To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Mon Apr 05, 2010 6:49 pm

Apa pendapat tuan2 berkenaan hal ini ? kanak2 semakin ramai menjual keputusan 4D ditepi2 jalan ...dahulu fenomena ini sangat jarang kelihatan , sekarang seolah satu pemandangan biasa ,

adakah mereka melakukan perkara ini sukarela , atas inisiatif sendiri ...atau ada seseorang yg menyuruh kanak2 ini melakukannya ?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Mon Apr 05, 2010 7:45 pm

kalau anak2 pilak yg jual keputusan numbur ikur .. saya percaya ini hasil inisiatif diurang sendiri. diurang ini mimang pandai cari lubang...
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Mon Apr 05, 2010 8:56 pm

mungkin itu je cara bagi mareka kali...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Mon Apr 05, 2010 9:22 pm

siapa yg manjual? tampatan ka budak2 pti? kalou budak2 pti, inda heran..... kalou budak2 tampatan, kira buli tahan sdh tu buli ikut rantak pti, inda juga kita di injak2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Tue Apr 06, 2010 8:12 am

kita nampak di tv urg2 di indun inda kira org tua atau budak2 jual nius piper di jalan raya yg sibuk.. kesukaan lg diurang kalau tarapik jam pasal sanang lah diurang hulur nius sama pamandu/penumpang kerita. Mungkin itu inda dilarang di tampat diurang. KL mangkali pun ada buat begitu tapi masi takut2 kana marah. salagi indada undang2 kasi hukum perbuatan begitu (jual nius di tarapik jam/ jual result loteri) maka inda salah juga diurang.

Ada pernah kawan saya dulu2 beli nius piper bahasa sina di sandakan semata2 tingu result numbur ikur.. Very Happy Laughing Palui betul. Ramai juga yg beli nius bahasa malayu tapi tujuan utama hanya numbur ikur.. so pada satu sisi, budak2 yg jual result no ikur telah membantu taie ekur.. cuma ...mcm... hehe ....inda tau camana mau sakap...
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Tue Apr 06, 2010 9:39 am

kalo no. ikur sia x parna main...itu cara kehidupan diorang. bukan saja news paper ja baitu, karupuk, ikan karing, n sbagai nye..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Tue Apr 06, 2010 10:57 am

dibeberapa daerah , kanak2 yg menjual itu seperti bukan bangsa tempatan ...mungkin pilak , tapi kebelakangan ini nampaknya kanak2 tempatan pun sdh ada yg mengikut cara dorang , biasanya anak2 bangsa cina ..budak2 dusun belum pernah saya jumpa ,

pada mereka yang minat main 4D , ianya mungkin bagus dan memudahkan ...bagi mereka yg tdk main 4D ianya satu pemandangan yg lain , ..

cuma , dalam beberpa kes ..kanak2 ini ada yg mengacau kereta sedang parking , menggores kereta dengan objek , ini yg menimbulkan rasa sakit hati sesetengah orang
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Wed Apr 07, 2010 8:34 am

ini orang bilang "unsafe act at the unsafe condition"...... kalau buli, cegah la ni barang! kalau dia p langgar dinding dan trus mati indapa juga sebab inda menyusakan org lain tapi kalau tiba2 dia p depan tayar pikap si tuan PT... siapa susa? terpaksa susa yg inda bukan2...

byk cara mo dapat keputusan 4D, terkini iala buli sms lagi tuk dapat keputusan.. Twisted Evil
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Wed Apr 07, 2010 11:21 am

ehemm ..mcm biasa bt ja ni tuan Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Wed Apr 07, 2010 6:28 pm

mangkali kita uba parangai masam itu pti barulah diurang inda suka masuk sabah pasal tinggi butul saingan..... kalou buli bukan sj numbur ikur, tp jual bahai sana pasar2 ikan, jual ruku2 seludup, kilat2 kasut.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Wed Apr 07, 2010 6:50 pm

lambat laun bansa kita pun ikut sara diurang juga bah. tapi antah bila. heran pula kalau managi dan mengedar syabu sapat butul pula segelintir bumiputera sabah ikut stail diurang..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Wed Apr 07, 2010 7:49 pm

pukutarap. wrote:
mangkali kita uba parangai masam itu pti barulah diurang inda suka masuk sabah pasal tinggi butul saingan..... kalou buli bukan sj numbur ikur, tp jual bahai sana pasar2 ikan, jual ruku2 seludup, kilat2 kasut.....

ya , saya setuju ...lagipun kerja itu bukan hina pun , malah bleh buat duit , ...masalahnya sanggupkah orang kita buat kerja2 begitu disini ? ,
kalau di KL , orang Malayu jahit kasut tepi jalan melambak , rilek ja...ok juga

saya tertunggu2 ada orang kita jahit kain baju atau jahit kasut tepi jalan di KK , kalau ada kompom sia pakat kawan2 ...mesti hantar tempat dia repair kasut , kalau saya ada 20 kawan ? uiii ..lumayan jg tu , kemudian tuan PT ada 33 org kawan , tuan Orut ada 43 org kawan ? ..semua hantar tempat dia , lumayannnnn ...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Wed Apr 07, 2010 7:56 pm

kalau satakat jait kasut si orut pandai juga sikit2 pasal salalu jait kasut bula anak2 dulu. maklumlah kasut bula murahan sikijap saja kaluar tu hujung jari kaki. inda tahan pula balik2 beli kasut..mau tida mau jait saja. Tapi kalau utk dijadikan kerjaya..emm.. belum terpikir lagi...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Wed Apr 07, 2010 10:42 pm

tunjuk ajar dari jiran rumah ka tuan orut?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Thu Apr 08, 2010 8:40 am

terpaksa belajar sendiri bah tuan tarap..pasal time tu gata baru rm0.80 sekilu. kabun org punya..sendiri blum tnm gata...
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Fri Apr 09, 2010 2:25 pm

tukang jait d bandar memang sampin o kan..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Fri Apr 09, 2010 7:58 pm

inda tau bhg mana si tuan orut salalu duduk2 beruperasi.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Fri Apr 09, 2010 10:31 pm

jadi c tuan orut memang sampin majahit salipar sama kasut la nie...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Fri Apr 09, 2010 11:20 pm

saripal saya inda parana jait pasal saripal inda paya jait bah..ikat saja kalau putus..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Fri Apr 09, 2010 11:43 pm

bhg mana gia tuan orut biasa duduk2 beruperasi sana sandakang tu?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Sat Apr 10, 2010 12:34 am

dia berahsia tu gaman..psl klu ketahuan satu cerita..bermakna ketahuan lah semua..jadi dia memikir tu apa jawapan dia mo bg..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Sat Apr 10, 2010 12:39 am

padahal buli juga kita pigi minta jait kasut sama dia..... kawan juga kan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Sat Apr 10, 2010 12:40 am

itu lah..support kawan2 lah bah katakan..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Sat Apr 10, 2010 12:45 am

bah tuan orut, sabala mana kao?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Sat Apr 10, 2010 1:41 pm

d sana kali d batu 8..mana tau sia parna jumpa..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .   Today at 4:38 pm

Back to top Go down
 
Exploitasi kanak2 ..jual keputusan 4D tepi jalan .
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: