar kapala..... lain kali diurang bagi bukan lagi seken hen tp indada hen.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:32 pm

banyak kali sudah saya tanya pasal hidro bakun..di porom sabalah pun saya ada tanya diurang tapi indada yg buli jawap dengan jalas.. apa sdh jadi hidro bakun itu? Dulu si mahadir bukan main tambirang kununnya karan buli jual sama indun lagi ...kabel dasar laut pigi samananjung kunun. Tau2 sampai sikarang indada kabar..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:35 pm

itulah..... siapa kuntraktor dia tu? yg sina salalu pakai2 tupi koboi, kawan si matador baitu, 12 kali muplis tp santiasa lapas...... itu yg basar, sesb pun masam itu juga, kalou kao bising2, diurang sakap, 'bah, kalou inda puas ati, pigi lapur pulis bah.....'
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:51 pm

Si mahadir yg saya pernah dengan berucap..."semakin lama sesuatu projek siap semakin meningkat kos" dia bilang. Nah..andaikata hidro bakun inda kana kinsil pun, berapa agaknya kos yg ditanggung akibat kelewatan prujik bertahun-tahun? Saya percaya billion suda duit dibuang sana bakun tapi hasil belum nampak.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 8:59 pm

itulah itu, tp sarawak masam versatile juga, diurang okkkkkkkk sj......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 9:01 pm

pasal projek bakun , saya tengok kabel sudah dipasang di kawasan keningau ...tambunan , ranau , sipitang , beaufort , ...banyak tanah orang kampung yang kena [terutama kawasan kebun] dan dorang sudah dapat pampasan ..

tdak pasti pula apa masalah dari sarawak sambung ke sabah ...mustahil juga dorang kasi pasang segala kabel beratus batu , bayar pampasan bejuta tapi tiada elektrik , saya agak2 ada masalah teknikal baini ...

tu kabel merentasi banjaran croker ..mungkin tembus ke sandakan dan tawau juga ,
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 9:08 pm

sikarang ini yg mustahil pun inda mustahil gaman..... taulah, duit punya pasal..... masam sesb, inda kita herankah kanapa diurang barabis mo rikumin itu janakuasa arang batu? sia basa di newspaper hari minggu lalu, ada janakuasa arangbatu sana kalimantan bah kunun anak itu boss sesb punya..... indataulah butul ka inda......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Tue Mar 16, 2010 10:29 pm

bila sia basa betul2 post kamurang ni.... baru sia nampak

SESB = Sarikat Elektrik Sabah Buruk... ha ha ha.. ni ba pula maksud kami di sini ba kan...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Wed Mar 17, 2010 1:46 pm

itu kabel merentas seluruh sabah pun kontraktor (kroni) dpt untung basar juga baitu. Ada karaja ada duit masuk. Diurang inda paduli barapa lama lagi hidro bakun siap..yg penting duit pasang kabel diurang sudah terima. Ini sama dengan membikin sebuah kapal tarabang bah.. semua kompenen lain sudah siap ..duit sudah terima ..tinggal tunggu injin.. kalau injin inda kunjung tiba biar lah badan kapal tarabang tu sampai bakarat... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Wed Mar 17, 2010 1:56 pm

untuk kepastian , nanti saya tanya kawan yg kerja sana ..dia ni salah seorang yg 'penting' juga dalam projek bakun , orang Ranau ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   Wed Mar 17, 2010 9:03 pm

wah bagus tu romeo supaya kita dapat info yg betul.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)   

Back to top Go down
 
SESB (sarikat eletrik sabah yg buruk)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Local Issues-
Jump to: