To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 F1 Race

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 7:57 am

Belum ada topik ini di sinikah? Ingat2 lupa bah..mungkin di forum sabalah..

Setakat ini F1 1malaysia masih di antara team yg tercorot. sanang2 saja diurang tabur duit..mcm indada pulangan pun.
pada tekaan kamurang, adakah sumaker boleh naik podium musim ini?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 6:48 pm

kalou satakat mo naik podium, sia rasa indada masalah..... itu skill masi inda lari, suma mo kana latihan karas sikit pasal sdh lama inda belumba..... f1 ni bukan masam main bula yg kalou sdh tua inda buli sdh, sanang2 kala sama yg muda2..... f1 ni ikut skil, umur inda jd hal..... antah2 buli jd juara juga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 6:54 pm

saya pikir sumaker indada masalah dari segi skill dan fitness bah..cuma tu kereta yg inda barapa power mangkali.
Mcm kerita lotus (f1 malaysia) tu.. pemandunya bukan calang2 juga tapi apa buli buat kerita baru nak belajar bajalan...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 6:57 pm

paling penting skil..... tingu si alex yong dulu, sikijap sj out sdh padahal masam sampin butul sdh..... kerita mangkali ada paktor, tp kalou satakat mo naik podium mangkali indada masalah si sumaker.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 7:02 pm

ya saya pikir sumaker mimang buli naik podium. manganai si alex ini saya dia ada skill juga bah tapi indada kekusungan di F1... Mcm si raikonen inda disambung kontrak sama perarri..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 7:06 pm

bukan indada kekusungan, dulu dia sdh ada paluang tp tiap kali lumba, kalou bukan inda dpt manamatkan perlumbaan, dia antara yg last..... last2 kana buang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 7:22 pm

tapi kan..pasukan minardi yg dia jd pemandu dulu mimang kerita diurang inda buli compete bah. tingu si weber kawan sepasukan dia dulupun sama2 unsit di minardi tapi lepas dia ikut tim lain bagus pula.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 7:49 pm

mimang inda bulilah dia tu, bulum sampai ka tahap dunia..... kalou sini malasia bulilah..... itupun bulum tau dia buli kasi kala si karamjit.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Mar 30, 2010 8:29 pm

karamjit sampin di garabol bah ..kalau pandu F1 mungkin dia kana barajal lagi... Very Happy
dingar kabar si fairuz fauzi akan balatih di sepang bisuk.. mungkin dia jadi pamandu lotus pada hari ahad nanti..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: F1 Race   Wed Mar 31, 2010 7:21 pm

itulah baitu, waloupun si karamjit hibat di garabol, antah2 kalou lawan sama si yong, si yong buli kala juga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: F1 Race   Wed Mar 31, 2010 7:39 pm

tamat sudah mangkali karier si yoong dlm F1 race...

emm..kunun2 inda juga jadi si fairuz mamandu lotus ahad ini..antah sampai bila dia jadi pamandu simpanan... sapatutnya kalau f1 malaysia punya sekurang-kurangnya aatu dpd pamandu adalah org malaysia sendiri...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: F1 Race   Wed Mar 31, 2010 7:44 pm

pamandu malasia supan santun bah, mo masuk f1 misti mo yg kasar & main antam garabak sj, tingu si hamiltun balik2 kana saman pulis.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: F1 Race   Thu Apr 01, 2010 9:56 am

kalau dalam bahasa yg inda sopan... pemandu pomula 1 ni dinamakan mat rempit ba kalau di malaysia... he he he... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: F1 Race   Thu Apr 01, 2010 11:24 am

hihihihiiiii sabap itu mat rempit ni indah kabar dr rupa, starring butul kunun padahal di jalanan sj..... indada juga yg masuk racing dunia atau f1..... starring pigi maragut sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Apr 06, 2010 11:15 pm

rancak kamurang punya andaian ni.. tapi sebenarnya mimang diorang la mat rempit zaman moden, cumakan... kalau didisiplinkan, dorang akan jadi yg canggih dan buli diharapkan... adakah yg sanggup layan drang ni?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: F1 Race   Wed Apr 07, 2010 8:41 am

he he... ada suda pengundi sia ni...

tapi kan, selalunya kalau mo jadi pemandu F1 ni mesti ada ciri2 berani mati, bukan senang ba mo kontrol to steering kalau suda lari 300km/j, pemandangan pun bukan luas juga, harap2 ada kontrol room saja mo kasi tau apa yg ada di depan ...

kesian si sumaker, mo buat comeback tapi blum stail lagi...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: F1 Race   Wed Apr 07, 2010 8:54 am

faktor kerita bah menyebabkan sumaker inda laju musim ini. cuba kalau dia pandu ferarri atau tu red bull sudah pasti top three jg dia tu...
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: F1 Race   Fri Apr 09, 2010 2:23 pm

sabanarnya kareta f1 lebih istimewa sikit berbanding kareta biasa sbab f1 menggunakan alkohol sebagai minyk..tu sebab laju bergerak dan pantas...alkohol nie ada guna juga bukan satakat untuk moginum. kalo kareta biasa, hnya guna minyak petrol diesel, petronas tu, dan sbnya. kalo la kareta biasa guna minyak alkohol...adu na...tggal kareta pulis..sy ada blajar juga sikit tetang kimia..jadi apa slhnya kongsi2 idea..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: F1 Race   Fri Apr 09, 2010 8:08 pm

guna alkuhul ka katun? mo suba lah ni tuang tapai sana tangki pikap tua sia..... manatau laju di jaraya.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: F1 Race   Fri Apr 09, 2010 10:22 pm

aiya bukan cam tu pukutarap ada alkohol yg di khas je untuk F1..kalau tapai untuk moginum la...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: F1 Race   Sun Apr 18, 2010 5:43 pm

aduinaaaa, sia inda tau pula pasal begini.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Apr 20, 2010 8:42 pm

baru2 nie sia nampak cigu sia ada bawa itu motor kecil. cara start engin nya macam mesin tumput baru hidut...hebat o.memang first time o sia tiguk tu...takajut o sia dari jauh..
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Apr 20, 2010 8:45 pm

naik motor kecil tu boleh mati juga kalau eksiden... anak2 kecil bagus jgn main, kecualilah ibubapa sdh set hati anak mati atau cedera parah...
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Apr 20, 2010 8:49 pm

tidak laju ba gia..sia bulih kajar ja...dengan jalan kaki......hahaha...tapi syuk tuan garadu.
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: F1 Race   Tue Apr 20, 2010 9:21 pm

betul... tp tulang budaka2 juga tdk sekeras tulang org dewasa...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: F1 Race   Today at 12:37 pm

Back to top Go down
 
F1 Race
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Sports-
Jump to: