To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Siapa KM lapas si musa?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Siapa KM lapas si musa?   Tue Mar 30, 2010 7:04 pm

ari ni sia serita2 sama kawan, adalah kunun serita pasal pangganti si musa..... sia dingar2 si sapi mo jd km.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Mar 30, 2010 7:10 pm

ada kebarangkalian juga itu. Si sapie bersih dari rasuah juta2 mangkali...Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Mar 30, 2010 7:46 pm

dia pandai ikut rantak..... dia ni yes man, jd mimang basar paluang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Wed Mar 31, 2010 3:51 am

2 tahun lepas saya sudah dengar ini cerita , konon c shafie yg berbakat utk ganti c Musa ...gossip dari cawangan2 semua cakap gitu , ..

bagus jugalah c musa kena ganti , kalau pasal bisnes , projek , dia laju bukan main ...tapi kalau pasal kebajikan masyarakat luar bandar , pembangunan , melawat kawasan , dia slow yg teramat ...

cuma standby la kita untuk menyaksikan para 'sempolna' naik pangkat tiba2 dalam semua agensi sekiranya c shafie naik jadi CM , para pengarah semua dari sempolna ....naib pun dari sana , penolong kanan penolong kiri pun dari sana ..

ini kelebihan suku dorang , fanatik pada bangsa sendiri ...dia tolong sedaya mungkin , ipar , sepupu , dua pupu , 13 pupu , dan ipar sebelah nenek pada biras sebelah datuk pada sepupu pun dia bilang pakcik !!

dijangka , kalau dialah jadi Cm ..kompom itu 'Badjao' naik , sempolna pun kompom naik taraf ..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Wed Mar 31, 2010 7:15 pm

hihihihiiii..... itu pilak2..... butul sakapan kaoni gaman..... diurang ni tingu bansa dulu lapas tu baru tingu urang lain..... ada lebi2 yg buruk2 baru bg sama urang lain.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Fri Apr 02, 2010 12:08 am

cerah masa depan pilak2...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Sat Apr 03, 2010 9:34 pm

kalou butullah dia, inda tau bulikah dia jd km yg 'bagus' sama samua urang sini sabah..... dulu masalah disel, time dia mentiri pengguna, sansara rayat dia buat babaris sana stesen mo isi kerita minyak, last2 si badawi suru balik masam asal..... masalah gula lg, inda juga dia dpt kasi salasai..... nasip baik dia ni pandai ikut rantak KL, jd masi 'idup'lah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Mon Apr 05, 2010 12:15 am

kita tunggu dan lihat ja ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Mon Apr 05, 2010 9:09 pm

yalah, kita tunggulah apa jd.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Apr 06, 2010 8:56 am

atau mungkin MA inda kana tukar2 salagi amno berkuasa di sabah?
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Apr 06, 2010 11:57 am

lambat laun si MA akan ditukar jg tu ....mungkin akan naik jd kabinet si Najib , atau pegang kemntirian lain .
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Apr 06, 2010 1:01 pm

ya mungkin juga..sebagai langkah utk menyelamatkan MA dari tuduhan bertalu-talu dari pembangkang. biasanya KM jadi sasaran tuduhan bah. jd kalau ditukar maka salamat lah..yb selamay dan parti pun salamat..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Apr 06, 2010 9:09 pm

Yorut_orut wrote:
ya mungkin juga..sebagai langkah utk menyelamatkan MA dari tuduhan bertalu-talu dari pembangkang. biasanya KM jadi sasaran tuduhan bah. jd kalau ditukar maka salamat lah..yb selamay dan parti pun salamat..

tuduhan itu kadangkala betul , kadangkala tidak ...kalau pun MA ditukarkan tdk semestinya utk menyelamatkan Yb tersebut atau parti , semua Yb mengidam untuk naik ke hierarki yg lebih tinggi dalam politik , menjadi salah seorang anggota kabinet kerajaan itu yg sering diidamkan mereka ,

kadangkala suara pembangkang itu betul , pun tdk semestinya kerajaan itu salah semuanya ... masing2 ada salah dan silap
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Apr 06, 2010 11:06 pm

badjao..?... dia bukan jenis gitu... dia ni lain spesis...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Wed Apr 07, 2010 11:17 am

ooooo ya ka pla ? dia ni spesis apa tuan taksub Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Wed Apr 07, 2010 6:57 pm

pilak2..... yg bilang terul telul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Wed Apr 07, 2010 7:43 pm

dorang ini kalau ditanya apa bangsa , dorang ngaku 'badjao ' ...bukan Bajau atau Sama , Bajau kita sini bilang dorang itu ' badjao simunul ' ..

dan kalau ada orang sana mengaku bajau dorang bajau kita disini macam marah , bukan dorang bilang ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Wed Apr 07, 2010 10:58 pm

bah, jan kamu..... lapas ni diuranglah jd km.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Fri Apr 09, 2010 12:13 am

harap2 ada dusun naik jadi KM ...rasa2 adakah ?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Fri Apr 09, 2010 7:51 pm

masam indada lg..... dan inda mungkin.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Sat Apr 10, 2010 1:48 am

itu beras2 lama mmg tiada ...dorang umpama senja menuju malam sdh , kecuali ada anak2 pokok baru lahir yang boleh hidup bersaing mangkali baru dusun naik balik ,
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Sun Apr 18, 2010 5:42 pm

kalou janarasi baru mangkali ada harapan..... inda tau bila.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Mon Apr 19, 2010 11:33 am

betul , dorang 'anak2 pokok baru ' ...cuma harap2 jangan di beri baja yang silap , nanti dorang pun ikut perangai macam beras2 lama juga ..
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Tue Apr 20, 2010 8:43 pm

tp mcm sdh mendpt baja yg tdk baik...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Wed Apr 21, 2010 8:20 am

dan itulah masalahnya kita , mula2 semangat mau kasi naik sebab baik , jujur ...rajin , tapi apabila sdh naik sampai keatas terus lupa diri , lupa asal dari mula , jual mahal , ..

kalau begini , susahla ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Siapa KM lapas si musa?   Today at 8:00 am

Back to top Go down
 
Siapa KM lapas si musa?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: