To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar

Share | 
 

 Woman = Problems

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Woman = Problems   Sun May 16, 2010 7:05 pm


infact i'm not totally agree with this calculation... but for sure, this might be good for discussions....... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Mon May 17, 2010 3:10 am

lebihkurang betul la tu Tuan taksub Very Happy macam tu lagu bilang 'No women no cry ' ...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Woman = Problems   Mon May 17, 2010 6:39 pm

lawa ni kira2 ni tuan engineer taksub......... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Mon May 17, 2010 7:36 pm

hihihiiii santik itu pormula...... mana diurang si laa monkey ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Mon May 17, 2010 10:50 pm

Ya mana lah ulasan sumandak2 ILSF ni..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Mon May 17, 2010 10:52 pm

inda diurang barani mengomen.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue May 18, 2010 1:28 am

diorang tenga bikin pomula sendiri ni tuk mo lawan pomula di atas...... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue May 18, 2010 1:47 am

dorang cubuk dari jauh ja tu ...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue May 18, 2010 4:50 am

Ya diurang sedang bertungkus lumus menyiapkan formula dan hujah2 utk menidakan formula di atas..
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue May 18, 2010 3:46 pm

inda payah formula.....
apa buleh buat..kami memang 'mahal'....suda ditakdirkan lelaki terpaksa bekerja keras utk ppuan....no money, no honey.......

cuba korang tanya sama staff ppuan korang,' apa yg paling penting, paling utama bagi durang'.
memang inda lari 'wang'.....wang segala-galanya..
lelaki ni makhluk yg pintar, jadi memang pandai cari jalan penyelesaian kepada masalah...jadi soal duit jadi masalah...inda jadi isu ni...
soal ppuan = masalah pun juga inda jadi isu...
kalau suda bijak buat formula macam ni...memang bijak juga cari solution....wheres there a will, theres a way.

u guys agree kah?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue May 18, 2010 10:48 pm

na kan... lama suda si sumandak ni sari ni formula yg berbentuk ayat tuk kasi patah....
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed May 19, 2010 12:58 am

no money no honey ... Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed May 19, 2010 6:48 am

hahahaha..nah satu hujah balas yg agak tough dari miss monkey..tertunggu2 pula saya ulasan si Mr Gaman PT.. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed May 19, 2010 8:51 am

ada duit abang sayang , tada duit abang melayang .. Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed May 19, 2010 7:01 pm

sudah diciptakan wanita ni unik dan indah...sangat berharga dan bernilai macam duit...dan sudah diciptakan setiap lelaki normal akan mencari wanita sebagai pasangannya...
woman = problems - memang ada betulnya. kenapa?
kerana yang indah itu adalah sesuatu yang amat susah untuk didapatkan...untuk mendapatkannya seseorang terpaksa berkerja keras, bertungkus lumus dan perlu melakukan banyak perkara...disebabkan itu ramai orang mencuri, merompak dan membunuh semata2 untuk mendapatkan seseorang...ia menjadi masalah apabila cara mendapatkan itu salah...
tapi...kalau kita mendapatkannya dengan cara yang betul, walau sesusah dan sesukar mana pun, bila benda yg kita ingankan itu sudah berada dalam genggaman, percaya laa...kepuasan, kenikmatan, kegembiraan dan kebahagiaan yg kita dapat itu tidak dapat digambarkan dengan kata2...
wanita juga begitu...masa mengurat memang susah...banyak problemo...tapi bila ko suda dapat perempuan yg kamurang paling suka di dunia alam fana ini...nah...siuk dia tue kaum lelaki jak yg dapat mentafsirkannya...terus sehidup semati kunun...lautan api pun sanggup direnangi...nyamuk hinggap d tangan gf dia pun sudah separuh mati risau....segala masalah yg dihadapi sebelum ni tulak p belakang...hidup mcm teda masalah langsung...dunia mcm taman firdausi...
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral
avatar

Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed May 19, 2010 7:43 pm

baek....btl kata2 si ssjn tu kio, tpi sya ndak faham bah psl siok nya d mana....almklum bujg la katakan Laughing
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed May 19, 2010 8:51 pm

ally joe wrote:
sudah diciptakan wanita ni unik dan indah...sangat berharga dan bernilai macam duit...dan sudah diciptakan setiap lelaki normal akan mencari wanita sebagai pasangannya...
woman = problems - memang ada betulnya. kenapa?
kerana yang indah itu adalah sesuatu yang amat susah untuk didapatkan...untuk mendapatkannya seseorang terpaksa berkerja keras, bertungkus lumus dan perlu melakukan banyak perkara...disebabkan itu ramai orang mencuri, merompak dan membunuh semata2 untuk mendapatkan seseorang...ia menjadi masalah apabila cara mendapatkan itu salah...
tapi...kalau kita mendapatkannya dengan cara yang betul, walau sesusah dan sesukar mana pun, bila benda yg kita ingankan itu sudah berada dalam genggaman, percaya laa...kepuasan, kenikmatan, kegembiraan dan kebahagiaan yg kita dapat itu tidak dapat digambarkan dengan kata2...
wanita juga begitu...masa mengurat memang susah...banyak problemo...tapi bila ko suda dapat perempuan yg kamurang paling suka di dunia alam fana ini...nah...siuk dia tue kaum lelaki jak yg dapat mentafsirkannya...terus sehidup semati kunun...lautan api pun sanggup direnangi...nyamuk hinggap d tangan gf dia pun sudah separuh mati risau....segala masalah yg dihadapi sebelum ni tulak p belakang...hidup mcm teda masalah langsung...dunia mcm taman firdausi...
hahahaaa... betu tu... jgn kisahlah dgn formula durang tu...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed May 19, 2010 10:16 pm

monkey wrote:
inda payah formula.....
apa buleh buat..kami memang 'mahal'....suda ditakdirkan lelaki terpaksa bekerja keras utk ppuan....no money, no honey.......

cuba korang tanya sama staff ppuan korang,' apa yg paling penting, paling utama bagi durang'.
memang inda lari 'wang'.....wang segala-galanya..
lelaki ni makhluk yg pintar, jadi memang pandai cari jalan penyelesaian kepada masalah...jadi soal duit jadi masalah...inda jadi isu ni...
soal ppuan = masalah pun juga inda jadi isu...
kalau suda bijak buat formula macam ni...memang bijak juga cari solution....wheres there a will, theres a way.

u guys agree kah?
romeo wrote:
no money no honey ... Very Happy
hihihiiiii..... ada money, ada honey lah kan..... butulkah?
ally joe wrote:
sudah diciptakan wanita ni unik dan indah...sangat berharga dan bernilai macam duit...dan sudah diciptakan setiap lelaki normal akan mencari wanita sebagai pasangannya...
woman = problems - memang ada betulnya. kenapa?
kerana yang indah itu adalah sesuatu yang amat susah untuk didapatkan...untuk mendapatkannya seseorang terpaksa berkerja keras, bertungkus lumus dan perlu melakukan banyak perkara...disebabkan itu ramai orang mencuri, merompak dan membunuh semata2 untuk mendapatkan seseorang...ia menjadi masalah apabila cara mendapatkan itu salah...
tapi...kalau kita mendapatkannya dengan cara yang betul, walau sesusah dan sesukar mana pun, bila benda yg kita ingankan itu sudah berada dalam genggaman, percaya laa...kepuasan, kenikmatan, kegembiraan dan kebahagiaan yg kita dapat itu tidak dapat digambarkan dengan kata2...
wanita juga begitu...masa mengurat memang susah...banyak problemo...tapi bila ko suda dapat perempuan yg kamurang paling suka di dunia alam fana ini...nah...siuk dia tue kaum lelaki jak yg dapat mentafsirkannya...terus sehidup semati kunun...lautan api pun sanggup direnangi...nyamuk hinggap d tangan gf dia pun sudah separuh mati risau....segala masalah yg dihadapi sebelum ni tulak p belakang...hidup mcm teda masalah langsung...dunia mcm taman firdausi...
hihihiiiii apa yg sia tau, sama2 juga bah marasa madu, bukan lalaki sj..... kalou dua2 buli mansapai kamunsak gunung kinabalu, barmakna dua2 dapat marasa manisnya madu, jan bilang lalaki sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu May 20, 2010 12:57 am

tapi ada juga tu yg dapat honey dulu..baru bagi money..macam mana tu aar? haiyak! matai lah kana ulas ni.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu May 20, 2010 1:11 am

dapat honey dulu baru dapat money ? ha ha ....tidak berani saya ulas ni Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu May 20, 2010 10:33 am

orud wrote:
tapi ada juga tu yg dapat honey dulu..baru bagi money..macam mana tu aar? haiyak! matai lah kana ulas ni.

ahahahaaaa.....nda juga bah matai...kapisan saja...

tuan taksub bilang kan

Quote :
infact i'm not totally agree with this calculation... but for sure, this might be good for discussions.......

so, sapa kunu buat ni formula...hehehe....kalau orang putih memang durang tu ....nda tau di untung...kesian mama durang yg kasi beranak durang..sanggup cakap women = problem......mama durang ppuan mah..takkan pondan..akakakak
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu May 20, 2010 10:35 am

Sa mo tau ni keluhan kah atau rungutan..atau persoalan…


Women = problem ????
To find a women u need time and money….
To find a women u need time..so, take ur time. No need to hurry otherwise u ll regret if u got the wrong one…why need money ? all u need is time , kan?

Time = money ( masa = wang) ( ?????..nasib nda butak kepala kara mengaru )
Kalau dlm bisnes mungkin bule guna ni formula..tengokla tu kina( cina), mau laju saja kasi siap projek supaya cpat dpt duit…kalau bilang mo cari ppuan banyak pakai duit, nda ngam juga sebab takut belakang hari nanti rugi..bukan semua ppuan bule dpt dengan duit..rugi pelaburan worr...muflis karang.lain la kalau yg mata duitan…sikit2 buleh la.

Begini sajalah..kalau nda sanggup hadapi masalah, lupakan pasal perempuan…susah susah saja…memang susah…umpama ko pgang tu layang2...kna pandai mainkan tali..kalau tlampau tarik nanti putus…terlmpau lepas, sangkut tempat lain..utk memastikan tali layang2 kuat, kena beli tali yg bagus..benda bagus memang mahal…

Kalau sa la kan, sa lebih suka menerima saja pa masalah yg datang..tidak kira la berkaitan ppuan kah, wang kah atau lain2…kita suda cuba berusaha utk hindar..tapi memang tatap datang juga..at least kita belajar sesuatu dari situ bah…lantaklah berapa ramai ppuan , berapa banyak masa, janji nda la smpai kikis kita kerana ppuan..sendiri mo ingat mah..

Selagi belum sedia berhadapan dengan ( ppuan = masalah )…biarlah bujang trang tang tang…sampai tua pun nda pa, janji hati senang…wahahahahaaa…mataiiii.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu May 20, 2010 11:56 am

zaman ini , mana2 lelaki mau kawin ...pastikan ada ongkos dalam tangan paling sikit 25 ribu , paling sikit !

apapun bergantung pada majlis dan aturcara juga , kalau besar majlis maka besar juga belanja ...kalau mau buat kecil2an saja maka kecil la juga ongkos ,

25 ribu itu pun samada cukup atau lebih atau tidak cukup , tapi bagus kasi 'isitinby' awal2 , takut last minute nda cukup , huru hara oo ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu May 20, 2010 8:46 pm

orud wrote:
tapi ada juga tu yg dapat honey dulu..baru bagi money..macam mana tu aar? haiyak! matai lah kana ulas ni.
dpt honey dulu baru bagi money??? kao gaman biasakah guna ini style? sabalah mana sana kk?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Woman = Problems   Sat May 22, 2010 11:02 am

pukutarap. wrote:

ally joe wrote:
sudah diciptakan wanita ni unik dan indah...sangat berharga dan bernilai macam duit...dan sudah diciptakan setiap lelaki normal akan mencari wanita sebagai pasangannya...
woman = problems - memang ada betulnya. kenapa?
kerana yang indah itu adalah sesuatu yang amat susah untuk didapatkan...untuk mendapatkannya seseorang terpaksa berkerja keras, bertungkus lumus dan perlu melakukan banyak perkara...disebabkan itu ramai orang mencuri, merompak dan membunuh semata2 untuk mendapatkan seseorang...ia menjadi masalah apabila cara mendapatkan itu salah...
tapi...kalau kita mendapatkannya dengan cara yang betul, walau sesusah dan sesukar mana pun, bila benda yg kita ingankan itu sudah berada dalam genggaman, percaya laa...kepuasan, kenikmatan, kegembiraan dan kebahagiaan yg kita dapat itu tidak dapat digambarkan dengan kata2...
wanita juga begitu...masa mengurat memang susah...banyak problemo...tapi bila ko suda dapat perempuan yg kamurang paling suka di dunia alam fana ini...nah...siuk dia tue kaum lelaki jak yg dapat mentafsirkannya...terus sehidup semati kunun...lautan api pun sanggup direnangi...nyamuk hinggap d tangan gf dia pun sudah separuh mati risau....segala masalah yg dihadapi sebelum ni tulak p belakang...hidup mcm teda masalah langsung...dunia mcm taman firdausi...
hihihiiiii apa yg sia tau, sama2 juga bah marasa madu, bukan lalaki sj..... kalou dua2 buli mansapai kamunsak gunung kinabalu, barmakna dua2 dapat marasa manisnya madu, jan bilang lalaki sj.....
ops...disalah tafsir suda "siuk" yg sia maksudkan ni...haha...maksud sia siuk tue ialah kepuasan mendapatkan seseorang yg suda lama dipuja˛ bha...org yg paling kamurang sayang suda menjadi milik mutlak kamu...klu 'siuk' yg kamu maksudkan tue sendiri mau tau be gia tue...hahaha... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Woman = Problems   

Back to top Go down
 
Woman = Problems
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: