To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Woman = Problems

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 16, 2010 7:35 pm

adidiii... mula² main clue², last² kerual subject sbenar ar... haha...

kreta=woman=problem.
maksudnya kalo lelaki bujang aggap kreta dia mcm binilah? kalo sudah kwin bini sbnr jadi no.2 ka? hehe...
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu Jun 17, 2010 12:06 pm

besa la klu lelaki laa...dorg lebih sayang kereta dr bini...klu pasal kereta blanja ribu² pun dorg sanggup...pasang itu la ini la...tapi klu bini minta blanja sikit...kluar la dulu ucapan sepatah dua patah...kna ckp boros la, nda pdai berjimat la...dan mcm² lg...betul² berkira sma bini...mcm la tue kereta pdai msak utk dorg...haha
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Woman = Problems   Fri Jun 18, 2010 6:57 pm

haha... itulah ba dorg tu ally. kalo dtg mood mao ubah suai kreta, kdg² smpai belas² ribu ba cost dia. syapun bingung utk apa semua itu ubah itu ini, bila sudah trlalu ubah suai itu kreta jadi sensitif adalah... hmmmmm... tdk faham sya. scratch
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Sat Jun 19, 2010 12:14 am

hihihiiiii kao akan start paham sdh tu laa......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Woman = Problems   Sat Jun 19, 2010 4:07 pm

besa la tue laa...lelaki ni lebih sayang kereta dr isteri...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Mon Jun 21, 2010 1:38 pm

sa memang suka hal2 berkaitan dengan automotif....sa setuju kalau bilang lelaki sanggup buang duit pasal kereta...teda beza juga sama ppuan bah.....apalagi yg butul2 gila kereta....kereta punya pasal bantai la yg penting ko puas hati.lagipun ko beli bukan seringgit dua kupang.puluh ribu oooohhh....apalagi yg ratus ribu...macam juga ko mo beli bini bah tu...
nda ko silau mata nampak tu rim yg bling2x...aiyar...setakat ni ada suda member sa yg 'gila' smpai sanggup kasi keluar duit lebi rm20 ribu untk ubah suai n cat...tu baru sikit...kalau mau main perfomance...enjin ko tambah itu ni....kasi tune tu kereta supaya cpat pickup...mo beli kereta lamborgini ...tunggu smpai kerajaan kasi turun duti import..heheheheheee..kalau turun, semua jenis kereta sa mo try...kekekeke...
apapun pasal kereta, jangan cakap la...kalau bulan ni timing belt mo tukar,bulan depan silap2 kaburator pla ada masalah....susah2 mo pikir, tukar jak laa...beli yg baru...setiap 5-6 thn ko tukar bah..ni barang, makin lama makin banyak masalah.mcm juga orng.makin tua, makin banyak penyakit...ko jaga macam mana pun memang ada juga masalah...

bah...kamurang yg ada 'bini tua' tu..tukar la p bini baru..
amacam ging? setuju? inda? bah..dari kau saja bah tu..ngeheheh
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue Jun 22, 2010 1:23 am

hihihihiiii tukar bini baru? sporting si monkey..... nt lain kali dia yg kana tukar.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue Jun 22, 2010 11:15 am

waina ..main tukal2 bini ? mcm bulih difikir ni tau Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue Jun 22, 2010 2:29 pm

pukutarap. wrote:
hihihiiiii kao akan start paham sdh tu laa......
hehe... betul itu gaman, mcm tau² sudah sya sikit fasal kreta² ni. Cool

ally joe wrote:
besa la tue laa...lelaki ni lebih sayang kereta dr isteri...
yaka ally? alamk... ni tdk buli jadi ini, mesti mao manang ini, hehehe... Razz

monkey wrote:
sa memang suka hal2 berkaitan dengan automotif....sa setuju kalau bilang lelaki sanggup buang duit pasal kereta...teda beza juga sama ppuan bah.....apalagi yg butul2 gila kereta....kereta punya pasal bantai la yg penting ko puas hati.lagipun ko beli bukan seringgit dua kupang.puluh ribu oooohhh....apalagi yg ratus ribu...macam juga ko mo beli bini bah tu...
nda ko silau mata nampak tu rim yg bling2x...aiyar...setakat ni ada suda member sa yg 'gila' smpai sanggup kasi keluar duit lebi rm20 ribu untk ubah suai n cat...tu baru sikit...kalau mau main perfomance...enjin ko tambah itu ni....kasi tune tu kereta supaya cpat pickup...mo beli kereta lamborgini ...tunggu smpai kerajaan kasi turun duti import..heheheheheee..kalau turun, semua jenis kereta sa mo try...kekekeke...
apapun pasal kereta, jangan cakap la...kalau bulan ni timing belt mo tukar,bulan depan silap2 kaburator pla ada masalah....susah2 mo pikir, tukar jak laa...beli yg baru...setiap 5-6 thn ko tukar bah..ni barang, makin lama makin banyak masalah.mcm juga orng.makin tua, makin banyak penyakit...ko jaga macam mana pun memang ada juga masalah...

bah...kamurang yg ada 'bini tua' tu..tukar la p bini baru..
amacam ging? setuju? inda? bah..dari kau saja bah tu..ngeheheh
huhuhuhuuu... memang tdk syak lagi miss monkey. nasib baik harga sya mahal sikit dari harga tu 'bini' tua (palis²), waaahahahaa... bayangkan hrga tu enjin saja rm15 ribu, atukoi blum lagi cmpur yg lain², yg kecil² suma. itu dululah, skrg kalo tdk silap sya, dia mao modify pergi VIP car lagi knon, ntah hapa²lah. hancau²... sampai time kami kawinpun dia guna itu 'bini' tua ba, rock trus pgantin... hahahahaaa... pertama kali pula d kg kami pgantin guna kreta mcm tu, huhuhu... pa buli buat, pilihan bos. tdk hairanlah kalo lelaki bujang aggap kreta dorg tu 'bini' dorg ar...

that's y la woman = problem sbb :
money = car
money = woman
car = woman
money = car = woman

jadi jwpan dia, all is problem, not only the woman. huahuahuaaa... Razz Razz Razz
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 23, 2010 12:08 am

bah gaman gaman.....pansingan ataupun gumbalan itu Embarassed
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 23, 2010 6:29 pm

bukan pansingan tu gaman, mangasi kompom baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 23, 2010 10:06 pm

Nah mantap2 hujah diorang ooh.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Thu Jun 24, 2010 10:23 pm

inda sia tapansing.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Woman = Problems   Sat Jun 26, 2010 6:22 pm

klu pasal kereta kaum lelaki nda kisah walaupun abis beribu² mo modified...dorg bilang yg penting puas hati....kereta kotor sikit jak antar p minta cuci, bunyi lain sikit jak pun suda antar p minta check...tapi kalau bini sakit demam atau selesma masih juga kena suruh memasak, kemas rumah dan mcm² la kerja rumah...alasan kunun itu suda tugas perempuan...dimana ka keadilan? Tapi...kalau c suami yang sakit, c isteri la yang siang malam menjaga, kc makan, mengurus c suami smpi sembuh..tu kereta yg dorg jaga dan sayangi dapat buat apa?
jadi para suami sekalian fikir² kan la...jgn selalu menganggap wanita itu sebagai masalah...kalau mau dihormati dan disayangi oleh isteri, kamu belajar la menghormati dan lebih menyayangi isteri...jgn terlalu leka dengan "bini" yg lain sampai mengabaikan c isteri...jgn cakap cukup la dengan memberi nafkah zahir dan batin...perasaan wanita yang lebih penting...jgn salahkan isteri bila dia tidak meperdulikan kamu...jgn sampai c isteri suda hilang bru mo menyesal...bru mo menghargai...hehe
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Woman = Problems   Sat Jun 26, 2010 8:31 pm

Saya rasa lelaki enda juga menganggap perempuan itu 100% masalah..kalau enda takkan diurang mo bergulpirin juga. dan pasal kurita tu..saya rasa enda ngam juga kalau dikatakan semua lelaki..

Sebab saya ada basikal saja dan endada kereta..jadi pd saya perempuan@bini lagi yg penting dari segalanya..kita sakit memang butul dia yg jaga..tapi itu kalau sakit pijikol, kalau sakit tenaga batin..nah enda dia mau menjaga tu..tapi dia cari lain..hahaha.
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Woman = Problems   Sun Jun 27, 2010 10:35 am

bah...mamanas suda balik ini serita,mem mem ILSF jawap..jawap..tuan orud tanga mamansing jawapan itu... Embarassed Razz
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Mon Jun 28, 2010 5:45 pm

ally joe wrote:
klu pasal kereta kaum lelaki nda kisah walaupun abis beribu² mo modified...dorg bilang yg penting puas hati....kereta kotor sikit jak antar p minta cuci, bunyi lain sikit jak pun suda antar p minta check...tapi kalau bini sakit demam atau selesma masih juga kena suruh memasak, kemas rumah dan mcm² la kerja rumah...alasan kunun itu suda tugas perempuan...dimana ka keadilan? Tapi...kalau c suami yang sakit, c isteri la yang siang malam menjaga, kc makan, mengurus c suami smpi sembuh..tu kereta yg dorg jaga dan sayangi dapat buat apa?
jadi para suami sekalian fikir² kan la...jgn selalu menganggap wanita itu sebagai masalah...kalau mau dihormati dan disayangi oleh isteri, kamu belajar la menghormati dan lebih menyayangi isteri...jgn terlalu leka dengan "bini" yg lain sampai mengabaikan c isteri...jgn cakap cukup la dengan memberi nafkah zahir dan batin...perasaan wanita yang lebih penting...jgn salahkan isteri bila dia tidak meperdulikan kamu...jgn sampai c isteri suda hilang bru mo menyesal...bru mo menghargai...hehe
aduinaaaa..... serius si allyjoe.....
orud wrote:
Saya rasa lelaki enda juga menganggap perempuan itu 100% masalah..kalau enda takkan diurang mo bergulpirin juga. dan pasal kurita tu..saya rasa enda ngam juga kalau dikatakan semua lelaki..

Sebab saya ada basikal saja dan endada kereta..jadi pd saya perempuan@bini lagi yg penting dari segalanya..kita sakit memang butul dia yg jaga..tapi itu kalau sakit pijikol, kalau sakit tenaga batin..nah enda dia mau menjaga tu..tapi dia cari lain..hahaha.
butul tu..... sia ada pikap tua sj, jaga mmg jaga tp indalah sayang bah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue Jun 29, 2010 12:52 am

bkn serius be gia tue gaman cuma perkongsian minda kunun...klu ada salah dan silap, jgn disimpan d dalam hati...nanti begiuk...haha..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Tue Jun 29, 2010 2:01 pm

hihihihiiii..... tp butul bah sakapan kaotu ally...... ya, jan simpan2 nt bangas.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 30, 2010 1:21 am

sya mo kumin suda hari ini.....woman mimang sukup istimiwa bah bagi sya..kadang kadang ah kalu panas panas diurang buli kasi sajuk bah...satu lagi ah kalu sya sajuk sajuk diurang buli kasi panas bah...satu lagi ah..eh bukan,dua bah...tuhan sukup bagi kita sampurna bah dangan kehadiran woman ini......hari hari ah...manis sahaja sya rasa kalu ramai woman bah...hihihi sihat saja sya rasa Laughing Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 30, 2010 1:12 pm

pasal perempuan sia akun kalah ..tiada pengalaman , maklumlah baru mau tumbuh gigi Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 30, 2010 7:14 pm

tumbu gigi???? 'bajanggut' sdh oooooo.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Woman = Problems   Wed Jun 30, 2010 8:28 pm

pisayalah ba satu kali sama sia gaman Very Happy misai tiada janggut pun tiada ni ..bulu kening ja ada , baru mo blajar mengurat baini gaman ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Woman = Problems   Fri Jul 02, 2010 1:12 am

hihihiiiiii..... baru kunun mo barajal mengurat, padahal sdh raja2 mengurat...... 'janggut' sdh panjang inda kana trim......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Woman = Problems   Fri Jul 02, 2010 10:01 pm

ya bah gaman PT......tingu nama pun suda tau bah.... Laughing Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Woman = Problems   Today at 3:51 pm

Back to top Go down
 
Woman = Problems
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: